Μισέλ Ομπάμα: Παρουσίαση του νέου βιβλίου στη Γαλλία με διάθεση και χιούμορ

Μισέλ Ομπάμα: Παρουσίαση του νέου βιβλίου στη Γαλλία με διάθεση και χιούμορ
Michelle Obama σε παρουσίαση του νέου της βιβλίου APimages

Παρότι η Ομπάμα άφησε να ξεφύγουν κάποιες αιχμές κατά του νυν ενοίκου του Λευκού Οίκου χωρίς να αναφέρει το όνομα του Τραμπ, επανέλαβε ότι ουδεμία πρόθεση έχει να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία.

Μεταξύ μαθημάτων ζωής και ενός καταλυτικού χιούμορ, η πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα εμψύχωσε χθες βράδυ το Παρίσι με αυτή τη μικρή “φλόγα” που μετέφερε στον Λευκό Οίκο από ένα απλό προάστιο του Σικάγο όπου ζούσε.

Οι πρώτες της κουβέντες αφορούσαν τους Γάλλους που θρηνούν για την πυρκαγιά στην Παναγία των Παρισίων, στην καρδιά του Παρισιού.

“Η Νοτρ-Νταμ θα ανοικοδομηθεί”, δήλωσε η πρώην πρώτη κυρία, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της αυτοβιογραφίας της χθες βράδυ στην κατάμεστη τεράστια αίθουσα του AccorHotel Arena στο Παρίσι.

“Να είστε δυνατοί και να έχετε πίστη”, συνέχισε η εγκάρδια Μισέλ, η οποία πρόσφατα πήρε από τη Χίλαρι Κλίντον τον τίτλο της πιο αξιοθαύμαστης γυναίκας των ΗΠΑ.

“Όσο πίσω μπορεί να ανατρέξει η μνήμη μου, μπορώ να πω ότι με διακατείχε πάντα αυτή η αποφασιστικότητα, αυτό το ζωηρό πνεύμα”, είπε ενώπιον των 20.000 θεατών που πήγαν να την ακούσουν να παρουσιάζει το βιβλίο της. Το “Becoming, η δική μου ιστορία” όπως είναι ο ελληνικός του τίτλος, κυκλοφόρησε στις 13 Νοεμβρίου 2018, μεταφρασμένο σε 30 γλώσσες και έχει πουλήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

“Οι γονείς μου διέκριναν αυτή τη φλόγα μέσα μου και την άφησαν να μεγαλώσει”, είπε η Μισέλ Ομπάμα, άοκνη υπέρμαχος της εκπαίδευσης των κοριτσιών και της χειραφέτησης των γυναικών.

“Η κοινωνία προσπαθεί σε μόνιμη βάση να κατευνάζει τα κορίτσια, να τα κάνει πιο υποχωρητικά”, είπε η Ομπάμα, μητέρα της 21χρονης Μάλια και της 18χρονης Σάσα, που απαντούσε στις ερωτήσεις της δημοσιογράφου του CNN International, ‘Αισα Σέσεϊ, Βρετανίδας με καταγωγή από τη Σιέρα Λεόνε.

Η Μισέλ Ομπάμα μίλησε για τα εμπόδια που βρήκε στον δρόμο της ως νεαρή Αφροαμερικανίδα.

“Δεν ξέρω αν πράγματι είστε φτιαγμένη για να φοιτήσετε στο Πρίνστον”, της είπε μια εκπαιδευτική σύμβουλος όταν αυτή η εξαιρετική μαθήτρια σκόπευε να υποβάλει αίτηση για εισαγωγή στο κορυφαίο αμερικανικό πανεπιστήμιο.

“Έκανα αυτό που έκανα πάντα. Είπα μέσα μου, θα σας δείξω αν δεν μπορώ να περάσω στο Πρίνστον. Και πέρασα”, είπε η Μισέλ.

“Αλλά υπάρχουν εκατομμύρια νέοι, κάθε καταγωγής, που υποφέρουν να βλέπουν τη δυναμική τους να στραγγαλίζεται και αυτό τους γεμίζει πικρία, τους κάνει δηκτικούς”, είπε η Μισέλ.

Το κοινό γέλασε όταν εκείνη εξηγούσε με χιούμορ πόσο πολύ δεν ήθελε ο σύζυγός της να βάλει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές και να εμπλακεί με την πολιτική. “Όμως αυτός αποδείχτηκε εξαιρετικά επίμονος”, είπε η Μισέλ.

“Όταν έθεσε υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο, ειλικρινά πίστευα ότι δεν θα κερδίσει ποτέ.

Είχα προνοήσει να είμαι μια στοργική σύζυγος που θα του συμπαραστεκόταν και θα τον παρηγορούσε έως το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας λέγοντας: ‘εσύ πράγματι προσπάθησες, αγάπη μου’. ‘Ήλπιζα ότι θα έχανε αλλά κέρδισε, και δύο φορές μάλιστα!”.

Παρότι η Ομπάμα άφησε να ξεφύγουν κάποιες αιχμές κατά του νυν ενοίκου του Λευκού Οίκου χωρίς να αναφέρει το όνομα του Τραμπ, επανέλαβε ότι ουδεμία πρόθεση έχει να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία.

“Πρέπει να κάνουμε χώρο στη νέα γενιά”, είπε καλώντας τους νέους να ψηφίσουν. “Αν εσείς δεν ψηφίσετε, θα το κάνουν άλλοι και εσείς θα ζήσετε σε μια χώρα που αυτοί επέλεξαν”, τόνισε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα