Γιατί τα media ζητούν συγγνώμη από την Britney Spears

Γιατί τα media ζητούν συγγνώμη από την Britney Spears
Η κακοποίηση της Britney Spears από τα media παρουσιάζεται εκτενώς στο νέο ντοκιμαντέρ των New York Times, με πλήθος μέσων και ανθρώπων να της ζητούν συγγνώμη. @2021 Chris Pizzello/Invision/Associated Press

Το ντοκιμαντέρ 'Framing Britney Spears' είχε ως συνέπεια να αντικατασταθεί το #FreeBritney με το #WeAreSorryBritney και την 39χρονη να αποφασίζει να διεκδικήσει εκ νέου την απελευθέρωση της από τον πατέρα της, Jamie.

Η Britney Spears έγινε πάλι παγκόσμιο trend, με το #WeAreSorryBritney να αντικαθιστά το #FreeBritney, μετά την ολοκλήρωση του τελευταίου ντοκιμαντέρ, παραγωγής των New York Times για τα 13 χρόνια που δεν έχει τον παραμικρό έλεγχο της περιουσίας ή του προγράμματος της. H στήριξη που έλαβε είναι τέτοια που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα διεκδικήσει εκ νέου στα δικαστήρια την απελευθέρωση της από τον πατέρα της, Jamie που παίρνει από το 2008 όλες τις αποφάσεις για εκείνη.

Το News 24/7 σου έδωσε όλες τις λεπτομέρειες για το κίνημα #FreeBritney και όσα συνέβησαν στην 39χρονη, σήμερα, καλλιτέχνη, ενώ ήταν στην τρίτη δεκαετία της ζωής της και γνωστή τοις πάσι. Αφορμή στάθηκε το νέο ντοκιμαντέρ, έξι επεισοδίων που την αφορούσε, με τίτλο ‘Framing Britney Spears’. Μετά την προβολή (μεταξύ άλλων, άνθρωποι που συνεργάστηκαν μαζί της κατέθεσαν πως η οικογένεια της ήταν η πρώτη που την κακομεταχειρίστηκε) η Spears τιτίβισε τα εξής.

Δεν μπορώ να πιστέψω πως αυτή η εμφάνιση του Τoxic είναι πριν τρία χρόνια! Πάντα λατρεύω να είμαι στη σκηνή, αλλά τώρα παίρνω το χρόνο μου για να μάθω να είμαι ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Λατρεύω απλά να απολαμβάνω τα βασικά της καθημερινότητας”. Η πρωταγωνίστρια της ιστορίας που αρνείται να εργαστεί, έως ότου απομακρυνθεί ο πατέρας της από τη διαχείριση όσων την αφορούν, πρόσθεσε με δεύτερο tweet ότι “κάθε άνθρωπος έχει την ιστορία του και το δικό του τρόπο να αντιλαμβάνεται τις ιστορίες των άλλων. Όλοι έχουμε τόσο διαφορετικά φωτισμένες όμορφες ζωές. Να θυμάστε πως ό,τι και αν πιστεύουμε πως ξέρουμε για τη ζωή κάποιου δεν είναι τίποτα συγκριτικά με όσα ξέρει αυτός που ζει τη ζωή του πίσω από το φακό”.

Δικαστήριο απέρριψε αίτημα του πατέρα της Spears

Το αίτημα της να απομακρυνθεί ο πατέρας της από τον έλεγχο της περιουσίας και του προγράμματος της (να τον αναλάβει πλήρως οικονομικό ινστιτούτο) κατατέθηκε τον Αύγουστο του 2020 και απορρίφθηκε τρεις μήνες αργότερα από το Ανώτερο Δικαστήριο του Los Angeles, που διόρισε το Bessmer Trust ως συνεπόπτη, μαζί με τον πατέρα της. Ο δικηγόρος του Jamie, ο οποίος πήρε την πλήρη εποπτεία το 2019 -μέσω δικαστηρίου-, κατέθεσε την ένσταση του πελάτη του, για αυτήν τη συνεργασία, εξηγώντας τους λόγους που πιστεύει πως δεν μπορεί να ‘λειτουργήσει’. Την Πέμπτη 11/2 δικαστής απέρριψε την υπόθεση του πατέρα Spears, αφού άκουσε όσα είχαν να πουν οι εκπρόσωποι τους. Προγραμματίστηκε νέα ακρόαση, για τον επόμενο μήνα (17/3), στην οποία δεν αποκλείεται να τεθεί νέο θέμα απομάκρυνσης του Jamie -με τον οποίον δεν έχει την παραμικρή επαφή η καλλιτέχνης.

Πώς προέκυψε το #WeAreSorryBritney 

To Glamour ζήτησε συγγνώμη από την Spears, για τον τρόπο που τη διαχειρίστηκαν τα media όταν ήταν στο πικ της καριέρας της -ενώ ήταν μικρή σε ηλικία και στην ουσία δεν είχε ζήσει τίποτα από ό,τι ένας έφηβος, αφού δούλευε από παιδί. Έγραψε “είμαστε όλοι υπεύθυνοι για αυτό που συνέβη στην Britney Spears -μπορεί να μην προκαλέσαμε την καταστροφή της, αλλά την ‘επιχορηγήσαμε’. Και μπορούμε να κάνουμε κάτι για να επανορθώσουμε”.

Δεν ήταν το μόνο μέσο που ένιωσε την ανάγκη να απολογηθεί. Το έκαναν και άλλοι εξ όσων υπήρξαν πρόχειροι στα σχόλια τους -απάνθρωποι και απερίσκεπτοι- με τις πράξεις της που ‘φώναζαν’ ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, αλλά και με τη 24ωρη παρακολούθηση της. H ιστορικός πολιτισμού του University of Sussex, Lucy Robinson δήλωσε στο BBC πως “μπορούμε να δούμε την Britney μέσα σε μια μεγάλη σειρά γυναικών καλλιτεχνών, από τη Marilyn Monroe έως τη Whitney Houston και την Amy Winehouse, στις οποίες ασκήθηκε δριμεία κριτική, όχι τόσο για τη δουλειά τους, αλλά για τον τρόπο που παρουσιάζονταν στον Τύπο”.

Το 1999, όταν ήταν 17, σε τηλεοπτική συνέντευξη ο παρουσιαστής της είπε “υπάρχει κάτι για το οποίο μιλούν όλοι, αλλά δεν έχουμε μιλήσει εμείς. Ποιο; Το στήθος σου”, πριν της κάνει ερώτηση για την άποψη της επί της προσθετικής.

Το 2003 όταν κάθισε απέναντι σε μια από τις πιο δημοφιλείς δημοσιογράφους των ΗΠΑ, την Diane Sawyer, η παρουσιάστρια είπε πως “η Britney είναι εργαστηριακό πείραμα τη δύναμη της απομόνωσης που έχει η ατελείωτη δόξα. Δεν πήγε στο σχολείο ή στο κολέγιο, δεν έζησε τα ραντεβού ως έφηβη, δεν υπήρχε η ανωνυμία του δοκιμάζω και κάνω λάθη και των επιλογών που μπορεί να είναι ντροπιαστικές”. Ό,τι έκανε το έκανε ενώπιον εκατομμυρίων αδηφάγων ματιών. Η Sawyer φάνηκε να την κατανοεί, πριν της απευθύνει ‘κατηγορώ’ για τις σχέσεις της και τη σεξουαλική της ζωή -μολονότι τότε η καλλιτέχνης ήταν μόλις 21 χρόνων- και καταλήξει στο ότι “είναι απογοήτευση για πολλές μητέρες της χώρας”. Μετά, η δημοσιογράφος είχε ασχοληθεί με τον όρκο παρθενίας που είχε δώσει η Spears και κατά δική της ομολογία τον αθέτησε με τον Justin Timberlake, όπως αμφισβητούσε την ηθική της και τη χαρακτήρισε υπεύθυνη του χωρισμού. Την είχε φέρει στο σημείο που η τραγουδίστρια ζήτησε να σταματήσουν τη συνέντευξη.

