WTCC Brno

WTCC Brno
chevywtcc13507s

Η ομάδα της Chevrolet επιστρέφει με χαρά σε μία πίστα που πέρυσι είχε κερδίσει τη δεύτερη νίκη της

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού 2007 θα κάνει την επόμενη στάση του στο Brno, για τον αγώνα της Τσεχίας, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Η ομάδα της Chevrolet επιστρέφει με χαρά σε μία πίστα όπου πριν από ένα χρόνο η μάρκα κέρδισε τη δεύτερη νίκη της, χάρη στην έξοχη επίδοση του Rob Huff. Από τότε, ασφαλώς, οι επιδόσεις του Chevrolet Lacetti έχουν κάνει το αυτοκίνητο αδιαμφισβήτητο φαβορί, όπως επιβεβαιώνουν οι νίκες του Alain Menu και οι συχνές επισκέψεις του Nicola Larini στο πόντιουμ.



Ο αγώνας της Τσεχίας έχει γίνει μία από τις αγαπημένες στάσεις του WTCC, καθώς η φυσική πίστα στους λόφους κοντά στο Brno προφέρει πραγματική απόλαυση σε οδηγούς και θεατές, οι οποίοι συρρέουν κατά δεκάδες χιλιάδες για να παρακολουθήσουν τον αγώνα.



Οι Rob Huff, Alain Menu, Nicola Larini και ολόκληρη η ομάδα της Chevrolet ταξιδεύουν στο Brno με αυτοπεποίθηση: το επίπεδο ανταγωνιστικότητας στο οποίο έχει φτάσει το Lacetti, τα χαρακτηριστικά της πίστας και τα αποτελέσματα της περσινής χρονιάς δείχνουν ότι η ομάδα πρέπει να πάει καλά και φέτος.




Δηλώσεις




Rob Huff: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που επιστρέφω στο Brno, όπου πέρσι είχα μία αξέχαστη μέρα. Είναι μία πίστα που μου αρέσει πολύ και θα αγωνιστώ με το ίδιο αυτοκίνητο που κατέκτησα τη νίκη το 2006. Από τον τελευταίο αγώνα στο Pau, το αγωνιστικό μου αυτοκίνητο παραμένει το ίδιο και πρέπει να πω ότι είναι πολύ καλύτερα ισορροπημένο από αυτό που οδήγησα στους πρώτους αγώνες της χρονιάς. Ξεκίνησα δύσκολα τη σεζόν, αλλά μετά τις δύο τέταρτες θέσεις που έφερα στο Pau, νιώθω πραγματικά ότι έχω ανακάμψει και ανυπομονώ να οδηγήσω στο Brno το συντομότερο δυνατό».




Alain Menu: «Ο θρίαμβος στο Pau και η κατάκτηση της δεύτερης νίκης της σεζόν είναι μεγάλη ικανοποίηση για όλη την ομάδα. Όμως, δεν υπάρχει καιρός για πανηγυρισμούς, αφού ο ρυθμός του πρωταθλήματος, με έναν αγώνα κάθε 15θήμερο είναι πολύ γρήγορος αυτή τη στιγμή. Εστιάζουμε τώρα τις προσπάθειές μας στο Brno, μία πίστα όπου τα πήγαμε καλά στο παρελθόν και πιστεύω ότι μπορούμε να είμαστε και πάλι ανταγωνιστικοί εκεί».




Nicola Larini: «Αυτή τη στιγμή είμαι πέμπτος στο Πρωτάθλημα των Οδηγών και στόχος μου στο Brno είναι να αποκτήσω περισσότερους βαθμούς. Το Brno είναι μία πίστα που μου αρέσει και ταιριάζει στα Lacetti, ας ελπίσουμε λοιπόν ότι με αυτές τις σημαντικές βελτιώσεις που εφαρμόσαμε στο αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, μπορούμε να είμαστε ακόμα καλύτεροι από πέρσι. Σε κάθε περίπτωση, για μένα, τα καλά νέα πριν από αυτό τον αγώνα είναι ότι δεν θα φέρω πλέον μεγάλο πρόσθετο βάρος λόγω επιτυχίας, όπως συνέβη στο Pau (45kg). Αυτό σίγουρα θα διευκολύνει τη ζωή μου».




Eric Nève: «Καθώς πλησιάζουμε στη μέση της σεζόν, το θέμα του πρόσθετου βάρους λόγω επιτυχίας γίνεται όλο και πιο σημαντικό, αλλά επηρεάζει επίσης όλο και περισσότερους ανταγωνιστές. Κατά συνέπεια, η διαχείριση του βάρους είναι εξίσου σημαντική με την εξέλιξη και βελτίωση του αυτοκινήτου. Το Brno θα είναι πάντα ένα ξεχωριστό μέρος για εμάς, όχι μόνο λόγω των καλών αναμνήσεων που έχουμε από πέρσι, αλλά και εξαιτίας του πάθους των Τσέχων θαυμαστών για τους αγώνες και την παρουσία πολλών θεατών από τις γειτονικές χώρες. Ο ερχομός εδώ είναι πάντα απολαυστικός και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε ένα εκπληκτικό Σαββατοκύριακο».




Πρόγραμμα αγώνων Brno (Ώρα Ελλάδας)




Σάββατο, 16 Ιουνίου 2007

10.00-10.30 Ελεύθερες Δοκιμές 1

13.00-13.30 Ελεύθερες Δοκιμές 2

16.00-16.30 Προκριματικά




Κυριακή, 17 Ιουνίου 2007

10.30-11.00 Προθέρμανση

13.00-13.30 Αγώνας 1: 10 γύροι = 54.030km (Εν κινήσει εκκίνηση)

16.30-17.00 Αγώνας 2: 10 γύροι = 54.030km (Εκκίνηση από στάση)




Κατάταξη οδηγών μετά τους 8 από τους 22 αγώνες

1. A Priaulx (BMW), 42 βαθμοί 2. A Farfus (BMW), 40 3. J Müller (BMW) 31 4. Y Muller (SEAT), 28 5. N Larini (Chevrolet) 25… 7. A Menu (Chevrolet), 21… 11. R Huff (Chevrolet), 14…




Κατάταξη κατασκευαστών μετά τους 8 από τους 22 αγώνες

1. BMW, 106 βαθμοί 2. SEAT, 86 3. Chevrolet, 71 4. Alfa Romeo, 39.




Τηλεοπτική μετάδοση



Οι αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά στο Eurosport International.




Υπόλοιπες αγωνιστικές δραστηριότητες Chevrolet Racing



Στις ΗΠΑ, οι οδηγοί Chevrolet της Hendrick Motorsports, Jeff Gordon και Jimmie Johnson παραμένουν πρώτοι στην κατάταξη στο NASCAR μετά από 13 αγώνες. Οι οδηγοί της Chevrolet Casey Mears και Martyin Truex Jr. κατέκτησαν τις πρώτες τους νίκες στους δύο τελευταίους γύρους στο Motor Speedway του Lowe και στο Dover International Speedway αντίστοιχα. Απλά, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τη Chevrolet, που έχει πάρει τώρα 12 νίκες σε 13 αγώνες. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στη διεύθυνση
www.nascar.com.



Στη Δανία, η Chevrolet συνέχισε την πρώτη της συμμετοχή στο Δανικό Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού με τον Αγώνα GP της Κοπεγχάγης στο Sturup Raceway. Ο Pons Mörth τερμάτισε στην ένατη θέση στον πρώτο αγώνα και συνέχισε με μία έκτη θέση στο δεύτερο αγώνα. Ο Henrik Lundgaard τερμάτισε 12ος στο δεύτερο αγώνα. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στη διεύθυνση
www.chevroletmotorsport.dk.



Στη Γερμανία, το Πρωτάθλημα ADAC Procar Championship ξεκίνησε στο Oschersleben. Η Maria De Villota οδηγώντας για τη Maurer Motorsport, τερμάτισε στην έκτη και τέταρτη θέση με το Chevrolet Lacetti της. Ακολουθεί το περιβόητο Nürburgring Nordschleife, για έναν αγώνα τεσσάρων γύρων. Πιο συγκεκριμένα, τέσσερις γύροι των 25.539 χιλιομέτρων και περίπου 170 στροφές. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση
www.adac-procar.de.




Η Chevrolet στο διαδίκτυο



Καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν του 2007 WTCC, η Chevrolet Insight θα σας παρουσιάζει και πάλι τα παρασκήνια της αγωνιστικής ομάδας της Chevrolet WTCC. Το Σάββατο και την Κυριακή, τα μέσα ενημέρωσης και οι οπαδοί θα λαμβάνουν τις πιο πρόσφατες πληροφορίες και μπορούν να υποβάλλουν τις ερωτήσεις τους μέσω web στο διαδικτυακό προσωπικό της Chevrolet. Η διεύθυνση του διαδικτύου παραμένει
www.chevrolet-insight.com. Οι πρώτες αναμεταδόσεις θα γίνουν στις 9.00 μ.μ. ώρα Ελλάδας, και στη συνέχεια θα μπορείτε να παρακολουθείτε το 15λεπτο πρόγραμμα σαν βίντεο όποτε το επιθυμείτε (Video On Demand) κάνοντας κλικ στο κατάλληλο μπουτόν. Νέο στοιχείο για το 2007 είναι ότι το πρόγραμμα τώρα θα μεταδίδεται σε όλους τους αγώνες του πρωταθλήματος.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα