Στη φυλακή ο χάκερ των γυμνών φωτογραφιών celebrities

Στη φυλακή ο χάκερ των γυμνών φωτογραφιών celebrities
H Jennifer Lawrence (Photo by Joel C Ryan/Invision/AP) Joel C Ryan/Invision/AP

Ο 26χρονος George Garofano καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες φυλάκισης, για το "Celebgate", το σκάνδαλο της υποκλοπής γυμνών φωτογραφιών γυναικών της showbiz, μεταξύ των οποίων ήταν η Jennifer Lawrence.

Τον Αύγουστο του 2014 είχε προκύψει διαδικτυακό σκάνδαλο που αφορούσε την υποκλοπή και έκθεση γυμνών φωτογραφιών διαφόρων celebrities. Μεταξύ τους ήταν οι Jennifer Lawrence, Kaley Cuoco, Gabrielle Union, Kristen Dunst η Ariana Grande. Αυτό πέρασε στην ιστορία ως “phising” που απέκτησε τον ορισμό του ηλεκτρονικού ψαρέματος.

Την Τετάρτη 29/8 ένας άνδρας από το Connecticut καταδικάστηκε σε οκτώ μήνες φυλάκισης, ως υπεύθυνος αυτού του “phising”. Ο George Garofano είχε δηλώσει ένοχος, τον περασμένο Απρίλιο, για το “χακάρισμα” σε περισσότερους από 200 λογαριασμούς στο Apple iCloud. Ομολόγησε ότι προσποιείτο πως ήταν μέλος της online ασφαλείας στην Apple και έστελνε emails στα θύματα του, με τα οποία τους ζητούσε τα usernames και τα passwords.

Στις 16 Αυγούστου, ο 26χρονος παρακάλεσε τον δικαστή που χειρίστηκε την υπόθεση του να μειώσει την ποινή του (αρχικά ήταν 16 μήνες), εξηγώντας πως “θα χρειαστώ χρόνο να συγχωρήσω τον εαυτό μου για αυτό που έκανα. Νιώθω απογοητευμένος με τον εαυτό μου και μετάνοια για το κακό που έκανα”.

Δεν ήταν ο μόνος. Τέσσερις άνθρωποι μετείχαν σε αυτό το σκάνδαλο που εξέθεσε ιδιωτικές στιγμές, κυρίως γυναικών της showbiz. Εξ ου και είχε χαρακτηριστεί ως “Celebgate”. Τότε η Lawrence είχε δηλώσει στο Vanity Fair πως “δεν πρόκειται για σκάνδαλο, αλλά για σεξουαλικό έγκλημα. Είναι αηδιαστικό. Ο νόμος πρέπει να αλλάξει. Όλοι πρέπει να αλλάξουμε”. Κάτι που τελικά, συνέβη μετά τις αποκαλύψεις για τη διάθεση των προσωπικών στοιχείων εκατομμύρια χρηστών του Facebook.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα