Μπριζίτ Μπαρντό: Υποκρίτριες και γελοίες όσες καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση

Μπριζίτ Μπαρντό: Υποκρίτριες και γελοίες όσες καταγγέλλουν σεξουαλική παρενόχληση
An auction house employee holds two cardboard cutouts of French movie star Brigitte Bardot during the auction of a Dutch collector's 8,500 souvenirs and memorabilia, in Paris Tuesday, Sept. 28, 2004, as the actress turned animal activist turns 70. The proceeds will go to Bardot's animal protection foundation. (AP Photo/Laurent Rebours) AP Photo/Laurent Rebours

Η θρυλική Μπε-Μπε υποστηρίζει ότι το κίνημα κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης είναι σε μεγάλο βαθμό αποτέλεσμα της επιθυμίας των ηθοποιών για λίγη παραπάνω δημοσιότητα

Η θρυλική γαλλίδα ηθοποιός και το πάλαι ποτέ σύμβολο του σεξ μιας ολόκληρης γενιάς καταφέρθηκε σε δηλώσεις της εναντίον του κινήματος #MeToo κατά της σεξουαλικής παρενόχλησης.

 Η 83χρονη σήμερα Μπαρντό ρωτήθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή της στο γαλλικό περιοδικό “Paris Match” σχετικά με το σκάνδαλο που ταλανίζει το τελευταίο διάστημα το Χόλιγουντ, με δεκάδες συναδέλφους της να καταγγέλουν ότι έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης ή και κακοποίησης από ηγετικές φυσιογνωμίες της βιομηχανίας του θεάματος.

«Η μεγάλη πλειοψηφία των καταγγελιών είναι υποκριτικές, γελοίες και δεν χρήζουν ενδιαφέροντος» τόνισε η Μπαρντό και πρόσθεσε ότι η ίδια, καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας της, δε θεώρησε ποτέ τον εαυτό της ως θύμα αλλά αντίθετα διασκέδασε με κάποιες συμπεριφορές, τις οποίες κάποιες γυναίκες απορρίπτουν.

«Εγώ ποτέ δεν υπήρξα θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης και το έβρισκα γοητευτικό όταν (άντρες) μου έλεγαν ότι είμαι όμορφη ή έχω ωραίο μικρό πισινό. Θεωρώ αυτού του είδους την κολακεία ωραία» επεσήμανε.

Και δεν σταμάτησε εκεί, αλλά συνέχισε, υποστηρίζοντας ότι πολλές γυναίκες ηθοποιοί «την πέφτουν» στους παραγωγούς για να παίρνουν ρόλους. «Και, μετά, για να ακουστεί το όνομά τους, επικαλούνται ότι παρενοχλήθηκαν σεξουαλικά.» «Στην πραγματικότητα όλο αυτό δε θα τους βοηθήσει, θα τους κάνει κακό» υποστηρίζει η Μπαρντό.

French actrice Brigitte Bardot and head of the "Foundation Brigitte Bardot" posing in front of a picture showing a adult seal killing a human baby during a conference given in common with the Fondation Franz Weber to call for a boycott of Canadian Products at the International Conference Center in Geneva, Switzerland, Monday, Dec. 05, 2005.(AP Photo/Nicholas Ratzenboeck) AP / Nicholas Ratzenboeck

 

Υπενθυμίζεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Μπαρντό προκαλεί με τις πολιτικές της απόψεις: Από το 1997 που δηλώνει μέρος της άκρας δεξιάς, έχει προκαλέσει με εμπρηστικό λόγο το μεταναστευτικό κίνημα, αλλά και το 8% ισλαμικό πληθυσμό της Γαλλίας κατηγορώντας σε 5 δημόσιες περιπτώσεις τους μουσουλμάνους συμπατριώτες της για τα δεινά της χώρας (με αποτέλεσμα να καταδικαστεί τελικά για κήρυγμα μίσους σε δύο μηνών φυλάκιση και 15.000 ευρώ).

(Με πληροφορίες από Independent, φωτογραφίες: AP / Nicholas Ratzenboeck, Laurent Rebours)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα