Χαλάει σταδιακά ο καιρός

Χαλάει σταδιακά ο καιρός

Επιδεινώνεται βαθμιαία ο καιρός από το απόγευμα της Κυριακής, αρχικά στη βόρεια Ελλάδα και από τη νύχτα και στις νοτιότερες περιοχές.

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται αρχικά στις περισσότερες περιοχές της χώρας, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και τοπικές καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα, οι οποίες τη νύχτα θα επεκταθούν νοτιότερα και η θερμοκρασία θα πέσει. Στα βόρεια ορεινά αναμένονται χιονοπτώσεις.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2012, στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και αργά το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται και στη Θεσσαλονίκη που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, ενώ στις θαλάσσιες - παράκτιες περιοχές πιθανόν να εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί 3 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Το ίδιο καιρικό σκηνικό θα επικρατήσει και στη Μακεδονία και τη Θράκη, με λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, που το βράδυ θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στις θαλάσσιες - παράκτιες περιοχές. Από το απόγευμα θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.

Λίγες νεφώσεις θα έχουμε και στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες από τη νύχτα θα ενταθούν και θα επεκταθούν στις νοτιότερες περιοχές, ενώ από το απόγευμα αναμένονται χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα στα βόρεια θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, που από τη νύχτα θα ενταθούν και θα επεκταθούν στις νοτιότερες περιοχές, ενώ στα ορεινά της Ηπείρου θα πέσει χιόνι.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται επίσης λίγες νεφώσεις αναμένονται που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές που αργά τη νύχτα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές καταιγίδες.

Τέλος, λίγες νεφώσεις προβλέπονται στα νησιά ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν.

Δείτε τι καιρό θα κάνει την Καθαρά Δευτέρα, αλλά και την αναλυτική πρόγνωση καιρού για το επόμενο τριήμερο στο Deltiokairou.gr.

SHARE:

24Media Network