Τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα του 2011

Τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα του 2011

Οι αξιολογήσεις του Euro NCAP αποτελούν τον κορυφαίο θεσμό στον πλανήτη σε ότι αφορά στην ασφάλεια των αυτοκινήτων κατά την διάρκεια σύγκρουσης

Ένα σημαντικό κεφάλαιο για την ασφάλεια των αυτοκινήτων αποτελεί πλέον μια νέα βάση για τους κατασκευαστές αυτοκινήτων της ευρωπαϊκής αγοράς. Χάρη στην τεχνολογία που εξελίσσεται διαρκώς, μια σειρά νέων χαρακτηριστικών ασφαλείας και προηγμένων συστημάτων είναι σήμερα  διαθέσιμα στους αγοραστές αυτοκινήτων.

Οι αξιολογήσεις του Euro NCAP αντικατοπτρίζουν την πρόοδο που έχει επιτευχθεί, τονίζοντας ότι αρκετά αυτοκίνητα σχεδιάστηκαν και ξεπερνούν τις προσδοκίες των καταναλωτών ως προς την ασφάλεια, σε σχέση με άλλα  που υπολείπονται.

Μετά από μια σημαντική  χρονιά δοκιμών, το Euro NCAP,  ανακοίνωσε τα καλύτερα αυτοκίνητα στην κατηγορία τους το 2011.

Πέρυσι, το Euro NCAP δημοσίευσε τα αποτελέσματα για 53 νέα μοντέλα αυτοκινήτων που διατίθενται στην ευρωπαϊκή αγορά, μεταξύ των οποίων ήταν και  τα πρώτα διαθέσιμα εμπορικά, ηλεκτρικά οχήματα.

Έντεκα αυτοκίνητα σημείωσαν στις δοκιμές  τέσσερα αστέρια, ενώ τα "φτωχότερα»"αποτελέσματα του Euro NCAP  σημείωσε το Dacia Duster με τρία αστέρια. Για να επιλεγούν τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα των κατηγοριών τους, τα  οχήματα σημείωσαν  πέντε αστέρια στις δοκιμές  και έδειξαν  καλά αποτελέσματα σε καθέναν από τους τέσσερις τομείς  αξιολόγησης του Euro NCAP.

 Οι κορυφαίες επιδόσεις ανά κατηγορία είναι:

Τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα του 2011

Μικρή εκτός δρόμου 4 × 4 : Audi Q3

Τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα του 2011

Supermini : Chevrolet Aveo

Τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα του 2011

Μικρά  Οικογενειακά: Ford Focus

Τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα του 2011

Μικρά MPV : Mercedes B Class

Τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα του 2011

Μεγάλα οικογενειακά : Volvo V60

Οι επιλαχόντες κάθε κατηγορίας είναι αντίστοιχα  το Chevrolet Malibu, η Mercedes M Class, το Toyota Yaris, η Lexus CT200h, το Opel Zafira Tourer, το Hyundai ix20, και η BMW X1.

Ειδική μνεία πρέπει να γίνει για το Ford Ranger, το μοναδικό pickup που δοκίμασε το Euro NCAP, το 2011 και σημείωσε  υψηλές βαθμολογίες σε όλους τους τομείς της αξιολόγησης, κυρίως στην προστασία των πεζών.

Με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να βρίσκονται στα πρόθυρα της Ευρώπης αυτό το έτος, το EURONCAP δημοσίευσε  αποτελέσματα δοκιμών τεσσάρων από αυτά. Τα ελεκτρικά  οχήματα δοκιμάζονται με τις ίδιες συνθήκες με τα βενζινοκίνητα, ενώ ιδιαίτερη προσοχή δίνεται στην ακεραιότητα της μπαταρίας μετά την πρόσκρουση.

Το Nissan LEAF ήταν το πρώτο της κατηγορίας για την επίτευξη βαθμολογίας 5 αστέρων του Euro NCAP, τοποθετώντας το μεταξύ των καλύτερων μικρών οικογενειακών αυτοκινήτων.

Το Euro NCAP ανταμείβει επίσης  αρκετούς κατασκευαστές αυτοκινήτων για τα προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας τους, τα οποιία δεν έχουν ακόμη περιληφθεί στο σύστημα αξιολόγησης. Το Ford Focus, που προσφέρεται με προαιρετικό Διακόπτη Πόλης (Active City Stop) , προειδοποίηση οδηγού, προειδοποίηση προσέγγισης και διατήρησης λωρίδας , έγινε  το πρώτο αυτοκίνητο που κερδίζει τέσσερα βραβεία. Κορυφαία επίδοση για τη Mercedes B Class και το Volvo V60 που επίσης βραβεύτηκαν για το βοήθημα πρόληψης συγκρούσεων  το City Safety  αντίστοιχα, και τα συστήματα πέδησης έκτακτης ανάγκης (ΑΕΒ).

SHARE:

24Media Network