Ρένος Χαραλαμπίδης: Μου φώναζαν στον δρόμο "σου 'χουμε κρεμάλες"

Ρένος Χαραλαμπίδης
Ρένος Χαραλαμπίδης GLOMEX

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο Ρένος Χαραλαμπίδης αναφέρθηκε τόσο στην επαγγελματική του ζωή, όσο και στην εποχή που είχε θέσει υποψηφιότητα με τον Αντώνη Σαμαρά και όλοι του είχαν γυρίσει την πλάτη.

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης είναι ένας από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, ενώ η ταινία του "Τα Φτηνά Τσιγάρα", που γυρίστηκε πριν από 20 χρόνια, παίζεται ακόμη και γεμίζει τα θερινά σινεμά κάθε χρόνο.

Ο ίδιος έχει μάθει να μιλάει ευθέως και αυτό του στοίχισε κάποια στιγμή, αφού είχε αρκετούς επικριτές εξαιτίας των πολιτικών του τοποθετήσεων, ενώ μια περίοδο δεχόταν ακόμη και απειλές για τη ζωή του. Για εκείνη την εποχή, αλλά και για τη ζωή του γενικότερα, όπως και για την καριέρα του, μίλησε σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Ρένος Χαραλαμπίδης.

Όσον αφορά στη φετινή του συμμετοχή στην υπερπαραγωγή "Όλιβερ Τουίστ" του Καρόλου Ντίκενς σε απόδοση, θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαΐδη στο θέατρον του Ελληνικού Κόσμου. Όπως δήλωσε: "Φέτος παίζω τον κακό, έναν ρόλο που έχει παιχτεί από τεράστιους ηθοποιούς. Είναι μια πρόκληση για μένα, γιατί κάποια στιγμή ένας ηθοποιός θέλει να επεκταθεί καλλιτεχνικά. Αυτό είναι ένα κομμάτι της δικής μου επέκτασης".

Ερωτηθείς για το γεγονός ότι παλιότερα έτυχε να παίρνει ακόμη και 10.000 για κάθε επεισόδιο, είπε: "Αυτό ήταν πριν από 20 χρόνια. Η δικιά μου η γενιά είχε αυτή την τρομερή τύχη, ακριβώς την στιγμή που άνθισε η τηλεόραση, εμείς γινόμασταν πρωταγωνιστές. Δεν νομίζω πως θα ξανάρθει αυτή η εποχή ποτέ. Επίσης, επειδή προέρχομαι από μια οικογένεια που δεν ήταν καλά οικονομικά, όταν πήρα τα λεφτά, φρόντισα να μην τα πάρει ο άνεμος. Ξέρω πώς είναι να είσαι φτωχός. Δεν ήθελα να επιστρέψω στη φτώχεια".

Ο γνωστός ηθοποιός, αναφέρθηκε στην υποψηφιότητα που είχε βάλει με τον Αντώνη Σαμαρά το 2012: "Μου φώναζαν στον δρόμο 'Χαραλαμπίδη σου έχουμε κρεμάλες'. Βέβαια, κανείς δεν με κρέμασε και αναρωτιέμαι πού είναι αυτές οι κρεμάλες, για να τις βάλω στο σαλόνι μου. Είμαι και ο πρώτος από τη γενιά μου, που δήλωσε ανοιχτά ότι δεν είναι αριστερός. Γιατί στον καλλιτεχνικό χώρο, αν δεν δηλώσεις αριστερός, είσαι ύποπτος. Μου κόστισε στη δουλειά μου εκείνη την εποχή. Άδειασαν θέατρα, έφαγα βρισίδι από τα media, ηθοποιοί και καλλιτέχνες με ξέχασαν. Ίσως να είμαι ο μόνος καλλιτέχνης από τη Χούντα και μετά, που υπήρχαν κανάλια που είχαν απαγορεύσει το όνομά μου".

SHARE:

24Media Network