Βίντεο: Το πρώτο αμφίβιο Dacia στην ιστορία

Βίντεο: Το πρώτο αμφίβιο Dacia στην ιστορία

Μπορεί το συγκεκριμένο αμφίβιο όχημα να μην καταφέρει ποτέ να κερδίσει έναν αγώνα ταχυπλόων (κάτι που θεωρείται δεδομένο δηλαδή), και είναι πολύ πιθανό να βυθιστεί μετά το πρώτο μεγάλο κύμα. Όμως δεν παύει να είναι το πρώτο αμφίβιο Dacia στην ιστορία.

Κάθε μικρή ή μεγάλη εταιρία αυτοκινήτων έχει ένα μυστικό που πολύ θα ήθελε να ξεχαστεί. Όπως για παράδειγμα ένα αυτοκίνητο που δεν είναι ούτε όμορφο εξωτερικά αλλά ούτε ενδιαφέρον παρουσίαζε στην οδήγηση.

Για την ρουμάνικη μάρκα Dacia αυτό να είναι πιθανώς το 1300 Pick-up. «Χτίστηκε» κατά την διάρκεια μερικών από τις σκοτεινότερες ημέρες της τοπικής οικονομίας και … απεβίωσε χωρίς αν προκαλέσει κάποια εντύπωση. Κοντολογίς, κανείς μας κανείς δεν το θυμάται.

Δεν έχουν μείνει και πολλά από αυτά τα μοντέλα, αφού τα περισσότερα έχουν αποσυρθεί και διαλυθεί εδώ και χρόνια. Ένα από τα εναπομείναντα πάντως, μπορεί αν λειτουργήσει σαν …βάρκα.

Συγκεκριμένα, μερικοί μαθητές του Marine University της Κονστάντσα,  κατάφεραν να μετατρέψουν το αυτοκίνητο αυτό σε ένα αμφίβιο όχημα, με τη βοήθεια των καθηγητών τους φυσικά.

Αυτό το κατάφεραν αρχικά συγκολλώντας έναν μεταλλικό σκελετό στο αμάξωμα και στη συνέχεια με την χρησιμοποίηση ελαφρών υλικών για την στεγανοποίηση του αμαξώματος και την μετατροπή του σε ένα πολύ ελαφρύ «κύτος».

Ο χώρος του κινητήρα στεγανοποιήθηκε, ένας μεγάλος σωλήνας χρησιμοποιήθηκε να οδηγήσει εκτός των αέρια της καύσης, ενώ μια προπέλα δίνει την απαιτούμενη ώθηση μέσα στο νερό.

Μπορεί το συγκεκριμένο αμφίβιο όχημα να μην κερδίσει κανέναν αγώνα ταχυπλόων, και είναι πολύ πιθανό να βυθιστεί μετά το πρώτο μεγάλο κύμα. Όμως δεν παύει να είναι το πρώτο αμφίβιο Dacia στην ιστορία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το πρώτο αμφίβιο Dacia στην ιστορία

SHARE:

24Media Network