Κωνσταντίνος Αγγελίδης: Σε μόνιμη αναπηρία – Αξιώνει αποζημίωση 3 εκατ. ευρώ

Κωνσταντίνος Αγγελίδης: Σε μόνιμη αναπηρία – Αξιώνει αποζημίωση 3 εκατ. ευρώ
Κωνσταντίνος Αγγελίδης NDP Photo Agency

"Αδυνατώ να περπατήσω. Δεν μπορώ να μιλήσω. Δεν μπορώ να τραφώ", αναφέρεται στην αγωγή του άτυχου παρουσιαστή. Οι δηλώσεις του δικηγόρου του, της συζύγου του και η αποζημίωση των 3 εκατ. ευρώ. Τη Δευτέρα εκδίκαση της υπόθεσης στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών

Ανήμερα των Χριστουγέννων του 2017, ο γνωστός παρουσιαστής Κωνσταντίνος Αγγελίδης είχε ένα σοβαρό ατύχημα με τη μηχανή του, όταν ο οδηγός ενός λεωφορείου των αστικών συγκοινωνιών προσπάθησε αιφνιδιαστικά να διασχίσει τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, με αποτέλεσμα η μηχανή στην οποία επέβαινε ο 43χρονος παρουσιαστής να “καρφωθεί” στο όχημα.

Έκτοτε μέχρι και σήμερα, η υγεία του Κωνσταντίνου Αγγελίδη δεν έχει αποκατασταθεί πλήρως και αυτό φαίνεται πως θα δεν γίνει ούτε στο μέλλον. Το σοβαρό τροχαίο που είχε την 25η Δεκεμβρίου του 2017 τον έχει αφήσει “φυτό”, όπως αναφέρεται στην αγωγή του κατά των υπευθύνων, η οποία πρόκειται να συζητηθεί τη Δευτέρα 15 Απριλίου στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

“Έχω καταστεί μόνιμα ανάπηρος”

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Realnews, στην αγωγή του Κωνσταντίνου Αγγελίδη αναφέρεται η δυσμενής σημερινή του κατάσταση, όπως και οι μη αναστρέψιμες βλάβες που του προκάλεσε το τροχαίο.

«Αδυνατώ να σταθώ όρθιος χωρίς υποβοήθηση. Αδυνατώ να περπατήσω. Δεν μπορώ να μιλήσω. Δεν μπορώ να τραφώ…αλλά έχω και πλήρη έκπτωση των νοητικών μου λειτουργιών, αφού αδυνατώ να επικοινωνήσω ακόμα και με οικεία μου πρόσωπα. Σε γενικές γραμμές έχω γίνει “φυτό”.»

Μεταξύ άλλων αναφέρονται τα παρακάτω:

«Υπέστην και συνεχίζω να υφίσταμαι σωματικούς πόνους, ψυχική και σωματική ταλαιπωρία, άγχος για τη μελλοντική πορεία της υγείας μου και έχω περιέλθει σε δυσμενέστατη ψυχολογική κατάσταση, ιδίως λόγω της μόνιμης, ισόβιας και μη αναστρέψιμης αναπηρίας μου. Συνεχίζω να έχω επιπλοκές από διάφορες μολύνσεις, ή προκειμένου να πραγματοποιηθούν αναγκαίες θεραπείες, αναγκάζομαι να εισάγομαι συνέχεια στα νοσοκομεία. Αδυνατώ να επικοινωνήσω ακόμα και με οικεία μου πρόσωπα, αδυνατώ να αυτοεξυπηρετηθώ, αφού ούτε καν να σιτιστώ μόνος μου δεν μπορώ.»

Ενώ προστίθενται και τα εξής:

«Δεν θα μπορέσω ποτέ ξανά να έχω ποτέ ομαλή κοινωνική και οικογενειακή ζωή. Δεν θα μπορέσω ξανά να έχω κανονική επικοινωνία με το παιδί μου, δεν θα μπορέσω να έχω ουσιαστική επικοινωνία με τη σύζυγό μου. Δεν θα μπορέσω να έχω ξανά επαγγελματική εξέλιξη. Έχω καταστεί μόνιμα ανάπηρος, με πλήρη αδυναμία μετακίνησης, αυτοσυντήρησης και επικοινωνίας με το περιβάλλον.»

“Δεν θα μπορέσει να εργαστεί ποτέ ξανά”

Ο δικηγόρος του παρουσιαστή, Άγης Τάτσης, δήλωσε στη Realnews:

«Σε τέτοιες υποθέσεις, που η βλάβη της υγείας ενός ανθρώπου είναι τόσο βαρεία, διερωτάται κανείς αν μπορεί οποιαδήποτε δικαστική απόφαση να αποκαταστήσει και σε ποιο βαθμό όλα εκείνα τα αγαθά που έχουν πληγεί σε τέτοιο δραματικό βαθμό. Τι μπορεί να απαλύνει την ψυχή του αυτού του μικρού παιδιού που στερείται με αυτόν τον τρόπο τον πατέρα του; Από την άλλη πλευρά, όμως, είναι χρέος της συζύγου να διασφαλίσει μέσω της Δικαιοσύνης ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για το παιδί τους, αλλά και για τον Κωνσταντίνο Αγγελίδη, ο οποίος δεν θα μπορέσει να εργαστεί ποτέ ξανά.»

Κωνσταντίνος Αγγελίδης και Ευαγγελία Βαρσάμη (ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/EUROKINISSI) Eurokinissi

“Περιμένουμε μόνο να δικαιωθούμε”

Η σύζυγός του, Ευαγγελία Βαρσάμη, είναι στο πλευρό του Κωνσταντίνου Αγγελίδη και του παιδιού τους, προσπαθώντας να κάνει το καλύτερο δυνατόν. Σε δηλώσεις της ανέφερε:

«Το κέντρο αποκατάστασης έχει γίνει και για εμάς ένα δεύτερο σπίτι. Ο Κωνσταντίνος κάθε μέρα δίνει έναν αγώνα. Επί έναν χρόνο προετοίμαζα τον γιο μας, τον Αλέξανδρο, για να συναντήσει τον μπαμπά του. Παρά την υποδειγματική φροντίδα, ο Κωνσταντίνος δεν έχει αναρρώσει. Δεν μπορεί ακόμα να μιλήσει. Κάθε φορά που βλέπει τον Αλέξανδρο, καταλαβαίνω ότι τον αναγνωρίζει και χαίρεται.Τα μάταια του λάμπουν. Μέσα σε όλα αυτά που έχουμε περάσει, δεν με “τυφλώνει” συναισθηματικά το δικστήριο. Περιμένουμε μόνο να δικαιωθούμε.»

Η αποζημίωση – μαμούθ

Όσα αναφέρονται στην αγωγή του παρουσιαστή, επιβεβαιώνονται και με την απόφαση του ΙΚΑ (ΚΕΠΑ) που του αναγνώρισε 90% αναπηρία. Βάσει όλων των παραπάνω, ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης αξιώνει 2.796.000 ευρώ, ενώ η σύζυγός του 108.000 ευρώ, για την ανατροφή του 8χρονου παιδιού τους, μέχρι αυτός να συμπληρώσει το 22ο έτος της ηλικίας του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα