Μάικλ Τζάκσον: “Πόσο πουλάει” 10 χρόνια μετά τον θάνατο του;

Μάικλ Τζάκσον: “Πόσο πουλάει” 10 χρόνια μετά τον θάνατο του;
Μάικλ Τζάκσον ASSOCIATED PRESS

Μπορεί ένας νεκρός καλλιτέχνης να βγάζει περισσότερα χρήματα από ότι οι ζωντανοί, νεαροί και εν ενεργεία συνάδελφοι του; Το φαινόμενο Μάικλ Τζάκσον σε όλο του το μεγαλείο.

Ο Μάικλ Τζάκσον μπήκε ξανά στην ζωή μας εδώ και λίγες εβδομάδες με αφορμή την προβολή του ντοκιμαντέρ Leaving Neverland από το ΗΒΟ αυτές τις ημέρες. Σε τρεις και κάτι μήνες συμπληρώνονται 10 χρόνια από τον θάνατο του. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο βασιλιάς της ποπ πέρα από σκιά του εαυτού του ήταν και καταχρεωμένος ελπίζοντας να κλείσει την μαύρη τρύπα που ο ίδιος είχε ανοίξει σε μία σειρά συναυλιών που θα έδινε στην Βρετανία. Συναυλίες που δεν δόθηκαν ποτέ καθώς βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στις 25 Ιουνίου του 2009.

Από την επομένη ήδη η περιουσία του νεκρού πλέον Μάικλ Τζάκσον άρχισε να αυξάνεται με γεωμετρικά μεγέθη. Τα ραδιόφωνα θυμήθηκαν ξανά τα τραγούδια του, τα αναμνηστικά πωλούνταν σε δημοπρασίες σε αστρονομικές τιμές και το χρέος ύψος 400 εκατ. δολαρίων που είχε αφήσει πίσω του σύμφωνα με το billboard όχι μόνο ξεπληρώθηκε μέχρι τελευταίας δεκάρας άλλα στα ταμεία των κληρονόμων του άρχισε να ρέει ξανά το χρήμα.

Οι πιο προσοδοφόροι νεκροί celebrities

Ο Michael Jackson και οι άλλοι νεκροί σταρ που πουλάνε ακόμη - Πατήστε επάνω στο infographic για μεγέθυνση visualcapitalist.com

Σύμφωνα με το Forbes από το οποίο προέρχονται και τα στοιχεία από τα οποία δημιούργησε τα infographics το visualcapitalist.com o Μάικλ Τζάκσον δεν έφυγε ούτε στιγμή από την κορυφή της λίστας με τους πιο προσοδοφόρους νεκρούς celebrities τα τελευταία χρόνια. Δύο ακόμη εντυπωσιακά στοιχεία είναι ότι “βγάζει” ακόμη και σήμερα ακόμη περισσότερα από ότι οι εν ζωή συνάδελφοι του καθώς και ότι από τα 4,2 δισ. έσοδα που είχε στο σύνολο της καλλιτεχνικής σόλο πορείας τους από το 1982, τα μισά, δηλαδή τα 2,1 δισ. δολάρια ήρθαν μετά τον θάνατο του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα