Ζαν Τοντ: Ο πρώην αρχηγός της Ferrari κάνει βόλτες στα Χανιά

Ζαν Τοντ, ο Γάλλος πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) και πρώην αρχηγός της Ferrari.
Ζαν Τοντ, ο Γάλλος πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) και πρώην αρχηγός της Ferrari. ASSOCIATED PRESS

Εδώ και λίγες ώρες ο 73χρονος Γάλλος πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου και πρώην αρχηγός της Ferrari βρίσκεται στα Χανιά.

Στα Χανιά βρίσκεται εδώ και λίγες ώρες ο Γάλλος πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA) και πρώην αρχηγός της Ferrari, Ζαν Τοντ.

Ο «Νο1» άνθρωπος σε ό,τι αφορά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, έκανε τη βόλτα του στο Ενετικό Λιμάνι και απόλαυσε εκλεκτά εδέσματα της κρητικής κουζίνας, στη γνωστή ψαροταβέρνα “Τα Νεώρια”.

Ο κοσμοπολίτης πρώην ηγέτης της “σκουντερία” εντυπωσιάστηκε από την άψογη εξυπηρέτηση του ιδιοκτήτη, Γιάννη Ξυλούρη και του προσωπικού του, που με τον επαγγελματισμό και την ποιότητα των υπηρεσιών αλλά και των φαγητών του “κέρδισε” έναν ακόμη πελάτη, κάνοντας να τον να νιώθει “σαν στο σπίτι του”.

ADVERTISING

Ο 73χρονος Γάλλος, υπήρξε στο παρελθόν οδηγός αγώνων, ενώ μετά τις διακρίσεις με την Peugeot, ήταν διευθυντής της ομάδας της Ferrari από το 1993 ως το 2004 όταν και έγινε διευθύνων σύμβουλος της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ο Τοντ συνέδεσε το όνομά του με τη χρυσή εποχή της Ferrari καθώς το 1996 ήταν ο άνθρωπος που έφερε στην ιταλική ομάδα τον παγκόσμιο πρωταθλητή Μίκαελ Σουμάχερ από τη Benetton (με μισθό το αστρονομικό ποσό των 30 εκατ. δολαρίων τον χρόνο περίπου) μαζί με τον τεχνικό διευθυντή Ρος Μπράουν και τον αρχι-σχεδιαστή Ρόρι Μπάιρν.

Το σύνολο αυτό υπό την καθοδήγηση του Τοντ, αυτό που χάρισε στη Scuderia τα επόμενα χρόνια τα πρωταθλήματα και στην ουσία «αναγέννησε» το σήμα της Ferrari όχι μόνο στους αγώνες Φόρμουλα 1 αλλά παγκοσμίως.

Σήμερα ο Τοντ, που στο τέλος πόζαρε χαμογελαστός δίπλα στον ιδιοκτήτη των “Νεωρίων” για μια αναμνηστική φωτογραφία, παραμένει για τρίτη διαδοχική θητεία στον προεδρικό θώκο της FIA, όπου εκτός εξαιρετικού απροόπτου θα βρίσκεται μέχρι το 2021.

Πηγή: 

Zarpanews

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ντεμπούτο στη Formula 1 για τον Μικ Σουμάχερ

SHARE:

24Media Network