Χειρόφρενο στα ΜΜΜ

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΣΑΠ (ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/ΕUROKINISSI)
ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΗΣΑΠ (ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ ΚΩΣΤΑΣ/ΕUROKINISSI) EUROKINISSI

Χωρίς μετρό, τραμ. λεωφορεία και τρόλεϊ μέχρι την Κυριακή. Το μόνο μέσο που θα λειτουργεί είναι ο ΗΣΑΠ και αυτός συγκεκριμένες ώρες

Χωρίς αστικές συγκοινωνίες θα παραμείνει και σήμερα Σάββατο η Αττική, καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, πλην του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, αποφάσισαν να συμμετάσχουν στη 48ωρη απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα νέα "σκληρά και επώδυνα μέτρα" που εξαγγέλθηκαν, μετά τις απαιτήσεις της τρόικας.

Ειδικότερα, ακινητοποιημένα θα παραμείνουν έως την Κυριακή το Μετρό, το Τραμ, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, τα τρόλεϊ και ο προαστιακός.

Το μόνο μέσο που θα κυκλοφορεί αυτές τις μέρες θα είναι ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Ακινητοποιημένες θα παραμείνουν και οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ και σήμερα θα υπάρξουν ματαιώσεις δρομολογίων, τόσο στα τρένα όσο και στον προαστιακό, δεδομένου ότι η απεργία ισχύει από τα μεσάνυχτα.

Δεμένα και τα πλοία

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν και σήμερα Σάββατο όλα τα πλοία, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, αποφάσισε να συμμετάσχει στην 48ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ με έναρξη την 00.01 ώρα της Παρασκευής και λήξη την 24.00 τα μεσάνυχτα ώρα του Σαββάτου.

Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για συνεχιζόμενη για δύο και πλέον χρόνια οικονομική κατοχή της χώρας μας από τις δυνάμεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και αναφέρει ότι δεν θα επιτρέψει την κατάργηση του θεσμού των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στο χώρο της ναυτικής εργασίας ή την αντικατάστασή τους από επιχειρησιακές η εταιρικές συμβάσεις.

Οι συνταξιούχοι ναυτεργάτες βιώνουν απανωτές περικοπές των κυρίων και επικουρικών συντάξεών τους, ενώ ανακοινώθηκε μια ακόμη περικοπή 7% με νομοσχέδιο, που προωθείται στη Βουλή, τη στιγμή μάλιστα που ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας διαβεβαίωνε ότι δεν θα θιγούν οι συντάξεις του ΝΑΤ, τονίζεται στην ανακοίνωση της ΠΝΟ.

Τη συμμετοχή του στην απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν και οι λιμενεργάτες.   

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ: Νέα 48ωρη απεργία

SHARE:

24Media Network