Χαβάη: Το ηφαίστειο Κιλαουέα “αγριεύει” – Βράζει ο Ειρηνικός Ωκεανός

Χαβάη: Το ηφαίστειο Κιλαουέα “αγριεύει” – Βράζει ο Ειρηνικός Ωκεανός
Η λάβα από το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη, χύνεται στον Ειρηνικό Ωκεανό, προκαλώντας τεράστια εξάμτηση νερού και εκρήξεις. AP

Ένα απόκοσμο θέαμα δημιουργούν τα ποτάμια λάβας, που χύνονται από το ηφαίστειο Κιλαουέα στην Χαβάη, μέσα στον Ειρηνικό Ωκεανό. Η θάλασσα εξατμίζεται με θόρυβο. Εκρήξεις και φλόγες προκαλούν δέος και θυμίζουν πόσο τρομακτική μπορεί να γίνει η δύναμη της Φύσης.

Ατμός εκτοξεύεται πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, καθώς τις τελευταίες ώρες τα ποτάμια λάβας ρέουν από το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη προς την ακτογραμμή. Ο χαρακτηριστικός ήχος του νερού που βράζει, εξατμίζεται και οι εκρήξεις από την λάβα παραμπέμπουν σε κινηματογραφική ταινία με απίστευτα εφέ…κάτι από την δημιουργία ή το τέλος του κόσμου.

Η λάβα από το ηφαίστειο Κιλαουέα στη Χαβάη, χύνεται στον Ειρηνικό Ωκεανό, προκαλώντας τεράστια εξάμτηση νερού και εκρήξεις. AP

Η λάβα στη θάλασσα. Ο χαρακτηριστικός ήχος του νερού που βράζει, εξατμίζεται και οι εκρήξεις από την λάβα παραμπέμπουν σε κινηματογραφική ταινία με απίστευτα εφέ...κάτι από την δημιουργία ή το τέλος του κόσμου. AP

 

Κομμάτια λάβας εκτοξεύονται και ένα από αυτά προκάλεσε ήδη τον σοβαρό τραυματισμό ενός ανθρώπου.

Ηφαίστειο Κιλαουέα. Κομμάτια λάβας εκτοξεύονται και ένα από αυτά προκάλεσε ήδη τον σοβαρό τραυματισμό ενός ανθρώπου.

 

Η αλήθεια είναι ότι το απόκοσμο θέαμα μαγνητίζει τα βλέμματα. Τουρίστες σπεύδουν με μικρά σκάφη στην περιοχή όπου η λάβα συναντά τον Ωκεανό για να φωτογραφίσουν με κινητά τηλέφωνα τη σπάνια εικόνα.

Ηφαίστειο Κιλαουέα. Η θάλασσα εξατμίζεται με θόρυβο, εκρήξεις και φλόγες, προκαλούν δέος και θυμίζουν πόσο τρομακτική μπορεί να γίνει η δύναμη της Φύσης.

 
Ηφαίστειο Κιλαουέα. Τουρίστες σπεύδουν με μικρά σκάφη στην περιοχή όπου η λάβα συναντά τον Ωκεανό για να φωτογραφίσουν με κινητά τηλέφωνα τη σπάνια εικόνα.

 

Επαγγελματίες φωτογράφοι και κάμερες με δημοσιογράφους κινούνται επίσης στην στεριά, όπου δεν πιστεύουν στα μάτια τους με αυτό που αντικρύζουν.

1.500 σπίτια βρίσκονται στην περιοχή του ηφαιστείου. “Μόλις άκουσα την εντολή εκκένωσης, άρπαξα τα πιο σημαντικά χαρτιά μου, φάρμακα και το πορτοφόλι μου – και σε μισή ώρα είχαμε εγκαταλείψει το σπίτι”, δήλωσε η 19χρονη Μάντι Γουέλς στους New York Times.

Ηφαίστειο Κιλαουέα. Επαγγελματίες φωτογράφοι και κάμερες με δημοσιογράφους δεν πιστεύουν στα μάτια τους με αυτό που αντικρύζουν.

 

“Απέχουμε πολύ ακόμα από το τέλος αυτού του φαινομένου”, τονίζουν οι επιστήμονες, ενώ οι αρχές της Χαβάης σπεύδουν να εκκενώσουν μεγάλες ζώνες. Ταυτόχρονα, η Πυροσβεστική κάνει λόγο για “εξαιρετικά υψηλά επίπεδο επικίνδυνων αερίων”, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ασφυξία.

Ηφαίστειο Κιλαουέα, Χαβάη. Η Πυροσβεστική κάνει λόγο για "εξαιρετικά υψηλά επίπεδο επικίνδυνων αερίων", τα οποία μπορούν να προκαλέσουν ασφυξία.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα