Η Taylor Swift σπάει την πολιτική σιωπή της και κατακεραυνώνει Ρεπουμπλικάνους και Τραμπ

Η Taylor Swift σπάει την πολιτική σιωπή της και κατακεραυνώνει Ρεπουμπλικάνους και Τραμπ
Τέιλορ Σουίφτ Robb Cohen/Invision/AP

Η ποπ τραγουδίστρια απέφευγε συστηματικά να τοποθετηθεί για τα πολιτικά ζητήματα και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεωρούσαν ότι υποστήριζε σιωπηρά τον Ντόναλντ Τραμπ. Η κατάσταση στις ΗΠΑ και τον κόσμο την έκανε μάλλον να αλλάξει γνώμη και να πάρει ανοιχτά θέση.

Πιο ξεκάθαρα δεν θα μπορούσε να τοποθετηθεί. Η Τέιλορ Σουίφτ, που τα τελευταία δύο χρόνια είχε κατακριθεί για την “απολιτίκ” στάση που κρατάει εν μέσω της πολιτικής θύελλας που έχει προκαλέσει η διακυβέρνηση Τραμπ στις ΗΠΑ, έσπασε τη σιωπή της και πήρε ανοιχτά θέση: Στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου θα υποστηρίξει τους Δημοκρατικούς.

Με μία μακροσκελή ανάρτησή της στα social media, η δημοφιλής τραγουδίστρια, που δεν ήταν λίγοι εκείνοι που θεωρούσαν ότι στηρίζει με την ανοχή και τη σιωπή της το υπάρχον καθεστώς, κατακεραύνωσε τους κρατούντες την εξουσία στο Λευκό Οίκο.

Στην ανάρτησή της λέει ξεκάθαρα ότι θα στηρίξει στις ενδιάμεσες εκλογές τους Δημοκρατικούς Φιλ Μπρεντέσεν για τη Γερουσία και Τζιμ Κούπερ για τη Βουλή των Αντιπροσώπων, οι οποίοι είναι υποψήφιοι στο Τενεσί όπου και ψηφίζει. Όπως εξηγεί, δεν θα μπορούσε ποτέ να ψηφίσει κάποιον που δεν έχει τη θέληση να παλέψει για την αξιοπρέπεια όλων των Αμερικανών, ανεξαρτήτως χρώματος, φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού.

Δεν παρέλειψε να εξαπολύσει τα βέλη της κατά της υποψήφιας των Ρεπουμπλικανών, Μάρσα Μπλάκμπερν, λέγοντάς ότι το ιστορικό των ψήφων της στο Κογκρέσο την απωθεί και την τρομάζει. Μεταξύ άλλων, η Ρεπουμπλικάνα είναι κατά των ίσων αμοιβών ανδρών – γυναικών, του γάμου ομοφυλοφίλων, καθώς και της προστασίας των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας.

Η Σουίφτ εξήγησε ότι ήταν διστακτική να πάρει θέση τα τελευταία χρόνια στο κλίμα πρωτοφανούς πόλωσης που επικρατεί στη χώρα και ότι αισθάνεται ότι εν μέσω όσων συμβαίνουν ήρθε η ώρα να το πράξει. Περιέγραψε μάλιστα την κατάσταση που επικρατεί αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και το ρατσισμό “τρομακτική, αηδιαστική και κυρίαρχη” τόσο στη χώρα της όσο και στον κόσμο.

Η τοποθέτηση της Σουίφτ όπως ήταν επόμενο άναψε φωτιές. Υπήρξαν εκείνοι που την επικρότησαν και εκείνοι που την “κατακρεούργησαν” αναλόγως πολιτικής θέσης….

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα