Πορτοκάλογλου: “Τότε σκέφτηκα να τα παρατήσω” – Πώς γράφτηκε το τραγούδι “Τα καράβια μου καίω”

Πορτοκάλογλου: “Τότε σκέφτηκα να τα παρατήσω” – Πώς γράφτηκε το τραγούδι “Τα καράβια μου καίω”
Ο Νίκος Πορτοκάλογλου Glomex

Ο γνωστός καλλιτέχνης και παρουσιαστής της εκπομπής "Μουσικό Κουτί" αναφέρθηκε στις μεγάλες συνεργασίες και επιρροές της καριέρας του. "Δεν ξέρω αν θα γινόμουν μουσικός χωρίς τον Σαββόπουλο". Συγκίνησε για τον Μαχαιρίτσα.

Σε μία ιδιαίτερα αποκαλυπτική συνέντευξη στο “Ενώπιος Ενωπίω” το βράδυ της Πέμπτης, ο Νίκος Πορτοκάλογλου άνοιξε το “μουσικό κουτί” της δικής του ζωής και καριέρας.

Ο γνωστός μουσικός και παρουσιαστής της μουσικής εκπομπής στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στις σπουδαίες συνεργασίες με σπουδαίους καλλιτέχνες και ανθρώπους, τις δικές του επιρροές καθώς και τις επιλογές που έκανε στη διάρκεια της καριέρας και της ζωής του.

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου, που ήταν καλεσμένος του Νίκου Χατζηνικολάου, σε μία ξεχωριστή αναδρομή στα 40 χρόνια της πορείας του, υποκλίθηκε στον Διονύση Σαββόπουλο, που όπως είπε, τον μύησε στη μουσική: “Δεν ξέρω αν θα γινόμουν μουσικός αν δεν υπήρχε ο Σαββόπουλος”, είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας για το θρυλικό του συγκρότημά “Φατμέ”, για το οποίο αποκάλυψε ότι “μετά τη διάλυση τους σκέφτηκα τα να τα παρατήσω. Είχα και φίλους μου που είχαν πάει στην Πάρο και είχαν ανοίξει μαγαζιά και σκέφτηκα μέχρι και αυτό”, για να εξηγήσει πώς έγραψε και μία μεγάλη του επιτυχία:

“Τότε έγραψα το «Τα καράβια μου καίω». Το τραγούδι γράφτηκε για αυτή την εσωτερική πάλη που είχα για τα επαγγελματικά μου”.

Με ιδιαίτερα συγκινητικά λόγια μίλησε και για τον φίλο και συνεργάτη του, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, για τον οποίον είπε: “δεν είναι εύκολο να κάνεις φιλίες μέσα στον χώρο όταν είσαι στην ίδια αρένα και παλεύεις και παλεύει και ο άλλος για τον δικό του στόχο. Δεν είναι πολύ εύκολο. Θυμάμαι πολύ καλά προς την προηγούμενη συνέντευξη την είχαμε κάνει μαζί με τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα.

Αυτό που συνέβη με τον Λαυρέντη συνέβη γιατί στην πραγματικότητα βρεθήκαμε μετά από σχεδόν 40 χρόνια παράλληλης πορείας. Σε φάση ωριμότητας που δεν είχαμε πια την πρεμούρα να αποδείξουμε κάτι ο ένας στον άλλον. Οπότε έγινε ένα μαγικό πράγμα εκείνη την χρονιά. Μου λείπει πολύ, πολύ. Κράτησε λίγο η συνεργασία μας και, όταν το σκέφτομαι αυτό, λέω κάλλιο αργά πάρα ποτέ. Πάλι καλά που έγινε αυτή η συνεργασία και συναντηθήκαμε μουσικά”.

“Το ότι παντρεύτηκα μικρός ήταν το καλύτερο πράγμα που έκανα”

Τέλος, αναφορικά με την οικογένειά του και συγκεκριμένα την κόρη του η οποία γεννήθηκε έντεκα χρόνια μετά τον γιο του, εξομολογήθηκε πως “είχαμε πάρει απόφαση ότι δεν θα έρθει δεύτερο παιδί. Και ήρθε με το έτσι θέλω”, για να προσθέσει:

Για μένα η οικογένειά μου είναι ο μεγαλύτερος θησαυρός και η μεγαλύτερη επιτυχία μου. Η σύζυγός μου μού κάνει αμείλικτη κριτική. Είμαι από τους βιαστικούς που παντρευτήκαμε στα 25. Του χρόνου θα κλείσουμε 40 χρόνια γάμου. Το ότι παντρεύτηκα μικρός το καλύτερο πράγμα που έκανα χωρίς δισταγμό”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα