Αίθριος καιρός την Πρωτοχρονιά

ΚΡΥΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

(ICON PRESS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ)
ΚΡΥΟ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ (ICON PRESS / ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ) ICON

Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός την Πρωτοχρονιά. Χιονοπτώσεις αναμένονται στην Πάρνηθα όπως και στα ορεινά της Κρήτης. Διαβάστε αναλυτικά τι καιρό θα κάνει σε κάθε περιοχή την πρώτη μέρα του 2012

Λίγα χιόνια αναμένονται στην Πάρνηθα την πρώτη μέρα του 2012. Σχεδόν αίθριος ο καιρός σε Θεσσαλονίκη και Μακεδονία. Τοπικές βροχές στα νησιά ενώ οι άνεμοι σε Κυκλάδες και Κρήτη θα φτάσουν τοπικά μέχρι και τα 8 μποφόρ. Στην Αττική, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 μέχρι 12 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις Κυκλάδες δεν θα ξεπεράσει τους 13.

Στην Αττική θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα κυρίως στα βόρεια όπου είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και λίγα χιόνια στην Πάρνηθα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 μέχρι 12 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά του νομού το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά τις πρωινές ώρες 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Τις πρωινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και πιθανότατα στη Θράκη θα υπάρξουν πρόσκαιρες βροχές και στα ορεινά και ημιορεινά λίγα χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι από 3 με 5 μποφόρ και τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 μέχρι 9 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 5 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα νότια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 0 μέχρι 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις αυξημένες στα ανατολικότερα τμήματα με τοπικές βροχές στις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά. Λίγα χιόνια αναμένονται στα ορεινά. Από το μεσημέρι θα υπάρξει βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένιση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 μέχρι 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης θα πέσουν χιόνια. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες στα νοτιότερα πιθανότητα για πρόσκαιρη καταιγίδα. Αργότερα θα υπάρξει βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 μέχρι 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δείτε αναλυτικά τι καιρό θα κάνει το επόμενο τριήμερο

SHARE:

24Media Network