Σεργουλόπουλος: Ο ρατσισμός είναι εκτός της ανθρώπινης φύσης

default image

Μια προσωπική του ιστορία ανέφερε ο παρουσιαστής στη βραδινή εκπομπή του Alpha για να σχολιάσει με έντονο τρόπο όλους εκείνους, όσοι θέλουν να αποκλείσουν τα παιδιά των προσφύγων από τα σχολεία (vid)

Το ζήτημα των προσφύγων και της λειτουργίας σχολείων για παιδιά προσφύγων που βρίσκονται στην Ελλάδα έχει προκαλέσει δεκάδες συζητήσεις, αλλά και αντιδράσεις ακραίας μερίδας πολιτών που έκλεισαν τα σχολεία (παράδειγμα το Ωραιόκαστρο ή η Λέσβος) για να αποτρέψουν την είσοδο σε μικρά παιδάκια. Ο παρουσιαστής Φώτης Σεργουλόπουλος, καλεσμένος στην πρεμιέρα της εκπομπής “Βράδυ” με τον Πέτρο Κωστόπουλο από την τηλεόραση του Alpha, θέλησε να σχολιάσει το ζήτημα με μια προσωπική του ιστορία.

Ο παρουσιαστής ξεκίνησε εξιστορώντας το περιστατικό ενός κοντινού του προσώπου, το οποίο όπως είπε διαγνώστηκε στην αρχή του χρόνου με επιθετικής μορφής λευχαιμία. Η διάγνωσή μας ανάγκασε “να μπούμε στη διαδικασία της μεταμόσχευσης μυελού των οστών. Αυτό ήταν πάρα πολύ δύσκολο γιατί το κοντινό της περιβάλλον, το άμεσα οικογενειακό δεν ήταν συμβατό και ανατρέξαμε στην παγκόσμια δεξαμενή δοτών” σημείωσε και τόνισε πως ευτυχώς βρέθηκε 100% συμβατός δότης στη Γερμανία και η επέμβαση έγινε την περασμένη εβδομάδα.

Αυτή τη στιγμή το πρόσωπο αυτό έχει μέσα του ένα DNA διαφορετικό, το οποίο δεν ξέρουμε από ποιον προέρχεται. Αν προέρχεται από μαύρο, άσπρο, Ασιάτη, ομοφυλόφιλο, μουσουλμάνο, τρανσέξουαλ, Εβραίο

“Αυτή τη στιγμή το πρόσωπο αυτό έχει μέσα του ένα DNA διαφορετικό, το οποίο δεν ξέρουμε από ποιον προέρχεται. Αν προέρχεται από μαύρο, άσπρο, Ασιάτη, ομοφυλόφιλο, μουσουλμάνο, τρανσέξουαλ, Εβραίο” σημείωσε για το δότη και πρόσθεσε. “Θα επέλεγε κάποιος για το παιδί του, για έναν άνθρωπο τον οποίο νοιάζεται όσο πολύ, ότι δεν θέλει αυτό το δείγμα να μπει στο άτομό του; Θα εκλιπαρούσε, θα έπεφτε στα πόδια για να του δώσει το δείγμα για να μπορέσει να ζήσει ο άνθρωπός του” είπε.

Όταν έρχονται παιδιά, τα οποία εδώ δεν τα δεχόμαστε γιατί είναι προσφυγόπουλα και φοβόμαστε μήπως μολύνουν τα δικά μας τα παιδιά από αρρώστιες κάποια στιγμή η ζωή είναι τέτοια που μπορεί να σου δώσει μία και να σου πει ‘τι λες ρε μαλάκα’

“Κι όταν έρχονται παιδιά, τα οποία εδώ δεν τα δεχόμαστε γιατί είναι προσφυγόπουλα και φοβόμαστε μήπως μολύνουν τα δικά μας τα παιδιά από αρρώστιες κάποια στιγμή η ζωή είναι τέτοια που μπορεί να σου δώσει μία και να σου πει ‘τι λες ρε μαλάκα’. Αυτό το παιδί που έρχεται ως πρόσφυγας μπορεί να είναι πιο ευαισθητοποιημένο και να γίνει δότης και κάποια στιγμή το δικό σου το παιδί να το χρειαστεί” είπε για τα περιστατικά αντιδράσεων και τόνισε: “Αυτά τα πράγματα είναι αδιαπραγμάτευτα. Ο ρατσισμός είναι εκτός της ανθρώπινης φύσης”

Ο ρατσισμός είναι εκτός της ανθρώπινης φύσης

Δείτε από το 17′ λεπτό     και έπειτα:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα