Κατερίνα Ντούσκα: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Eurovision

Κατερίνα Ντούσκα: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για την εκπρόσωπο της Ελλάδας στην Eurovision

Ποια είναι η Κατερίνα Ντούσκα ή Katerine Duska, το ταλαντούχο κορίτσι που που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον διαγωνισμό της Eurovision 2019 στο Ισραήλ.

Σε μια λαμπερή βραδιά, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το βράδυ της Τετάρτης η τραγουδοποιός Κατερίνα Ντούσκα παρουσίασε το “Better Love” με το οποίο θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Μουσικής Eurovision 2019.

Το “Better Love” έγραψε η Κατερίνα Ντούσκα μαζί με τον Leon of Athens και τον David Sneddon. Πρόκειται για ένα mid tempo power pop song, με πολύ σύγχρονη παραγωγή που όμως στέκεται και σε ακουστική εκδοχή, με ένα όργανο, γιατί είναι πολύ μελωδικό.

Η Ελληνοκαναδέζα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Κατερίνα Ντούσκα (που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο γαλλόφωνο Μόντρεαλ) και το «Better Love», θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στην Eurovision, η οποία θα διεξαχθεί στο Τελ Αβίβ από τις 14 έως και τις 19 Μαΐου.

Το News 24/7 έψαξε και βρήκε πέντε πράγματα που ίσως δεν γνώριζες για την ταλαντούχα τραγουδοποιό:

1. One in a million

Η Κατερίνα Ντούσκα έγινε γνωστή με το hit της “One in a Million” από το προσωπικό της άλμπουμ “Emobidiment” που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2015, σε στίχους και μουσική της ίδιας. Το τραγούδι απέσπασε θετικές κριτικές τόσο για την ερμηνεία της Ντούσκα όσα και για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του, ενώ οι δύο εκδοχές του (demo και βίντεοκλιπ) αγγίζουν σχεδόν το 1 εκατ. προβολές.

Μεγάλη στιγμή στην καριέρα της αποτέλεσε και η διασκευή της στο “Do I Wanna Know” των Arctic Monkeys, η οποία έχει ξεπεράσει τις 2.000.000 προβολές στο YouTube:

2. Δεν περίμενε την πρόταση

«Ήταν τρομερά μη αναμενόμενη (η πρόταση για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Eurovision). Δεν το περίμενα με τίποτα. Με κάλεσε ο κ. Δ. Παπαδημητρίου και νόμιζα ότι ήταν για κάποια συναυλία» αποκάλυψε η Κ. Ντούσκα σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ. Όπως διευκρίνισε ωστόσο το τελικό “ναι” δεν ήρθε γρήγορα από την επιτροπή, η οποία τελικώς όχι μόνο την επέλεξε αλλά δέχθηκε και τους όρους της: «Οι όροι μου είναι η καλλιτεχνική ελευθερία, να μπορώ να είμαι ο εαυτός μου. Αλλιώς δε νομίζω ότι υπάρχει νόημα να το κάνει αυτό κανένας καλλιτέχνης. Οπότε για μένα ήταν τρομερά τιμητική η πρόταση και τρομερά τιμητική η εμπιστοσύνη της ΕΡΤ και της επιτροπής που πραγματικά θέλουν να πάω ως αυτό που είμαι και με έχουν εμπιστευτεί να επιλέξω τη δική μου ομάδα.»  

3. Διεθνείς συνεργασίες

Η Κατερίνα Ντούσκα έχει συνεργαστεί με πολλούς διεθνείς καλλιτέχνες όπως η LP, ο Albin Lee Meldau, ο Tom Baxter, η Yasmine Hamdan, o Oddisee, οι Kadebostany, ενώ έχει πραγματοποιήσει εμφανίσεις σε μεγάλες σκηνές και φεστιβάλ σε Ελλάδα και Ευρώπη όπως στα The 02 Academy London, Rockwave Festival, Stavros Niarchos Cultural Center Foundation, Megaron Concert Hall και στο διεθνές φεστιβάλ “Give a home” του Sofarsound’s /Amnesty International, όπου ήταν μια εκ των 300 καλλιτεχνών που συμμετείχαν με σκοπό την υποστήριξη των προσφύγων ανά τον κόσμο. Ανήκει στο δυναμικό της Minos EMI / Universal Music Group.

4. Η “ελληνίδα Amy Winehouse”

Το μουσικό ύφος της περιλαμβάνει σκοτεινούς ήχους που θυμίζουν τα πρότυπά της όπως η Lykke Li, η Banks και η Jessie Ware και ο αξιοσημείωτος τρόπος που ερμηνεύει τα τραγούδια της έχει κατά καιρούς παρομοιαστεί με αυτόν της Amy Winehouse.

Σε ερώτηση του Vice αν την ενοχλεί αυτή η σύγκριση, η Ντούσκα απαντά: «Όχι, δεν με ενοχλεί. Είμαι πρωτοεμφανιζόμενη και είναι τιμή για εμένα να με συγκρίνουν με μια θρυλική φωνή της μουσικής. Ωστόσο στο τέλος κάνω μουσικά αυτό που εκφράζει εμένα».

5. Έχει σπουδάσει Νομική

Πριν την επαγγελματική ενασχόλησή της με το τραγούδι η Κατερίνα Ντούσκα σπούδασε Νομική αλλά την άφησε γρήγορα καθώς δεν μπορεί, όπως δηλώνει, τη δουλειά γραφείου.

Το βίντεοκλιπ του τραγουδιού “Better Life”, με το οποίο η Κ. Ντούσκα θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην Eurovision στις 14 Μαΐου:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα