Το MINI στο Rally Dakar του 2014 με το ΑLL4 Racing.

Το MINI στο Rally Dakar του 2014 με το ΑLL4 Racing.

Από τις 5 έως και τις 18 Ιανουαρίου 2014, το MINI θα συμμετάσχει με 11 MINI ALL4 Racing στο Rally Dakar υπό την καθοδήγηση της X-raid team.

Τις χρονιές 2012 και 2013, το MINI ALL4 Racing ήταν το αυτοκίνητο που κέρδισε στο σκληρότερο μαραθώνιο ράλι του κόσμου. Ο Γάλλος Stéphane Peterhansel αναδείχτηκε νικητής τις τελευταίες χρονιές του Dakar στο τιμόνι ενός MINI ALL4 Racing της Monster Energy X-raid Team.

“Το MINI έχει αγωνιστικά γονίδια. Από τότε που γεννήθηκε, στα τέλη της δεκαετίας του 1950, το όνομα MINI συνδέθηκε με το μηχανοκίνητο αθλητισμό” δήλωσε ο Jochen Goller, Senior Vice President MINI. Ήταν τότε που ο John Cooper (GB) οραματίστηκε ένα πολλά υποσχόμενο σπορ αυτοκίνητο και άρχισε να τροποποιεί το κλασικό Mini για να λάβει μέρος σε αγωνιστικές διοργανώσεις. Το 1959, το Mini κέρδισε στο εθνικό ράλι Mille Miglia. Τη δεκαετία του 1960, το Mini κέρδισε στο Monte Carlo Rally τρεις φορές, ενώ παραλίγο να υπάρξει και τέταρτη. Σήμερα, το όνομα John Cooper παραμένει συνδεδεμένο με το σπορ DNA της μάρκας MINI μέσω της γκάμας John Cooper Works, που αντιπροσωπεύει τη σπορ πλευρά της μάρκας με αποκλειστικά μοντέλα και ειδικά αξεσουάρ υψηλών επιδόσεων.”

Ο Jochen Goller επίσης δήλωσε: “Γι’ αυτό, το όνομα ‘John Cooper Works’ είναι συνδεδεμένο με όλες τις αγωνιστικές διοργανώσεις στις οποίες συμμετέχει το MINI. Αυτός είναι και ο πρώτος λόγος που το MINI αγωνίζεται στο Dakar. Ο δεύτερος λόγος αφορά τις βασικές αξίες MINI: συναρπαστική οδηγική εμπειρία και ευελιξία –που αποτελούν στοιχεία του μηχανοκίνητου αθλητισμού και συνάδουν με την εικόνα και το κύρος του Dakar.

Κερδίζοντας τα Rally Dakar 2012 και 2013, το MINI – όπως τότε, στη δεκαετία του 1960 – κατέφερε κάτι φαινομενικά ακατόρθωτο, σε έναν άνισο αγώνα του μικρού με τον μεγάλο, ένας σύγχρονος Δαβίδ εναντίον του Γολιάθ. Ο τελευταίος λόγος είναι το ίδιο το Dakar. Το ράλι έχει εξελιχθεί σε ένα φανταστικό κανάλι επικοινωνίας χάρη στο τεράστιο ενδιαφέρον των media που παράγει παγκόσμια θεαματικότητα. Θέλουμε να προβάλουμε τα ονόματα MINI και John Cooper Works καθώς και το DNA υψηλών επιδόσεων του MINI στους ενθουσιώδεις οπαδούς του Dakar.”

SHARE:

24Media Network