Uncut Gems: Η Julia Fox είναι περισσότερα από πρώην ντομινάτριξ και κουνελάκι του Playboy

Uncut Gems: Η Julia Fox είναι περισσότερα από πρώην ντομινάτριξ και κουνελάκι του Playboy
Instagram

Οι πολλές πτυχές του ταλαντούχου χαρακτήρα της Julia Fox η οποία "έλαμψε" σαν ακατέργαστο διαμάντι στο Uncut Gems του Netflix, πλάι στον Άνταμ Σάντλερ.

Η Julia Fox είναι η Breakthrough ηθοποιός της χρονιάς και με τη “βούλα”, αφού κέρδισε το ομώνυμο τίτλο της πιο ανερχόμενης για τη τρέχουσα σεζόν στα 2019 Gotham Awards.

Η 29χρονη Αμερικανίδα με ιταλικές ρίζες έδωσε μια υπέροχη ερμηνεία στο Uncut Gems του Netflix, πλάι στον Άνταμ Σάντλερ (στον καλύτερο ρόλο της μέχρι τώρα καριέρας του) και τράβηξε δικαίως τα φώτα της δημοσιότητας, όχι μόνο για την -αν μη τι άλλο- εντυπωσιακή της εμφάνιση.

Η ίδια μιλώντας στο Hollywood Reporter είχε δηλώσει πως η πρώτη της δουλειά ήταν πωλήτρια σε κατάστημα παπουτσιών. “Ήμουν ανίκανη να κάνω οτιδήποτε άλλο. Μετά δούλεψα σε ένα μαγαζί με παγωτά και σε ένα ζαχαροπλαστείο. Στη συνέχεια στα χρόνια που σπούδαζα ήμουν ντομινάτριξ, έκανα S&M πράγματα. Αυτό δεν περιελάμβανε ούτε σεξ ούτε γυμνό. Ήταν μόνο παιχνίδι ρόλων. Ντυνόμουν με διαφορετικά ρούχα και ακολουθούσα ένα σενάριο, τους έλεγα αυτά που ήθελαν να ακούσουν και να κάνουν. Τότε, οι συμμετέχοντες με ρωτούσαν αν έχω ασχοληθεί με την υποκριτική. Θυμάμαι πως μέσα από αυτή τη δουλειά έβγαλα χρήματα για να πιάσω το δικό μου διαμέρισμα, και έδιωχνα εκείνους που είχαν σαδιστικές και μισογύνικες τάσεις”. 

Μιλώντας για την ταινία καθεαυτή, δήλωνε πως ο Σάντλερ “τόνωνε συνεχώς την αυτοπεποίθησή μου. Δε νομίζω πως είχε ξαναδουλέψει με κάποια που δεν ήταν εν ενεργεία επαγγελματίας ηθοποιός”.

Τα αδέρφια Josh και Benny Safdie συνηθίζουν βέβαια να προσλαμβάνουν ερασιτέχνες ηθοποιούς για τις ταινίες τους. “Ο Josh με θεωρούσε αστέρι, νομίζω πως ήθελε να είναι εκείνος που με ανακάλυψε και με έβαλε στο χάρτη”, δήλωνε η Fox στο interviewmagazine. Η Fox δήλωνε ακόμη πως η επιλογή της για τον ρόλο έγινε από τον ίδιο τον Σάντλερ στην τελική οντισιόν.

Η Fox ήταν μάλιστα στο τελευταίο “γυμνό” τεύχος του Playboy, τον Δεκέμβριο του 2015. Την ίδια περίοδο όμως εξερευνούσε τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες, όντας φωτογράφος και σκηνοθέτης. Το 2016 συγκεκριμένα είχε λανσάρει το solo show της με τίτλο “RIP Julia Fox“, μια σπουδή πάνω στις σκοτεινές πτυχές της ερωτικής και όχι μόνο, ύπαρξής μας.

“Είμαι άτομο δημιουργικό που του αρέσει να πειραματίζεται σε διάφορους τομείς τέχνης. Μου έλεγαν να ασχοληθώ κάποια στιγμή και με την υποκριτική και είπα να το δοκιμάσω”, δήλωσε στο Slashfilm.

Η πολυσχιδής της προσωπικότητα έχει αναπτυχθεί και γύρω από την έκδοση βιβλίων, Symptomatic of a Relationship Gone Sour: Heartburn/Nausea του 2015 και το PTSD του 2016, ενώ εστιάζει κυρίως στην κακοποίηση των γυναικών και στο παιχνίδι ρόλων στις σχέσεις.

Τα βιβλία της αφορούσαν τις δικές της “τοξικές” σχέσεις και διερευνούν τα ανθρώπινα όρια. Πλέον οι καλλιτεχνικοί της στόχοι είναι ακτιβιστικοί, άλλωστε και η ίδια είχε καταγγείλει σεξουαλική παρενόχληση το 2017 από τον φωτογράφο Chuck Close κατά τη διάρκεια λήψεών του.

Σήμερα, μετά το “μπαμ” που έγινε με το Uncut Gems, δεν είναι σίγουρη για το επόμενο βήμα της. Είδωλό της είναι η Margot Robbie και το μόνο σίγουρο είναι πως θα συνεχίσει να αλλάζει δουλειές και ρόλους. “Πάντα ήξερα πως υπάρχουν περισσότερα που μπορώ να κάνω και να δοκιμάσω. Απλά δεν ήξερα τον τρόπο”. Και φυσικά, η θέση της πλέον στο Χόλιγουντ μπορεί να της ανοίξει παραπάνω δρόμους για να ξεδιπλώσει το πολύπλευρο ταλέντο της, όπου επιλέξει να δραστηριοποιηθεί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα