Τζάνετ Τζάκσον: Γιατί πουλάει χιλιάδες προσωπικά της αντικείμενα

Τζάνετ Τζάκσον: Γιατί πουλάει χιλιάδες προσωπικά της αντικείμενα
Photo by Chris Pizzello/Invision/AP

Τον Μάϊο, η Τζάνετ Τζάκσον θα γιορτάσει 55 χρόνια ζωής και 4 δεκαετίες στη δισκογραφία. Γιατί όμως την ημέρα των γενεθλίων της θα βάλει σε δημοπρασία χιλιάδες σπάνια αντικείμενα από την μουσική της διαδρομή;

Η Τζάνετ Τζάκσον, με πωλήσεις 185 εκατομμυρίων δίσκων και το ασύλληπτο ρεκόρ των επτά top-5 singles από το ίδιο album, έχει αποδείξει με κάθε τρόπο πως η οικογένεια Τζάκσον δεν έχει βγάλει μόνο έναν επιτυχημένο pop star. Η δημοφιλής τραγουδίστρια, που έβαλε στον πάγο την περιοδεία της λόγω του κορονοϊού, θα βγάλει σε δημοπρασία περισσότερα από 1.000 προσωπικά της αντικείμενα, σε μια έκθεση που ξεκινά τη δεύτερη εβδομάδα του ερχόμενου μήνα, παραμονές των γενεθλίων της.

Ανάμεσα στα αντικείμενα που θα δημοπρατήσει ο οίκος Julien, είναι και τα ρούχα που φορούσε στην παραγωγή του videoclip για το “Scream”, το θρυλικό ντούετο που έκανε με τον αδελφό της πριν από 26 χρόνια., αλλά και το νυφικό από τον γάμο της με τον Έκτορ Ελιζόντο. Ο Μάρτιν Νόλαν, μιλώνας στον Observer, εξήγησε πως αυτό το εγχείρημα ήταν ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς η Τζάκσον είχε μια ιδιαίτερη αγάπη προς το προσωπικό της αρχείο.

Ο Νόλαν αποκάλυψε πως η επιθυμία της να βάλει πωλητήριο σε τόσο μεγάλο τμήμα του αρχείου της, ήταν μια “εντυπωσιακά καθαρτική εμπειρία” για την ίδια και πως το έκανε ως ένα πρώτο βήμα για ένα νέο καλλιτεχνικό ξεκίνημα. Είπε: “Είχε όλα αυτά τα πράγματα φυλαγμένα σε αποθήκες και στα σπίτια της σε Λονδίνο, Λος Άντζελες και Νέα Υόρκη. Μας έχει στείλει δεκάδες σημειώσεις με λεπτομέριες για το κάθε κομμάτι, που το φόρεσε και με ποια αφορμή. Νιώθει πως αυτή είναι μια εποχή για να κάνει ένα νέο ξεκίνημα”.

Μέχρι στιγμής γνωρίζουμε πως το στρατιωτικό τζάκετ που φορούσε στο εξώφυλλο του album ‘Rhythm Nation’, εκτιμάται πως θα πωληθεί για 6.000 δολάρια τουλάχιστον, ενώ εντύπωση προκαλεί πως ανάμεσα στα δημοπρατούμενα αντικείμενα δεν υπάρχει ίχνος από την εμφάνισή της στο ημίχρονο του Super Bowl 2003, όταν κατά το live ντουέτο της με τον Τζάστιν Τίμπερλεικ, με μια απρόσεκτη κίνηση του, το φόρεμα που φορούσε σχίστηκε και έμεινε εκτεθείμενο το στήθος της σε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση. Ο Τίμπερλεικ ζήτησε συγνώμη γι’ αυτό το λάθος, τον περασμένο Φεβρουάριο.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα