Προβληματίζουν οι κανονισμοί τον Μάσα

Προβληματίζουν οι κανονισμοί τον Μάσα

Ο Φελίπε Μάσα εξέφρασε τις απορίες του σχετικά με τη χρήση των κινούμενων αεροτομών και του συστήματος DRS στο δεύτερο Grand Prix που θα γίνει στη Μαλαισία

Οι πιλότοι φέτος έχουν εκφράσει αρκετές φορές τους προβληματισμούς τους σχετικά με τη χρήση των νέων συστημάτων, που κάνουν τους πιλότους περισσότερο... ρομπότ.

Η χρήση του Kers, των κινούμενων αεροτομών, αλλά και του DRS, κάνουν το μονοθέσιο να έχει παραπάνω επιλογές ως προς την επιτάχυνση και την ταχύτητα, μειώνοντας -κατά κάποιο τρόπο- τις ικανότητες των πιλότων.

Ο Φελίπε Μάσα εξέφρασε τους προβληματισμούς του ως προς τη λειτουργία των κανονισμών στη Μαλαισία.

" Με τις κινούμενες αεροτομές, η κατάσταση εδώ θα είναι πολύπλοκη, επειδή προς το παρόν το σχέδιο είναι να τις χρησιμοποιούμε μόνο στην ευθεία μπροστά από τα πιτ, αλλά στη Σεπάνγκ, η ευθεία που ακολουθεί είναι μεγαλύτερη. Είναι αλήθεια πως αυτή θα προσφέρει περισσότερες ευκαιρίες για προσπεράσματα. Συνεπώς, πρέπει να περιμένουμε την απόφαση της FIA, η οποία θα κρίνει το πόσο ενδιαφέρον θα είναι ο αγώνας"

Όσο για το DRS και την χρήση του στη συγκεκριμένη πίστα, σχολίασε:

" Προσωπικά, δεν νομίζω πως η χρήση του συστήματος DRS και στις δύο ευθείες θα είναι καλή επιλογή, γιατί θα κάνουν τα προσπεράσματα πιο εύκολα. Θα πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ της βοήθειας και της ευκαιρίας για να προσπεράσεις".

SHARE:

24Media Network