Arianna Huffington: Η πιο διάσημη Ελληνίδα που έφτασε στην κορυφή των Media

default image

Η ιδρύτρια της Huffington Post, Arianna Huffington, έχει ένα συγκεκριμένο λόγο που κατάφερε τόσα πολλά στη ζωή της: ήθελε να γίνεται ολοένα και καλύτερη και αντί για τους άλλους να ξεπερνάει πάντα τον εαυτό της

Από την Νίκη Xάγια

Η ιδέα ενός blog που την έκανε μία από τις πιο ισχυρές γυναίκες του πλανήτη, η φιλοσοφία ζωής που την κρατά ακόμα ψηλά στο βάθρο: Η Arianna Huffington έχει όλους τους λόγους του κόσμου για να είναι διάσημη. Με την αξία της.

Η Arianna Huffington είναι μία από τις διασημότερες και πιο ισχυρές γυναίκες στον κόσμο. Ο προφανής λόγος είναι φυσικά το ομώνυμο εκδοτικό εγχείρημα και η 10ετης επιτυχία της Huffington Post, μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2005 από το σπίτι της Arianna στο Λος Άντζελες. Τότε το Facebook ήταν ενός έτους και το Twitter δεν υπήρχε καν. Το διαδίκτυο ήταν το playground των bloggers, των ανήσυχων πνευμάτων και των πατροπαράδοτων ρεπόρτερ, που πίστευαν στο καλό μεγάλο κείμενο και στο ρεπορτάζ. Η Arianna ήθελε να τους ενώσει όλους και να δημιουργήσει “μια πραγματικά πρωτοποριακή πλατφόρμα που θα επέτρεπε σε διάφορες φωνές – άλλες περισσότερο γνωστές και άλλες λιγότερο – να ακουστούν”.

Η Arianna Huffington δημιούργησε ένα παγκόσμιο ψηφιακό brand στο πιο σημαντικό σημείο καμπής στην ιστορία των μέσων μαζικής ενημέρωσης

Για ποιο λόγο όμως η HuffPost έγινε αυτό το παγκόσμια επιτυχημένο εκδοτικά εγχείρημα; Ο Tim Armstrong, διευθύνων σύμβουλος της AOL, η οποία εξαγόρασε το 2011 την HuffPost έναντι 315 εκατομμυρίων δολαρίων, έβγαλε το καπέλο στην Arianna, λέγοντας πως η γυναίκα αυτή δημιούργησε ένα παγκόσμιο ψηφιακό brand στο πιο σημαντικό σημείο καμπής στην ιστορία των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Δεν είναι καθόλου υπερβολή να πούμε ότι η ιδέα της Arianna Huffington άλλαξε τη βιομηχανία των Media μια για πάντα. Απελευθέρωσε την άποψη, την ενίσχυσε, έδωσε χώρο στο πρωτογενές περιεχόμενο και αποτέλεσε μια μαζική mainstream αντιμετώπιση των ειδήσεων, που όμως κρατούσε σταθερά το πολιτικό και σοβαρό (και όχι σοβαροφανές) προφίλ της. Σε μόλις μερικά χρόνια από την έκδοση σε μία γλώσσα, η HuffPost έχει φτάσει τις 10 και έχει στόχο τις 50 χώρες και τα 10 εκατομμύρια επισκέπτες μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας.

 

Όμως, η φήμη, η δύναμη και η διασημότητα της Arianna Huffington δεν εξηγούνται μόνο με την επιτυχία της HuffPost. Οι λόγοι είναι περισσότεροι και βαθύτεροι. Ποιοι είναι αυτοί; Η ίδια της η ζωή και το mentalité της ως άνθρωπος. Γεννήθηκε το1950 στην Πλάκα και σπούδασε οικονομικά στο Πανεπιστήμιο του Cambridge, όπου μάλιστα εκλέχθηκε και Πρόεδρος του Cambridge Union. To 1972 την προσέγγισε ένας εκδοτικός οίκος για να γράψει μία απάντηση στο φεμινιστικό – και bestseller για την εποχή – βιβλίο “The Female Eunuch” της Germaine Greer. Ήταν μόλις 22 ετών. Και κάπως έτσι κάνει το ντεμπούτο της στη συγγραφή βιβλίων – μέχρι σήμερα έχει συγγράψει 14 βιβλία, μεταξύ των οποίων τα 5 έχουν γίνει bestseller και έχουν μεταφραστεί σε 16 γλώσσες.

Το 1986 παντρεύεται τον εκατομμυριούχο ρεπουμπλικάνο Michael Huffington και μαζί αποκτούν δύο κόρες, την Christina και την Isabella. Το 1997 παίρνουν διαζύγιο και επί της ουσίας, αποκτάει το κίνητρο και το λόγο για να δει ξανά τη ζωής της διαφορετικά. “Ήταν μία δύσκολη στιγμή, όμως μέσα από δυσάρεστες καταστάσεις και εμπειρίες που δοκιμάζουν τις αντοχές σου, μαθαίνεις πολλά”, είχε πει η ίδια.

H Arianna συχνά επαναλαμβάνει ότι: Η διαφορά μεταξύ αποτυχίας και επιτυχίας είναι θέμα επιμονής

 

Ξεκινά να αρθρογραφεί. Την καλούν σε τηλεοπτικές εκπομπές για να πει την άποψή της και το 2003 κατεβαίνει ως ανεξάρτητη υποψήφια για τη θέση του κυβερνήτη της Καλιφόρνια. Το 2005 γεννιέται η HuffPost και στις κακές κριτικές που κάνουν λόγο για σίγουρη αποτυχία, εκείνη απαντά πως “η διαφορά μεταξύ αποτυχίας και επιτυχίας είναι θέμα επιμονής”. Αυτές οι αξίες, της επιμονής, της ηγετικής φυσιογνωμίας, αλλά και της προσαρμοστικότητας και του οράματος είναι που κάνουν την 65χρονη Αριάδνη να ξεχωρίζει, να πετυχαίνει και κυρίως να διαχειρίζεται την επιτυχία της.

“Δεν προσπαθώ να χορέψω καλύτερα από τον οποιοδήποτε. Προσπαθώ μόνο να χορέψω καλύτερα από τον εαυτό μου”, είναι μία από τις βασικές αρχές της φιλοσοφίας της και που την οδηγεί ως σκοπός και λόγος για να γίνεται η γυναίκα αυτή που εμπνέει άλλες γυναίκες να ηγηθούν στην τρίτη επανάσταση των γυναικών στην ανθρώπινη ιστορία. Γίνεται η γυναίκα που υμνεί την καλή, ποιοτική ζωή, αυτό που οι Αμερικάνοι ονομάζουν well being – είναι τόσο μεγάλη υπέρμαχος που τον καναπέ του γραφείου της κοσμεί ένα μαξιλαράκι που κεντημένη έχει την έκφραση “Sleep your way to the top”. Γίνεται η γυναίκα που κάθε γυναίκα θέλει να γίνει.

Τελικά, ο λόγος που η Arianna Huffington είναι διάσημη, είναι η ίδια η Arianna.  

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα