Πάνος Σταθακόπουλος: “Στα 12 έφυγα απ’ την οικογένειά μου για να πάω σε ιερατική σχολή”

Πάνος Σταθακόπουλος: “Στα 12 έφυγα απ’ την οικογένειά μου για να πάω σε ιερατική σχολή”
Πάνος Σταθακόπουλος glomex - ert

Ο Πάνος Σταθακόπουλος αναφέρθηκε στην εισαγωγή του σε ιερατική σχολή της Τήνου, σε ηλικία 12 ετών, εξηγώντας πως ήταν δική του επιθυμία και όχι των γονιών του.

Στον καναπέ του «Στούντιο 4» κάθισε το απόγευμα της Δευτέρας (15/5) ο Πάνος Σταθακόπουλος. Ο γνωστός ηθοποιός μίλησε στη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην εισαγωγή του σε ιερατική σχολή της Τήνου, σε ηλικία 12 ετών.

«Δεν με έστειλαν οι γονείς μου στην ιερατική σχολή, εγώ ζήτησα από μόνος μου να πάω. Ήθελα να ανοίξω τα φτερά μου να φύγω, να πάω κάπου αλλού. Οι γονείς μου δεν ήθελαν στην αρχή. Ήμουν 12-13 χρονών, αμέσως μετά το Δημοτικό», περιγράφει ο Πάνος Σταθακόπουλος.

«Ήταν δύσκολο το πρώτο διάστημα. Έφυγα από την οικογένειά μου από ένα πείσμα και έλεγα: πού ήρθα τώρα; Μετά όμως έβλεπα τα υπόλοιπα παιδιά και έπαιρνα θάρρος, έλεγα “αυτά πώς μπορούν και δε μπορώ εγώ;”», συμπληρώνει.

«Είχε πάει και ο ξάδελφός μου σε ιερατική σχολή στην Πάτμο και δεν είχε άλλες θέσεις για να πάω μαζί του. Οπότε ο δεσπότης είπε να κοιτάξουμε στην Τήνο και εκεί βρήκαμε μία τελευταία θέση. Περνούσα πάρα πολύ καλά, αν και ήταν οικοτροφείο και είχαμε ένα αυστηρό πρόγραμμα», αναφέρει στη συνέχεια ο Πάνος Σταθακόπουλος στην κάμερα της ΕΡΤ.

«Είχαμε πρωινό ξύπνημα, μελέτη ιερατικών κειμένων, να σκουπίσουμε, να στρώσουμε τα κρεβάτια μας. Αυτό το πρόγραμμα που είχαμε μου έκανε καλό, γιατί μου έμαθε από πολύ μικρός να έχω κανόνες και να φροντίζω τον εαυτό μου. Ήταν δύσκολο αλλά εγώ το έβλεπα σαν μια διαφυγή», καταλήγει ο Πάνος Σταθακόπουλος.

Το σχετικό απόσπασμα:

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα