Γούπι Γκόλντμπεργκ: Κύμα οργής για τη δήλωση πως “το Ολοκαύτωμα δεν έχει σχέση με τη φυλή”

Γούπι Γκόλντμπεργκ: Κύμα οργής για τη δήλωση πως “το Ολοκαύτωμα δεν έχει σχέση με τη φυλή”
Γούπι Γκόλντμπεργκ AP

Σφοδρές αντιδράσεις προκάλεσαν οι δηλώσεις της Γούπι Γκόλντμπεργκ για το Ολοκαύτωμα. Η ηθοποιός είπε οι διωγμοί του Ολοκαυτώματος αφορούσαν "δύο ομάδες λευκών ατόμων".

Η Γούπι Γκόλντμπεργκ έρχεται αντιμέτωπη με ένα κύμα οργής μετά από τις δηλώσεις της για το Ολοκαύτωμα στην εκπομπή The View του ABC.

Η ηθοποιός και παρουσιάστρια μίλώντας στο The View την Δευτέρα, είπε ότι η ναζιστική γενοκτονία των Εβραίων αφορούσε «δύο ομάδες λευκών», ενώ αρχικά δήλωσε πως “το Ολοκαύτωμα δεν αφορά τη φυλή”

Η συζήτηση της Δευτέρας προέκυψε από την απαγόρευση ενός διάσημου κόμικ MAUS από τη διδακτέα ύλη ενός σχολείου στο Τενεσί, με την αιτιολογία ότι περιλαμβάνει βρισιές, γυμνό και απεικόνιση της αυτοκτονίας.

Το Maus, το οποίο απεικονίζει τους Εβραίους ως ποντίκια και τους Ναζί ως γάτες, έχει κερδίσει μια σειρά από λογοτεχνικά βραβεία. Στο συγκεκριμένο κόμικ ο Αρτ Σπίγκελμαν αφηγείται τις αναμνήσεις του πατέρα του, που επιβίωσε από το Ολοκαύτωμα.

Η 66χρονη ξεκίνησε τη συζήτηση λέγοντας πως εκπλήσσεται που κάποιους τους κάνει να αισθάνονται άβολα το συγκεκριμένο κόμικ.

“Με εκπλήσσει αυτό που σας έκανε να νιώθετε άβολα, το γεγονός ότι υπήρχε κάποιο γυμνό. Εννοώ, πρόκειται για το Ολοκαύτωμα, τη δολοφονία έξι εκατομμυρίων ανθρώπων, αλλά αυτό δεν σας ενόχλησε”, είπε αρχικά.

“Αν πρόκειται να το κάνετε αυτό, τότε ας είμαστε ειλικρινείς σχετικά με αυτό. Επειδή το Ολοκαύτωμα δεν έχει να κάνει με τη φυλή. Όχι, δεν έχει να κάνει με τη φυλή,” συνέχισε με την συμπαρουσιάστριά της Τζόι Μπεχάρν να επισημαίνει πως οι Ναζί πίστευαν πως οι Εβραίοι ήταν μια διαφορετική φυλή.

“Αλλά δεν έχει να κάνει με τη φυλή. Έχει να κάνει με για την βαναυσότητα του ανθρώπου προς τον άλλο άνθρωπο” της απάντησε τότε η Γκόλντμπεργκ

“Κι όμως είχε να κάνει με την πίστη στην ανωτερότητα της λευκής φυλής. Οι στόχοι των διωγμών ήταν Εβραίοι και Ρομά”, είπε η Άνα Ναβάρο, με την Γκόλντμπεργκ να απαντά πως “αυτές είναι δύο λευκές ομάδες ανθρώπων”.

Κύμα αντιδράσεων στο Twitter

Χαμός επικράτησε στο Twitter αμέσως μετά τις δηλώσεις της Γούπι Γκόλντμπεργκ για το Ολοκαύτωμα, με τους περισσότερους να κάνουν λόγο για τεράστιες ιστορικές ανακρίβειες.

Η συγγνώμη της Γούπι Γκόλντμπεργκ

Μετά τις έντονες αντιδράσεις στα social media, η ηθοποιός θέλησε αμέσως να ζητήσει συγγνώμη για τα λόγια της στο πάνελ, τονίζοντας πως δεν εκφράστηκε σωστά.

“Στη σημερινή εκπομπή είπα ότι το Ολοκαύτωμα δεν είχε να κάνει με τη φυλή αλλά με την απανθρωπιά του είδους μας. Έπρεπε να πω ότι είχε να κάνει και με τα δυο. Ο εβραϊκός λαός είχε πάντοτε την υποστήριξή μου και δεν θα σταματήσω ποτέ να του την παρέχω. Ζητώ συγγνώμη για τον πόνο που προκάλεσα”, έγραψε στο Twitter.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα