Υπέρ του Σεφερλή ο Κώστας Γεωργουσόπουλος: Να πάνε να τον δουν και μετά να κρίνουν

Υπέρ του Σεφερλή ο Κώστας Γεωργουσόπουλος: Να πάνε να τον δουν και μετά να κρίνουν
Ο γνωστός θεατρικός κριτικός Κώστας Γεωργουσόπουλος Eurokinissi

Ο γνωστός θεατρικός κριτικός διαφωνεί με τα λόγια και τη στάση της Έλενας Ακρίτα και παίρνει θέση υπέρ του Μάρκου Σεφερλή.

Υπέρ του Μάρκου Σεφερλή τάσσεται ο γνωστός κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος, στη διαμάχη που ξέσπασε τις τελευταίες μέρες ανάμεσα στον ηθοποιό και την Έλενα Ακρίτα.

Ο σπουδαίος και αυστηρός κριτικός θεάτρου δήλωσε στην Espresso πως θεωρεί τον Μάρκο Σεφερλή “τον τελευταίο των μεγάλων”, ενώ μίλησε με πολύ καλά λόγια και θαυμασμό προς το πρόσωπό του, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Εγώ την άποψή μου για τον Μάρκο την έχω πει και την υποστηρίζω ακράδαντα και σήμερα: τον θεωρώ πολύ μεγάλο κωμικό, πολύ σπουδαίο κειμενογράφο, σπουδαίο λογοπλάστη”. Μιλώντας για την Έλενα Ακρίτα και τη στάση της, ο Κώστας Γεωργουσόπουλος είπε τα εξής: “Να απαντήσω τι λέει η κυρία Ακρίτα; Όχι! Δεν τον έχει δει, όπως και κανένας από αυτούς που τον κρίνουν, σας πληροφορώ. Δεν έχουν πάει ποτέ στο Δελφινάριο”.

Στη συνέχεια, όταν ρωτήθηκε σχετικά με τη φράση “ήθος του trash” και το αν συμφωνεί, απάντησε χαρακτηριστικά: “Σε καμία περίπτωση το ήθος αυτού του ανθρώπου δεν είναι τέτοιο. Απλά, ξαναλέω, δεν τον έχουν δει τον Μάρκο και γράφουν. Καταρχήν ο άνθρωπος αυτός δεν βωμολοχεί. Αφήνει υπονοούμενα, υπαινιγμούς σεξουαλικούς. Και πού δεν γίνεται πλέον αυτό; Το κοινό του εξάλλου είναι γιαγιάδες και παιδιά. Είναι δυνατόν να είσαι πατέρας και να βωμολοχείς για να προκαλέσεις γέλιο; Εν κατακλείδι, νομίζω πως δεν ξέρουν τι είναι trash και είμαι απολύτως βέβαιος ότι δεν τον έχουν δει στο θέατρο. Δεν θα ασχοληθώ άλλο με αυτά τα θέματα. Να πάνε να τον δουν και μετά να κρίνουν”.

Τέλος, ο κ. Γεωργουσόπουλος δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στο κείμενο της Έλενας Ακρίτα, το οποίο, όπως ανέφερε, δεν ήταν σε καμία περίπτωση κριτική: “Όλο αυτό δεν είναι κριτική. Μην μπερδεύουμε την κριτική με οποιοδήποτε δημοσιογραφικό σχόλιο. Η κριτική έχει άλλο ύφος και είναι εντελώς διαφορετικό λογοτεχνικό είδος”.

Υπενθυμίζεται, πως η διαμάχη μεταξύ του ηθοποιού και της δημοσιογράφου ξεκίνησε μετά από τη δημοσίευση ενός κειμένου της Έλενας Ακρίτα, όπου γίνονταν αναφορές στο είδος θεάτρου που υπηρετεί ο Μάρκος Σεφερλής, αλλά και στο κοινό που τον ακολουθεί. Ο ηθοποιός ξέσπασε στον αέρα τηλεοπτική εκπομπής, ενώ, παράλληλα, υπέβαλε μήνυση κατά της Έλενας Ακρίτα, κάτι το οποίο σκοπεύει να κάνει και η ίδια, όπως δήλωσε πρόσφατα. Ο έντονος “διάλογός” τους συνεχίζεται μέσα από αναρτήσεις στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης, δηλώσεις και μηνυτήριες αναφορές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα