Vespa: Οι μοτοσυκλέτες του 2020

Vespa: Οι μοτοσυκλέτες του 2020

Ό,τι νέο έρχεται από την EICMA του Μιλάνου: δείτε όλες τις καινούριες μοτοσυκλέτες και scooters του 2020.

Vespa Elettrica

Η αμιγώς ηλεκτρική Vespa εξελίσσεται και επεκτείνει την τελική της ταχύτητα στα 70 χλμ./ώρα, προχωρώντας πέρα από την προηγούμενη βασική της έκδοση που είχε όριο τα 45 χλμ./ώρα και ομολογκασιόν μοτοποδηλάτου. Η νέα έκδοση έχει πια άδεια μοτοσικλέτας, καθώς η Piaggio επέκτεινε την διάθεση και άντληση της ενέργειας της μπαταρίας λιθίου-ιόντων για να απομυζήσει την ίδια επιτάχυνση. Αυτό δεν μειώνει την αυτονομία, καθώς με μία φόρτιση και ταχύτητα 45 km/h στο ECO mode αυτή αγγίζει τα 100 χιλιόμετρα, ενώ στο Power mode φτάνει τα 70 χιλιόμετρα. Η έκδοση 70 χλμ./ώρ της Elettrica ξεχωρίζει, αισθητικά, από ορισμένες διακριτικές λεπτομέρειες, όπως το κόκκινο χρώμα του εμπρός ελατηρίου της ανάρτησης, το logo «Elettrica» και άλλες μικρές παρεμβάσεις στο κάλυμμα του ηλεκτροκινητήρα.

Vespa Primavera Sean Wotherspoon

Προϊόν της συνεργασίας της Vespa με τον διακεκριμένο Αμερικανό σχεδιαστή Sean Wotherspoon, αυτή η έκδοση της Vespa Primavera δημιουργήθηκε «για τις νεαρές φυλές της πόλης» – αν και το στιλ της βρίσκει εφαρμογή και σε ευρύτερο κοινό. Ο Wotherspoon κάνει ένα vintage παιχνίδισμα με το στιλ αυτής της Vespa, παίρνοντας έμπνευση από τη μόδα των δεκαετιών του 1980 και ‘90, βάφοντάς το με μια «έκρηξη» έντονων χρωμάτων: κίτρινο, κόκκινο, λευκό, γαλάζιο, σκούρο πράσινο. Επίσης, επιλέγοντας για τις επιφάνειες, εκτός του μετάλλου και του πλαστικού, το βελούδο και το λάστιχο. Μαζί με τη Vespa Primavera Sean Wotherspoon διατίθεται και ανάλογο κράνος και είδη streetwear ενδυμασίας.

Vespa Primavera (RED)

Η ιδιαιτερότητα αυτής της έκδοσης της Vespa Primavera 125, που αναμφίβολα την κάνει ξεχωριστή, είναι η χρήση εξ ολοκλήρου αποκλειστικά του κόκκινου χρώματος, συμπεριλαμβανομένων ακόμα και των ζαντών και της σέλας. Τα μόνα διαφορετικά χρώματα είναι το λευκό logo της (Vespa) RED και γαλάζιο-μπλε του logo της Vespa στην κορυφή της «γραβάτας» της γρίλιας. Η Vespa Primavera (RED) χρησιμοποιεί τον τριβάλβιδο τετράχρονο i-get κινητήρα των 125 κ.εκ. , που είναι υγρόψυκτος και διαθέτει ηλεκτρονικό ψεκασμό καυσίμου.

Vespa Racing Sixties

Η Vespa εδώ παρουσιάζει την παραπομπή της στο ένδοξο αγωνιστικό παρελθόν της δεκαετίας του ’60, στο κλασσικό στιλ των λεγόμενων «gentlemen riders» και στην ελευθερία έκφρασής τους. Η έκδοση αυτή έχει δύο χρωματικές παραλλαγές: η πρώτη -πράσινη με κίτρινες λωρίδες- έχει πιο κλασσικό στιλ, ενώ η δεύτερη -κόκκινη με λευκές λωρίδες- πιο δυναμικό και φρέσκο. Διατίθεται, ως επιλογή, τόσο στη Vespa Sprint, με κινητήρες 50, 125 ή 150 κ.εκ., όσο και στην ισχυρότερη Vespa GTS Super των 125 ή 300 κ.εκ. Σε όλες τις εκδοχές οι χρωμιωμένες ζάντες δίνουν τη θέση τους στις χρυσαφένιες, και επίσης διαθέτουν βελούδινη επένδυση της σέλας καλυμμένη με ειδικό υλικό PVC για τη βροχή και με λευκές ραφές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα