VW Golf GTI Edition 30

VW Golf GTI Edition 30
gti30golf2207s

Το επετειακό VW Golf με μοναδική εξωτερική εμφάνιση και ισχυρότερο κινητήρα κατά 30 ίππους

Γιορτάζοντας τα 30 χρόνια παραγωγής του Golf GTI, η Volkswagen δημιούργησε μια μοναδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής με ιδιαίτερα δυναμική εμφάνιση και την μεγαλύτερη ισχύ από οποιοδήποτε προηγούμενο GTI.



Πιο συγκεκριμένα τo Golf GTI Edition 30, διαθέτει ένα πανίσχυρο κινητήρα 2.0L FSI Turbo που αποδίδει 230 ίππους και εφοδιάζεται με εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων ή με σειριακό κιβώτιο άμεσης αλλαγής ταχυτήτων DSG.



Οι επιδόσεις του είναι μοναδικές και αποτελούν σημείο αναφοράς στην κατηγορία του. Η μέγιστη ροπή στρέψης είναι 300Nm και παραμένει σταθερή ανάμεσα στις 2.200 – 5.200 σ.α.λ. Η Τελική ταχύτητα σύμφωνα με τις μετρήσεις της εταιρεία φτάνει τα 245 χ.α.ώ με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και 243 χ.α.ώ. με κιβώτιο άμεσης αλλαγής ταχυτήτων DSG.



Η επιτάχυνση για τα 0 -100 χ.α.ώ. απαιτούνται 6,8 δευτερόλεπτα με μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων και 6,6 sec με κιβώτιο άμεσης αλλαγής ταχυτήτων DSG.




Χαρακτηριστικά

Ο βασικός εξοπλισμός του αυτοκινήτου είναι ιδιαίτερα πλούσιος, ενώ μεγάλη γκάμα επιπρόσθετου εργοστασιακού εξοπλισμού είναι διαθέσιμη προκειμένου να ικανοποιήσει και εκείνους που έχουν πραγματικά υψηλές απαιτήσεις.



Σε σχέση με την υπάρχουσα έκδοση Golf GTI, το GTI Edition 30, διαθέτει πλουσιότερο βασικό εξοπλισμό και χαρακτηριστική εμφάνιση (εσωτερικά και εξωτερικά) που μόνο μια επετειακή έκδοση μπορεί να προσφέρει.




Βασικός εξοπλισμός ( επιπλέον χαρακτηριστικά από Golf GTI )

Πρώτη και κυριότερη διαφορά είναι η αυξημένη ιπποδύναμης κατά 30 ίππους. Το ηχοσύστημα «RCD 300» είναι εφοδιασμένο με 8 ηχεία.



Τα σπορ μπάκετ θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός με συνδυασμό υφάσματος / δέρματος και ηλεκτρική ρύθμιση υποστήριξη μέσης, ενώ ανάμεσα τους υπάρχει υποβραχιόνιο (τεμπέλης). Το δερμάτινο τριάκτινο τιμόνι και ο λεβιές ταχυτήτων με τις διακοσμητικές ραφές κόκκινου χρώματος, ενισχύουν τη σπορ αίσθηση του αυτοκινήτου.



Χαρακτηριστικό του λεβιέ ταχυτήτων είναι το σχήμα μπάλας του Golf. Εμπρός , πίσω και πλαϊνά σπόιλερ στο χρώμα του αμαξώματος, γεμίζουν την εξωτερική εικόνα του αυτοκινήτου. Τα πίσω φωτιστικά σώματα είναι σκουρόχρωμα, τα οποία εναρμονίζονται απόλυτα με τις ζάντες αλουμινίου «Detroit» 7 ½ J X 18 μαύρου ματ χρώματος με ελαστικά 225/40/ R18 (εναλλακτικά προσφέρονται, χωρίς επιπλέον χρέωση, χρωμιωμένες ζάντες αλουμινίου «Rockingham» ίδιας διάστασης ).



Το λογότυπο Edition 30 είναι τοποθετημένο στο ταμπλό του αυτοκινήτου (στην πλευρά του συνοδηγού), στο πίσω μέρος και τα εσωτερικά πλαίσια εισόδου της πόρτας του οδηγού και του συνοδηγού.



Αξίζει να σημειωθεί ότι κανένα από τα παραπάνω χαρακτηριστικά δε μπορεί να τοποθετηθεί στο υπάρχον Golf GTI σαν επιπρόσθετος εργοστασιακός εξοπλισμός.




Οι ενδεικτικές λιανικές τιμές του Golf GTI Edition30










Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα