Σήμα κινδύνου εκπέμπει η Πάρος

Σήμα κινδύνου εκπέμπει η Πάρος

Τραγικές ελλείψεις καταγγέλλουν οι γιατροί της Πάρου. Το μοναδικό Κέντρο Υγείας του νησιού παραλύει, χωρίς προσωπικό και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Με προσωπικό Ι.Χ. και με τη συνδρομή της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, η μεταφορά ασθενών στο νοσοκομείο

Απογυμνωμένη από γιατρούς, νοσηλευτές αλλά και πληρώματα του ΕΚΑΒ, n Πάρος διανύει μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο σε ό,τι αφορά τη δημόσια υγειονομική κάλυψη των περίπου 15.000 κατοίκων της. Και όλα αυτά λίγο πριν από την έναρξη της τουριστικής σεζόν ενός νησιού που κάθε χρόνο υποδέχεται χιλιάδες παραθεριστές.

Με κείμενό τους, ενημερώνουν τον διοικητή του νοσοκομείου της Σύρου, στο οποίο υπάγονται διοικητικά, αλλά και τον επιστημονικό τους διευθυντή, ότι η λειτουργία του Κέντρου Υγείας είναι επισφαλής και επικίνδυνη και παράλληλα τους καθιστούν ηθικά και νομικά υπεύθυνους για την αρνητική έκβαση των περιστατικών.

Είναι ενδεικτικό ότι το νησί δεν διαθέτει παιδίατρο, γυναικολόγο και ορθοπεδικό.

Σημαντικές ελλείψεις καταγράφονται σε γενικούς γιατρούς, γεγονός που προκαλεί σοβαρή δυσλειτουργία στο Κέντρο Υγείας του νησιού τόσο σε ό,τι αφορά τα πρωινά ιατρεία όσο και τις εφημερίες.

Επίσης, το ΕΚΑΒ υπολειτουργεί καθώς τα πληρώματά του δεν επαρκούν για την 24ωρη κάλυψη του νησιού. To αποτέλεσμα είναι να ζητείται από τους ασθενείς να σπεύδουν στο Κ.Υ. με δικό τους όχημα ή να ζητούν τη συνδρομή της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής.

Δεδομένου ότι ο πληθυσμός τους εαρινούς και θερινούς μήνες πολλαπλασιάζεται, αντιλαμβάνεται κανείς τις δραματικές διαστάσεις που λαμβάνει το έλλειμμα του νησιού στην υγεία.

Με ψήφισμα τους το δημοτικό συμβούλιο και ο Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος καλούν την κυβέρνηση να προχωρήσει στην άμεση επίλυση των σοβαρών προβλημάτων που ταλανίζουν το ΕΣΥ στην Πάρο.

"Η ραγδαία επιδείνωση των δημόσιων υπηρεσίας υγείας στην Πάρο και την Αντίπαρο λαμβάνει πλέον επικίνδυνες διαστάσεις για την υγεία των κατοίκων", τονίζουν στο ψήφισμα τους και ζητούν την πλήρη κάλυψη των θέσεων του Κέντρου Υγείας, των Αγροτικών και Πολυδύναμων Ιατρείων, αλλά και την προώθηση τα λειτουργίας του νέου Γενικού Νοσοκομείου Πάρου.

SHARE:

24Media Network