Χιόνια και χιονόνερο

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΙΟΝΟΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑ PRISMA

Χιονόνερο ή χιόνι στα ορεινά-ημιορεινά αναμένονται τη Δευτέρα. Από το μεσημέρι θα υπάρξουν σποραδικές καταιγίδες στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Παγετός τη νύχτα και το πρωί της Δευτέρας στα ηπειρωτικά που στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Στην Αττική θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως μετά το μεσημέρι. Παροδικές χιονοπτώσεις αναμένονται στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 4 και βαθμιαία από το απόγευμα 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα ασθενούς βροχής ή χιονόνερου. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα υπάρξουν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες κυρίως στην κεντρική-ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη με λίγες τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά (πάνω από 600 μέτρα). Τα φαινόμενα βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενίσουν και θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ στα ανατολικά βορειοανατολικοί με τάση ενίσχυσης από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 μέχρι 8 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με λίγες βροχές στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και πιθανόν στη δυτική Στερεά. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Βελτίωση από το απόγευμα και από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες. Βαθμιαία θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις τα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά (πάνω από 800 μέτρα). Τα φαινόμενα από το μεσημέρι στην ανατολική Πελοπόννησο θα ενταθούν και πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρξουν νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι βροχές από το μεσημέρι θα ενταθούν και κυρίως στην Κρήτη θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες πιθανόν ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στα  νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις τοπικά αυξημένες με τοπικές βροχές που από το απόγευμα στα Δωδεκάνησα θα ενταθούν και θα σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες πιθανόν ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και το μεσημέρι από τα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Δείτε τον καιρό το επόμενο τριήμερο στο deltiokairou.gr

SHARE:

24Media Network