Παρεμπιπτόντως, ο Timberlake κυκλοφόρησε το ‘Cry me a river’ μετά το χωρισμό, με στίχους που απευθύνονταν στην Spears και δεν ήταν οι καλύτεροι δυνατοί. Τώρα οι οπαδοί της Βritney (Britney Army) απαιτούν να της ζητήσει συγγνώμη και για τις αποκαλύψεις που είχε κάνει το 2002 και αφορούσαν την ιδιωτική ζωή του ζευγαριού.

Την ίδια χρονιά, η πρώτη κυρία του Maryland είχε πει σε ομιλία της για την ενδοοικογενειακή βία πως ‘αν μπορούσα, θα πυροβολούσα την Britney Spears. Σιχαίνομαι που το λέω αυτό, αλλά μεγαλώνω αγόρι και σκέφτομαι τι θα μπορούσα να κάνω, αν είχα κόρη και είχε πρόσβαση στις εικόνες της Spears”. Η Kendall Ehrlich έχει ήδη απολογηθεί.

Το 2007 άλλη δημοσιογράφος κατακεραύνωσε τα ρούχα που είχε φορέσει η Spears στα βραβεία του MTV, ενώ χαρακτήρισε τα παιδιά της ως ‘τα πιο αξιολάτρευτα λάθη που θα δεις ποτέ’. Πριν λίγες ημέρες η Sarah Silverman είπε πως εύχεται να μπορούσε να διαγράψει αυτές τις στιγμές. Για την ίδια εμφάνιση, ο Joel McHale την πέρασε από γενιές 14, για ό,τι την αφορούσε (τα κιλά της, το make up, τη μουσική κλπ).

Στο απόγειο των tabloids η έλλειψη ενσυναίσθησης συνεχίστηκε και όταν κατέρρευσε ο γάμος της με τον Kevin Federlein, ενώ έφτασε στο αποκορύφωμα το 2007, οπότε ξύρισε τα μαλλιά της και τελικά, διεκομήσθη σε νοσοκομείο προκειμένου να μην κάνει μεγαλύτερο κακό στον εαυτό της. Όλοι την αντιμετώπισαν σαν να μην πρόκειται για άνθρωπο, τη χλεύασαν και τη λοιδόρησαν. Ιδού η ερώτηση που είχε τεθεί το 2009 -μετά τη δημόσια κατάρρευση- σε τηλεοπτικό quiz show.

Αυτές είναι κάποιες από τις στιγμές που αποδεικνύουν πώς μεταχειρίζονταν τα media το stardom της Spears, όσο ‘πουλούσε’ και θύμισε το ‘Framing Britney Spears’. Όταν ολοκληρώθηκε η προβολή το Twitter γέμισε συγγνώμες από διασήμους και μη και έτσι έγινε trend το #WeAreSorryBritney.

Tώρα όλα αυτά φαίνονται πάρα πολύ ‘φθηνά’, αλλά η αναδρομική κατανόηση δεν βοηθά κάπου, αφού ο χρόνος δεν γυρίζει πίσω. Έκτοτε είχε για επόπτη τον πατέρα της, Jamie. Έκτοτε οι celebrities τολμούν και θέτουν θέμα ψυχικής υγείας, όπως παίρνουν και τα μέτρα τους, για να προφυλαχθούν. Έτσι τα media έγιναν πιο προσεχτικά, χωρίς να σημαίνει ότι έχουν εξαντλήσει την κατανόηση. Με αφορμή όμως, όσα πέρασε η Spears τα πράγματα άλλαξαν, προς όφελος των διασήμων που για κάποιο σατανικό λόγο έπρεπε να ζουν όλη τους τη ζωή μπροστά σε κάμερες και να ικανοποιούν όλα τα ‘θέλω’ ανθρώπων που δεν γνώριζαν ή δεν ήταν μέρος της ζωή τους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα