Κιμ Καρντάσιαν: “Καμπάνα” 1,26 εκατ. δολαρίων για προώθηση κρυπτονομισμάτων μέσω Instagram

Κιμ Καρντάσιαν: “Καμπάνα” 1,26 εκατ. δολαρίων για προώθηση κρυπτονομισμάτων μέσω Instagram
Κιμ Καρντάσιαν Photo by Evan Agostini/Invision/AP, File

Νέες περιπέτειες για την Κιμ Καρντάσιαν η οποία βρίσκεται στο στόχαστρο της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μετά από κατηγορίες για προώθηση crypto-στοιχείου μέσα από τον λογαριασμό της στο Instagram.

Βαρύς ο πέλεκυς της αμερικανικής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την Κιμ Καρντάσιαν η οποία καλείται να καταβάλλει, έπειτα από διακανονισμό πρόστιμο ύψους 1,26 εκατομμυρίων δολαρίων αναφορικά με τις κατηγορίες για την προώθηση του κρυπτονομίσματος EthereumMax, χωρίς να αποκαλύψει το γεγονός ότι πληρωνόταν για την προώθηση.

Σε ένα δελτίο τύπου, η SEC (αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς) ανέφερε ότι έπειτα από έρευνα διαπίστωσε ότι η reality star είχε λάβει 250.000 δολάρια για να προωθήσει το κρυπτονόμισμα στον λογαριασμό της στο Instagram, γεγονός που δεν είχε δηλώσει η ίδια, .

Ως μέρος του διακανονισμού, όπως αναφέρει το Forbes, η Κιμ Καρντάσιαν θα πληρώσει 260.000 δολάρια ως αποζημίωση – αποπληρωμή της προμήθειας συν τους συσσωρευμένους τόκους – και πρόστιμο 1 εκατομμυρίου δολαρίων, ενώ πέρα από την οικονομική ποινή συμφώνησε να μην προωθήσει κανένα crypto-στοιχείο για τρία χρόνια.

Το δελτίο τύπου ανέφερε επίσης ότι η Καρντάσιαν ούτε παραδέχτηκε ούτε αρνήθηκε τα ευρήματα της έρευνας της SEC, ενώ σε δήλωση που μοιράστηκε η ομάδα της ανέφερε ότι συνεργάστηκε πλήρως με την SEC και είναι «ευχαριστημένη που έχει επιλύσει αυτό το ζήτημα», προσθέτοντας ότι «ήθελε να αφήσει πίσω της αυτό το θέμα για να αποφύγει μια παρατεταμένη διαφωνία».

“Όταν διασημότητες ή influencers υποστηρίζουν επενδυτικές ευκαιρίες, συμπεριλαμβανομένων των κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων, δεν σημαίνει ότι αυτά τα επενδυτικά προϊόντα είναι κατάλληλα για όλους τους επενδυτές… Η περίπτωση της Καρντάσιαν χρησιμεύει επίσης ως υπενθύμιση σε διασημότητες και άλλους ότι ο νόμος τους απαιτεί να αποκαλύπτουν στο κοινό πότε και πόσα αμείβονται για να προωθήσουν την επένδυση σε τίτλους”, δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της SEC, Gary Gensler.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version