#WhyWeWearBlack: Οι celebrities στις Χρυσές Σφαίρες ντύθηκαν στα μαύρα

#WhyWeWearBlack: Οι celebrities στις Χρυσές Σφαίρες ντύθηκαν στα μαύρα
Poppy Jamie arrives at the 75th annual Golden Globe Awards at the Beverly Hilton Hotel on Sunday, Jan. 7, 2018, in Beverly Hills, Calif. (Photo by Jordan Strauss/Invision/AP) Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

Ο χρόνος της σεξουαλικής παρενόχλησης και των ανισοτήτων τελείωσε, διαμηνύουν οι celebrities από το κόκκινο χαλί των Χρυσών Σφαιρών. Γιατί το "μαύρο" θα φορεθεί όσο τίποτα άλλο στη φετινή απονομή

Ο χρόνος έληξε για την σεξουαλική παρενόχληση, την ανισότητα στο χώρο εργασίας. Είναι καιρός να κάνουμε κάτι. Με αυτή τη φράση, η ιστοσελίδα με τίτλο time’s up, καλεί τους χρήστες να υπογράψουν και να συμμετέχουν στο κίνημα κατά της παρενόχλησης στο χώρο εργασίας. Οι επώνυμοι του Χόλιγουντ, έπειτα από την καταιγίδα με ονοματεπώνυμο Γουάινστιν, εμφανίζονται αποφασισμένοι να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια συλλογής πόρων και ευαισθητοποίησης γύρω από το θέμα.Και ποια καλύτερη αφορμή, από την 75η απονομή των Χρυσών Σφαιρών.

Από την Εύα Λονγκόρια και την Νάταλι Πόρτμαν, ως την Ριζ Γουίδερσπουν και τον Μαρκ Ράφαλο, οι σταρ του Χόλιγουντ φρούν μαύρα ανήμερα της απονομής των Χρυσών Σφαιρών, στην πρώτη μεγάλη απονομή μετά το σκάνδαλο που άλλαξε τον τρόπο που ο κόσμος βλέπει τον χώρο του θεάματος.

Έτσι, οι σταρ του Χόλιγουντ θέλουν να θυμίσουν στο κοινό πως το χρώμα των φετινών βραβείων θα είναι το μαύρο, αλλά για έναν πολύ σημαντικό σκοπό. “Σήμερα φοράμε μαύρα. Γιατί; Σχεδόν 1/2 από τους άνδρες και 1/3 των γυναικών θεωρούν πως οι γυναίκες εκπροσωπούνται καλά σε ηγετικές θέσεις. Η αλήθεια είναι πως 1 στους 10 ηγέτες είναι γυναίκες” σημειώνει η Ashley Judd μία από τις πρώτες γυναίκες που μίλησαν ανοιχτά για την εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης, από τον Χάρβεϊ Γουάινστιν. 

“Φοράμε μαύρα για πολλούς λόγους. Ένας εξ αυτών, να υποστηρίξουμε τις θαρραλέες γυναίκες που είπαν την ιστορία τους. Σε όσους παραμένουν ακόμη σιωπηλοί, είμαστε μαζί σας” σημειώνει η Εύα Λονγκόρια που φαίνεται να βρίσκεται πίσω από αυτή την στιλιστική διαμαρτυρία που ξεπερνά τα όρια των Χρυσών Σφαιρών.

“Φοράμε μαύρα γιατί ανυπομονούμε για μια νέα μέρα όπου οι ισχυροί δεν θα εκμεταλλεύονται τους άλλους” συμπλήρωσε η πρωταγωνίστρια του V for Vendetta, Νάταλι Πόρτμαν, ποζάροντας με μαύρο T-Shirt με το λογότυπο “Time’s Up” δίπλα στην Λονγκόρια.

“Φοράμε μαύρα σήμερα ως ένδειξη αλληλεγγύης σε άνδρες και γυναίκες που ζητούν σεβασμό και ισότητα στις γραμμές βιομηχανικής παραγωγής. Ας σταματήσουμε την σεξουαλική παρενόχληση στο χώρο εργασίας” σημειώνει με τη σειρά του ο Μαρκ Ράφαλο.

“Είμαστε μαζί σου – με τις γυναίκες ανά τον κόσμο που υπέφεραν από διακρίσεις και κακοποίηση, εξαιτίας των ανισοτήτων. Είμαστε γυναίκες, αλλά στεκόμαστε στο πλάι όσων τίθενται στο περιθώριο” σημειώνουν Ριζ Γουίδερσπουν, Κέρι Γουάσινγκτον Μπρι Λάρσον και μια ολόκληρη παρέα γυναικών στο Post τους στο instagram.

Στο μεταξύ, υποψήφιοι και παρουσιαστές θα φορέσουν μια μικρή ασπρόμαυρη καρφίτσα που θα γράφει «Time’s Up» στο πλαίσιο της καμπάνιας ενάντια στην σεξουαλική παρενόχληση. Η Reese Witherspoon φαίνεται να είναι ο «εγκέφαλος» πίσω από το αξεσουάρ, η οποία ζήτησε από την Σχεδιάστρια Κοστουμιών Arianne Phillips να το σχεδιάσει.

Όπως είπε η Phillips, «Η Reese μου ζήτησε να έρθω στη συνάντηση των ηθοποιών [όταν αποφάσισαν να καθιερώσουν το Time’s Up πρόγραμμα] και με ρώτησε αν θα ήθελα να την σχεδιάσω. Ήταν πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων αλλά αμέσως είπα το ναι».

Οι 500 καρφίτσες κατασκευάστηκαν πριν δύο εβδομάδες και φαίνεται ότι θα εξελιχθούν σε συλλεκτικό κομμάτι.

Photo by Jordan Strauss/Invision/AP

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα