Νίκος Μουτσινάς: “Ο έρωτας δεν έχει φύλο, μόνο η κλασική αναπαραγωγή”

Νίκος Μουτσινάς: “Ο έρωτας δεν έχει φύλο, μόνο η κλασική αναπαραγωγή”
Ο Νίκος Μουτσινάς Instagram / @nikosmoutsinas

Ο Νίκος Μουτσινάς μίλησε για την αποδοχή, την διαφορετικότητα και την αγάπη, αναφέροντας πράγματα που θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα.

Την πιο προσωπική του συνέντευξη με απόλυτα εξομολογητική διάθεση, παραχώρησε ο Νίκος Μουτσινάς στο Down Town Κύπρου, ενώ το πρόσωπό του κοσμεί και το εξώφυλλο του περιοδικού στα χρώματα του Pride, στο πλαίσιο καμπάνιας ευαισθητοποίησης της ACCEPT ΛΟΑΤΙ ΚΥΠΡΟΥ με τη στήριξη του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.

Ο αγαπημένος και επιτυχημένος παρουσιαστής μίλησε για την αποδοχή, την διαφορετικότητα και την αγάπη, αναφέροντας πράγματα που θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα και κάνοντας τις δικές του τοποθετήσεις σε κοινωνικά ζητήματα.

Σχετικά με το τι του έρχεται στο μυαλό όταν ακούει τη λέξη “διαφορετικότητα”, ο Νίκος Μουτσινάς απάντησε με αφοπλιστική ειλικρίνεια: “Να σου απαντήσω καλύτερα τι θα ήθελα να μου έρχεται στο μυαλό: Η διαφορετικότητα θα ‘θελα να είναι όπως ένα σπίτι έχει τρίγωνη σκεπή και το άλλο τετράγωνη ή όπως το αυτοκίνητο αυτό είναι κόκκινο και το άλλο μπλε. Στο ανθρώπινο κομμάτι, τη διαφορετικότητα μπορώ να την ακούσω -οριακά- για τα εξωτερικά χαρακτηριστικά. Μπορώ να καταλάβω, δηλαδή, ότι μία κοπέλα έχει ξανθό μαλλί κι η άλλη μαύρο, και να λέω “αυτές είναι διαφορετικές”. Ουσιαστικά, όμως, δεν είναι καθόλου διαφορετικές. Γιατί, στην ουσία μας, είμαστε όλοι ακριβώς το ίδιο – ανήκουμε όλοι σε ένα είδος που λέγεται «άνθρωπος» και εκεί πρέπει να τελειώνει και η κουβέντα. Αν μπορέσει κάποιος να βρει λίγο χρόνο και το αναλύσει, είναι αστείο να μιλάει σήμερα για “διαφορετικότητα”. Άλλωστε, αυτό που ζήσαμε όλοι με τον κορωνοϊό, είναι ένα περίτρανο παράδειγμα ότι κανείς δεν είναι διαφορετικός και κανέναν δεν ενδιαφέρει τι είσαι: Ευτραφής, αδύνατος, gay, straight, ηλικιωμένος ή νέος. Αυτό σημαίνει πως το “σύστημα” μάς αντιμετωπίζει όλους το ίδιο – αλλά, από μόνοι μας, θέλουμε να διαφέρουμε, με όποιο τρόπο.”

“Κι απ’ όσο μπορώ να θυμηθώ, ούτε στην πορεία της ζωής μου ένιωσα ποτέ “διαφορετικός”. Το τι κάνει ο άλλος, άλλωστε, πού θα δώσει την αγάπη του, είναι τόσο προσωπικό, δεν αφορά κανέναν. Ούτε πρόκειται να σου υπογράψω ένα χαρτί ότι τώρα μου αρέσει ένα αγόρι και αύριο ένα κορίτσι. Όχι, δεν θα σου υπογράψω κανένα χαρτί για τη ζωή μου! Γιατί; Για να μπορέσω να ανήκω “κάπου”; Και τι θα κερδίσω αν ανήκω κάπου; Και, τελικά, τι με νοιάζει αν ανήκω κάπου; Ας ανήκω σε μένα αρχικά. Και δεν πειράζει κι αν δεν ανήκουμε και όλοι κάπου. Το βλέπω και σε κάποια μικρά παιδιά αυτό: Παθαίνουν πανικό επειδή μπορεί να μην ανήκουν πουθενά. Ας μην ανήκεις! Ας ανήκεις στον εαυτό σου και στην καρδιά σου. Μπορεί να σου ακούγεται κάπως ρομαντικό αυτό, αλλά έτσι είναι”, ανέφερε ο Νίκος Μουτσινάς σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

Όσο για το αν ο έρωτας έχει φύλο ή όχι, ο γνωστός παρουσιαστής δήλωσε: “Μόνο η αναπαραγωγή έχει φύλο. Η κλασική, με τον πατροπαράδοτο τρόπο. Αλλά, τα πράγματα έχουν και εκεί πια προχωρήσει. Και να σου πω και κάτι, σε σχέση και μ’ αυτό που σου έλεγα προηγουμένως; Δεν γίνεται να προχωρά η επιστήμη, να σου λέει μπορείς να δώσεις εσύ σπέρμα, η άλλη ωάριο, να κάνεις ένα παιδί που να ‘ναι δικό σου, και κάποιοι άνθρωποι να παθαίνουν εγκεφαλικό -«ήπια» πάλι η λέξη- αν ο πατέρας πήγε μόνος του το παιδί στο σχολείο επειδή είναι gay, με αποτέλεσμα να τρώει bullying το παιδί γι’ αυτό το θέμα! Δεν σου λέω να το χειροκροτήσεις, αν δεν θες, αλλά μην το λιθοβολείς, σε παρακαλώ πολύ. Δώσε κι εσύ τον χώρο που σου έχει δοθεί!”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα