ΜακΚένζι Σκοτ: Δώρισε 2,7 δισ. δολάρια σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και ανθρωπιστικές οργανώσεις

ΜακΚένζι Σκοτ: Δώρισε 2,7 δισ. δολάρια σε εκπαιδευτικά ιδρύματα και ανθρωπιστικές οργανώσεις
Mackenzie Scott Evan Agostini/Invision/AP

H δισεκατομμυριούχος - φιλάνθρωπος που είναι μία από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο έγραψε ότι φέτος, δώρισε 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε 286 οργανισμούς για να τους βοηθήσει να συνεχίσουν το έργο τους.

Η ΜακΚένζι Σκοτ έκανε για μία ακόμη φορά δωρεές σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, πανεπιστήμια και πολιτιστικούς οργανισμούς.

Σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα δημοσίευσης άρθρων και ιστοριών Medium, η δισεκατομμυριούχος – φιλάνθρωπος – που είναι μία από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο – έγραψε ότι φέτος, δώρισε 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε 286 οργανισμούς για να τους βοηθήσει να συνεχίσουν το έργο τους και ως «ένδειξη εμπιστοσύνης και ενθάρρυνσης».

Αν και δεν διευκρίνισε το ποσό που δώρισε σε κάθε οργανισμό, έκανε μία λίστα με τις ομάδες που έλαβαν οικονομική ενίσχυση. Μεταξύ αυτών είναι τα Apollo Theater και Ballet Hispánico, οργανώσεις που επικεντρώνονται σε θέματα φυλετικής ισότητας, όπως οι Race Forward και Borealis Philanthropy, εκπαιδευτικά προγράμματα των Πανεπιστημίων της Καλιφόρνια και του Τέξας και ομάδες που δραστηριοποιούνται στην ενδυνάμωση των γυναικών και στη μάχη κατά της ενδοοικογενειακής βίας.

Σε αυτήν την προσπάθεια, καθοδηγούμαστε από την πεποίθηση ότι θα ήταν καλύτερα εάν ο πλούτος δεν συγκεντρωνόταν δυσανάλογα σε μικρό αριθμό χεριών και ότι οι λύσεις σχεδιάζονταν και εφαρμόζονται καλύτερα από άλλους, έγραψε.

Πέρυσι, η ΜακΚένζι Σκοτ έκανε παρόμοιες δωρεές αποκαλύπτοντας τον περασμένο Ιούλιο ότι δώρισε 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια εντός του προηγούμενου έτους και τον Δεκέμβριο, ότι συνεισέφερε με 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε ανθρωπιστικές οργανώσεις και σχολεία από την αρχή της πανδημίας.

Η ΜακΚένζι Σκοτ χώρισε από τον Τζεφ Μπέζος το 2019 μετά από 25 χρόνια γάμου. Με το διαζύγιο έλαβε το 4% των μετοχών της Amazon που υπολογίζονται σε 36 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόσφατα το Forbes δημοσίευσε ότι η περιουσία της ανέρχεται σε 60 δισ. δολάρια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα