Ο κιμάς γαρίδας ταξιδεύει στο Μπάκιγχαμ: Τι αποκάλυψε ο Λευτέρης Λαζάρου

Ο κιμάς γαρίδας ταξιδεύει στο Μπάκιγχαμ: Τι αποκάλυψε ο Λευτέρης Λαζάρου
O σεφ, Λευτέρης Λαζάρου PAPADAKIS PRESS

Το σύνολο του μενού που σερβιρίστηκε στην επίσημη δεξίωση του Προεδρικού Μεγάρου στις 25 Μαρτίου ζητήθηκε από το βρετανικό παλάτι.

Το σύνολο του μενού που σερβιρίστηκε στο επίσημο γεύμα στο προεδρικό μέγαρο κατά την εορτή της 25η Μαρτίου ζήτησε το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Στην αποκάλυψη προέβη την Πέμπτη ο σεφ Λευτέρης Λαζάρου ο οποίος ήταν ο επικεφαλής σεφ του γεύματος και ο εμπνευστής των πιάτων μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ελληνικής ραδιοφωνίας.

Ο Ελληνας πασίγνωστος μάγειρας τόνισε: “Ζήτησαν όλο το μενού και αυτό μας κάνει περήφανους και αρεστούς, γιατί χωρέσαμε όση περισσότερη Ελλάδα μπορούσε σε ένα πιάτο. Ηταν τέσσερα πιάτα μαζί με το γλυκό. Αντιλαμβάνεστε ότι εμένα προσωπικά αυτό με έχει κάνει υπερήφανο. Βοηθώντας τον πρωτογενή τομέα πάντα, γιατί ο στόχος ενός μάγειρα, ξέρετε, όταν συνταγογραφεί, είναι η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Αυτά πάνε χέρι-χέρι. Πάντα ο στόχος μου, η έμπνευσή μου ήταν τα τοπικά προϊόντα, η Ελλάδα με εμπνέει εμένα”.

Εν συνεχεία ανέλυσε και το σκεπτικό του για τα πιάτα: “Το πρώτο πιάτο ήταν το χριστόψαρο με χειμωνιάτικες ρίζες. Η χώρα δεν είναι μόνο μπουτίκ χώρα, αλλά έχει και μπουτίκ προϊόντα. Επομένως είναι πολύ εύκολο για έναν μάγειρα με παρθενογένεση να σκαρφιστεί πολύ ωραία πιάτα και να τα βάλει πάνω στο τραπέζι με μεγάλες αξιώσεις, στέκοντας για ακόμη μία φορά στον παγκόσμιο χάρτη της γευσιγνωσίας και της ρεστοκριτικής. Κυρίως πιάτο χριστόψαρο, μετά φύλλο λάχανο τυλιγμένο με κιμά γαρίδας, γαρίδα ελληνική. Γιατί έχουμε άλλες γεύσεις, άλλες μυρωδιές, το τραγανό της κρέας μπορεί να σε απογειώσει».

Αντιλαμβάνεστε ότι εμένα προσωπικά αυτό με έχει κάνει υπερήφανο. Βοηθώντας τον πρωτογενή τομέα πάντα, γιατί ο στόχος ενός μάγειρα, ξέρετε, όταν συνταγογραφεί, είναι η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα. Αυτά πάνε χέρι-χέρι. Πάντα ο στόχος μου, η έμπνευσή μου ήταν τα τοπικά προϊόντα, η Ελλάδα με εμπνέει εμένα”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version