Κατερίνα Βρανά: Όσο ήμουν σε κώμα έβλεπα ότι έκανα yoga στην Κορνουάλη

Κατερίνα Βρανά: Όσο ήμουν σε κώμα έβλεπα ότι έκανα yoga στην Κορνουάλη
Η Κατερίνα Βρανά στη σειρά εκδηλώσεων ΔΙΑΛΟΓΟΙ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Μαριλένα Κατσίνη / Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος / www.snf.org

Η Κατερίνα Βρανά βρίσκεται σε περίοδο ανάρρωσης και αποκατάστασης, αλλά με χιούμορ και γέλιο μιλά για την περιπέτεια της υγείας της, για τις δύσκολες μέρες που πέρασε και για τις όμορφες που έρχονται.

Η Κατερίνα Βρανά, η πιο αστεία γυναίκα του κόσμου σύμφωνα με τον παγκόσμιο διαγωνισμό του Laugh Factory, έδωσε μια πολύ δύσκολη μάχη με την υγεία της το 2017 και έκτοτε παλεύει κάθε μέρα για τη βελτίωσή της. Ωστόσο, ποτέ δεν χάνει το χιούμορ της και αντιμετωπίζει με θάρρος και γέλιο την κατάστασή της.

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στους ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, αναφέρθηκε στην περιπέτεια της υγείας της και στους δύσκολους μήνες που πέρασε, τόσο η ίδια όσο και η οικογένειά της. Μίλησε με χιούμορ για την περίοδο στην οποία βρισκόταν σε τεχνητό κώμα, αλλά και για τις μετέπειτα επιπλοκές που κλήθηκε να αντιμετωπίσει.

“Ήταν ένα δύσκολο, βαρύ, κρυολόγημα! Ήταν τόσο βαρύ, σαν μάτι. Σαν εμπειρία, ελπίζω να ήταν η μοναδική. Δεν κάνω κέφι να το ξαναπεράσω. Οι γονείς μου τα είχαν παίξει. Αυτό που λέω και είναι λίγο χοντρό, και φρικάρουν όλοι είναι πως, έτσι και μου βγει μετά από όλα αυτά και καρκίνος, θα τα πάρω! Θα γίνω έξαλλη.

Εγώ το μεγαλύτερο κομμάτι το έχασα. Ήμουν αναίσθητη, κοιμόμουν. Το μεγαλύτερο λούκι το τράβηξαν οι γονείς μου. Κι όσο ήμουν σε τεχνητό κώμα -με έβαλαν για να με σώσουν- εγώ έβλεπα ότι είχα πάει σε yoga retreat στην Κορνουάλη. Και να τονίσω πως εγώ δεν κάνω yoga. Και ξυπνάω και δεν μπορούσα να κουνήσω, να μιλήσω, να συνεννοηθώ και δύο εβδομάδες μετά το κώμα τυφλώθηκα, γιατί είχε φέρει τους φερετζέδες η Μαριωρή. Δεν έβλεπα τότε καλά.”

Η εμφάνιση και συνέντευξή της στους Διαλόγους

Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 η Κατερίνα Βρανά συμμετείχε στη σειρά εκδηλώσεων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ΔΙΑΛΟΓΟΙ, που κάθε μήνα έχουν ένα διαφορετικό καλεσμένο. Η εκδήλωση “Κατερίνα Βρανά: Πεθαίνοντας στα γέλια” πραγματοποιήθηκε στο Ωδείο Αθηνών, με πλήθος κόσμου και με την stand up comedian Κατερίνα Βρανά να κάνει τον απολογισμό της για τη χρονιά που τελειώνει και να μιλά για τις αντιξοότητες που πέρασε και τα όνειρά της για το μέλλον.

Η Κατερίνα Βρανά βρίσκεται σε περίοδο ανάρρωσης και πλήρους αποκατάστασης, γι΄αυτό και εμφανίστηκε στην εκδήλωση καθισμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο. Πάντα με το ιδιαίτερο χιούμορ της και με το γέλιο της, είχε μια πολύ όμορφη συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με τη δημοσιογράφο Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου, την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Το χρονικό της περιπέτειας της υγείας της

Η Κατερίνα Βρανά βρισκόταν στη Μαλαισία την άνοιξη του 2017, στο πλαίσιο προγραμματισμένης περιοδείας σε Μαλαισία και Σιγκαπούρη, όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με κοιλιακούς πόνους και με συμπτώματα δηλητηρίασης, που τελικά ήταν σκωληκοειδίτιδα. Η μη έγκαιρη διάγνωση είχε ως αποτέλεσμα να υποστεί οξεία περιτονίτιδα.

Το σηπτικό σοκ που έπαθε την έφερε τρεις φορές κοντά στον θάνατο, επηρεάστηκαν όλα της τα όργανα, έχασε την όρασή της και μετά από 4 εγχειρήσεις και 5μηνη νοσηλεία ατρόφησαν όλοι της οι μυς. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο που βγήκε από το νοσοκομείο η Κατερίνα μπήκε σε εντατικό πρόγραμμα αποκατάστασης για να ξαναμάθει να περπατάει και να ανακτήσει τη χρήση των μυών της.

Σήμερα, βλέπει πολύ καλύτερα, ενώ μπορεί να σταθεί όρθια. Συνεχίζει την εντατική φυσικοθεραπεία και τις στοχευμένες ασκήσεις στην πισίνα. Χρειάζεται, ωστόσο, βοήθεια επί 24ωρου βάσεως. Μετά από μια τόσο σοβαρή ασθένεια, ο δρόμος της ανάρρωσης είναι μακρύς και απαιτείται υπομονή αλλά και χρήματα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα