Πέθανε η ηθοποιός Anne Meara, μητέρα του Ben Stiller

Πέθανε η ηθοποιός Anne Meara, μητέρα του Ben Stiller

Την τελευταία της πνοή άφησε σε ηλικία 85 ετών η ηθοποιός και κωμικός Anne Meara

Η Νεοϋορκέζα ηθοποιός και κωμικός Anne Meara, γνωστή από την τηλεόραση όπου έπαιζε σε σκετς με τον άντρα της Jerry Stiller διακωμωδώντας το γάμο τους, απεβίωσε το Σάββατο, σύμφωνα με την οικογένειά της, σε ηλικία 85 ετών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Meara, μητέρα του ηθοποιού Ben Stiller, ήταν παντρεμένη με τονJerry Stille, ο οποίος βρίσκεται εν ζωή, 62 χρόνια και εργάστηκαν μαζί για το ίδιο σχεδόν χρονικό διάστημα.

Η Meara γεννήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου του 1929 και ξεκίνησε τη καριέρα της παίζοντας σε καλοκαιρινούς θιάσους. Στην τηλεόραση έπαιξε πρώτη φορά το 1954 (The Greatest Gift, NBC), σύμφωνα με βιογραφικά στοιχεία της στο MTV.com. Γνωρίστηκε με τον άντρα της το 1953 σε γραφείο ατζέντη και παντρεύτηκαν λίγους μήνες μετά. Ξεκίνησαν δουλεύοντας μαζί σε έναν θίασο κωμικών και μετά δημιούργησαν το δικό τους ντουέτο, που τους έκανε γνωστούς στην αμερικανική τηλεόραση και ιδιαίτερα στο "Ed Sullivan Show."

Τα κωμικά σκετς τους βασίζονταν σε επεισόδια από το γάμο τους και στο ύψος τους (ο Stiller ήταν 1,62 μ και αυτή ψηλότερη) και στην καταγωγή τους (αυτός ήταν Εβραίος, αυτή ήταν ιρλανδέζικης καταγωγής).

Ξεκίνησαν να δουλεύουν ξεχωριστά τη δεκαετία του 1970, και εκείνη έπαιξε στις ταινίες "The Out-of-Towners" και "Lovers and Other Strangers", ενώ εμφανίστηκε και στην τηλεόραση, στα "Kate McShane", "The King of Queens" και "Sex and the City."

Εκτός από το γιο της Ben έχει και μια κόρη, Amy.

SHARE:

24Media Network