O Rohrl στην Opel Καλτσούνης

O Rohrl στην Opel Καλτσούνης
walteropel24507small

Ένας θρύλος από τα παλιά και πάλι στην Ελλάδα, ο λόγος για τον τρεις φορές νικητής του Ράλι Ακρόπολις, Walter Rohrl

Ο πρώτος ήταν να δει από κοντά το Opel Kadett GTE Group 4, το οποίο οδήγησε το Σάββατο 19 Μαΐου κατά την διάρκεια παράλληλων εκδηλώσεων που διοργάνωσε η BILSTEIN σε παρακείμενο χώρο της Έκθεσης.



Δίπλα του κάθισαν λίγοι τυχεροί σαν συνοδηγοί σε μία επίδειξη τεχνικής από τον πρώην παγκόσμιο πρωταθλητή ράλι.



Στις εγκαταστάσεις της Opel-Kaltsounis ο Walter Rohrl ξεναγήθηκε από τον κ. Χάρη Καλτσούνη σε μερικά «αγωνιστικά κειμήλια» τα οποία τον μετέφεραν στις εποχές της δεκαετίας του ’70 και τον συγκίνησαν έντονα.



Μεταξύ των άλλων, εκεί που στάθηκε και σχολίασε, άγγιξε και έκανε επεξηγήσεις ο Γερμανός οδηγός, ήταν ο κόκκινος κινητήρας που «φόραγε» η Ascona με την οποία ο Rohrl είχε κερδίσει το Ράλι Ακρόπολις του 1975!



Επίσης περιεργάσθηκε και μίλησε για την πρωτοπορία της εποχής, σχολιάζοντας το σύστημα μηχανικού injection της Kugelfisher, αλλά και άλλα εξαρτήματα.



Επίσης σαν γνήσιος επαγγελματίας, κάθισε στο Kadett, προκειμένου οι μηχανικοί να ρυθμίσουν στην σωστή απόσταση το κάθισμα.



Υπενθυμίζουμε ότι με το συγκεκριμένο Opel Kadett Gr. 4, ο Χάρης Καλτσούνης έχει ολοκληρώσει την συμμετοχή του σε τρία Ιστορικά Ράλι Ακρόπολις, έχοντας τερματίσει δύο φορές στην τέταρτη θέση της γενικής.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα