Spyker C12 Zagato

Spyker C12 Zagato
zagatoc13307s

Ένα εξωτικό supercar με τον 6λιτρο W12 της Volkswagen και 500 ίππους (Spyker C12 Zagato)

Η C12 αντλεί τη δύναμή της από ένα μηχανικό σύνολο έξι λίτρων, με 12 κυλίνδρους σε διάταξη W, της Volkswagen.



Η μέγιστη ισχύς αγγίζει τους 500 ίππους και τα πρώτα 100 χιλιόμετρα από στάση έρχονται σε 3.8 δευτερόλεπτα!!! Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των υπευθύνων η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 310 χ.α.ώ.



Για τη μετάδοση της κίνησης στους πίσω τροχούς υπάρχει ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων ή ένα ημιαυτόματο με pads τύπου F1 πίσω από το τιμόνι.



Στο εσωτερικό το αυτοκίνητο εντυπωσιάζει με τα όργανα που θυμίζουν ελβετικούς χρονογράφους, ενώ οι περισσότερες επιφάνειες είναι από δέρμα και επεξεργασμένο αλουμίνιο.



Το σασί της C12 Zagato είναι από αλουμίνιο και οι ενισχύσεις της οροφής από ατσάλι.



Αρκετά είναι και στοιχεία που θυμίζουν μονοθέσιο της Formula 1, όπως το εμπρός εκτεταμένο ρύγχος, η εισαγωγή του αέρα, οι απολήξεις της εξάτμισης, οι εξωτερικοί καθρέπτες καθώς και το πίσω τετράγωνο κεντρικό φωτιστικό σώμα τύπου LED.



Ένα άλλο στοιχείο που αποδεικνύει την πολύ μελετημένη σχεδίαση, είναι η πανοραμική οροφή που χωρίζεται σε δύο τμήματα.




Διαστάσεις

Η Spyker C12 Zagato, έχει μήκος 4.5 μέτρα, πλάτος 2.02, ύψος 1.25 και το συνολικό βάρος ανέρχεται στα 1.480 κιλά. Το ντεπόζιτο της βενζίνης φιλοξενεί στο εσωτερικό του 70 λίτρα καυσίμου.



Ο Andrea Zagato, είπε στους δημοσιογράφους κατά την παρουσίαση του εξωτικού μοντέλου στη Γενεύη « Η C12 Zagato σχεδιαστικά απαρτίζεται από πολλά νέα στοιχεία, χωρίς όμως να αποχωρίζεται την κεντρική φιλοσοφία που παρουσιάστηκε με την Raptor Zagato το 1995».




Η Spyker C12 Zagato θα κοστίζει 495,000 ευρώ κατόπιν παραγγελίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα