ΧΟΥΝΤΑ

Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Σακελλαροπούλου: "Δεν νοούνται στη δημοκρατία ορατοί και αόρατοι πολίτες"

Μήνυμα ενότητας, αναζήτησης συναινέσεων και συγκλίσεων για το καλό του τόπου, από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη δεξίωση για την 48η επέτειο της Αποκατάσταση της Δημοκρατίας.

Αλέξης Τσίπρας

Αλέξης Τσίπρας: Ο αγώνας για κοινωνική Δικαιοσύνη, σήμερα πιο επίκαιρος από ποτέ

Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως σήμερα θυμόμαστε τις δεκάδες χιλιάδες δημοκρατικούς πολίτες που εξορίστηκαν, φυλακίστηκαν, βασανίστηκαν, δολοφονήθηκαν για να κρατήσουν αναμμένη τη φλόγα της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Τα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό

ΚΚΕ: Τιμούμε με πράξεις τους αγωνιστές και μάρτυρες του αντιδικτατορικού αγώνα

Ανακοίνωση για την επέτειο κατάρρευσης της Χούντας εξέδωσε το ΚΚΕ, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, ότι το κόμμα "αποτέλεσε τη μοναδική πολιτική δύναμη που δεν παζάρεψε με τις χουντικές αρχές".

Κυριάκος Μητσοτάκης

Μητσοτάκης: "Η Δημοκρατία μας καλείται σήμερα να αναμετρηθεί με νέα εξωγενή προβλήματα"

Μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την 48η επέτειο αποκατάστασης της Δημοκρατίας. "Οι Ελληνίδες κι οι Έλληνες πετύχαμε να υπερβούμε δυσκολίες, βαδίζοντας στον δρόμο της Ευρώπης, της Ειρήνης και της Προόδου" σημειώνει ο πρωθυπουργός.

Ροβήρος Μανθούλης

Ροβήρος Μανθούλης: Η αντιχουντική δράση στο Παρίσι και η απαγορευμένη ταινία "Πρόσωπο με πρόσωπο"

Ο Ροβήρος Μανθούλης και ο Γιάννης Μαυροειδάκος μιλούσαν από το Παρίσι για το Πολυτεχνείο, την απαγορευμένη ταινία "Πρόσωπο με πρόσωπο" και την αντιχουντική δράση.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Σακελλαροπούλου για 21η Απριλίου: "Χρέος μας η συνεχής υπεράσπιση της δημοκρατίας"

Μήνυμα της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για τη συμπλήρωση 55 χρόνων από το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967. "Η δημοκρατία δεν είναι αυτονόητη" αναφέρει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

21η Απριλίου: Τη γάζωσε για μία μούντζα - Εκείνοι που αντιστάθηκαν

21η Απριλίου: Τη γάζωσε για μία μούντζα - Εκείνοι που αντιστάθηκαν

Οι πόρτες στην δικτατορία δεν ήταν ξεκλείδωτες. Τις χτυπούσαν οι άνθρωποι της χούντας, ψάχνοντας τους ανεπιθύμητους για τη δικτατορία πολίτες. Ο Γιάννης Φιλέρης γράφει για τις ιστορίες αντίστασης και ένα ανέκδοτο περιστατικό τις ημέρες που η εφτάχρονη τυρρανία έπεφτε οριστικά, τον Ιούλιο του 1974.

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου

Σακελλαροπούλου για Σαρτζετάκη: "Ακέραιος λειτουργός της Δικαιοσύνης"

Ο αποχαιρετισμός της Κατερίνας Σακελλαροπούλου στον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Χρήστο Σαρτζετάκη. Τι αναφέρει στο μήνυμά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο Χρήστος Σαρτζετάκης

Χρήστος Σαρτζετάκης: Ο θαρραλέος ανακριτής στην υπόθεση της δολοφονίας Λαμπράκη

Ο Χρήστος Σαρτζετάκης πέρασε στην ιστορία. Το σημαντικό ανακριτικό του έργο στην απόδοση ευθυνών για τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη και η φυλάκιση από τη Χούντα των Συνταγματαρχών.

Στρατός στη Μιανμάρ

Μιανμάρ: Ο στρατός συνέλαβε 18 υγειονομικούς επειδή περιέθαλψαν "τρομοκράτες"

Μετά από επιδρομή στρατιωτικών σε εκκλησία της Μιανμάρ, 18 υγειονομικοί συνελήφθησαν επειδή περιέθαλψαν ασθενείς που ήταν μέλη οργανώσεων κατά της χούντας.

Αλέξης Παπαχελάς: “Οι Αμερικανοί έχουν ευθύνη για το Κυπριακό, αλλά έχουμε κι εμείς τη δική μας”

Αλέξης Παπαχελάς: “Οι Αμερικανοί έχουν ευθύνη για το Κυπριακό, αλλά έχουμε κι εμείς τη δική μας”

Ο διευθυντής της Καθημερινής μιλάει στο Magazine με αφορμή το νέο του βιβλίο, “Ένα Σκοτεινό Δωμάτιο 1967-1974”, που φέρνει στο φως πολύτιμα ντοκουμέντα για το μεγαλύτερο τραύμα της νεότερης ιστορίας μας.

Φωτογραφίες από μια ταραγμένη δεκαετία

Φωτογραφίες από μια ταραγμένη δεκαετία

Η έκθεση «Η επάνοδος της δημοκρατίας. 24 Ιουλίου 1974» περιλαμβάνει ιστορικής σημασίας στιγμιότυπα του φωτορεπόρτερ Αριστοτέλη Σαρρηκώστα, πριν, κατά την διάρκεια, και λίγο μετά την Επταετία.

Σακελλαροπούλου για 21η Απριλίου: "Είμαστε περήφανοι για τις κατακτήσεις της δημοκρατίας μας"

Σακελλαροπούλου για 21η Απριλίου: "Είμαστε περήφανοι για τις κατακτήσεις της δημοκρατίας μας"

"Πέντε και πλέον δεκαετίες από τη μελανή σελίδα της 21.4.67, είμαστε υπερήφανοι για τις κατακτήσεις της δημοκρατίας μας" τονίζει σε ανάρτησή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Συναυλία του Μίκη στον Λυκαβηττό. Καθιστή πίσω δη Μελίνα Μερκούρη

Διότι δεν συνεμορφώθη… ο Εργοτέλης

Μια (διπλή) συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη στο γήπεδο του Εργοτέλη, ήταν το γεγονός του καλοκαιριού στο Ηράκλειο το ταραγμένο 1966. Οκτώ μήνες μετά η χούντα εκδικούταν τον ιστορικό σύλλογο, διαλύοντας τη διοίκησή του και αποφασίζοντας τον υποβιβασμό του στο τοπικό πρωτάθλημα. Μια ιστορία, που μοιάζει εν τέλει με τη συνολική πορεία της Ελλάδας προς τη δικτατορία…

21 Απριλίου 1967: Οι ιστορίες των πρώτων νεκρών της Χούντας

21 Απριλίου 1967: Οι ιστορίες των πρώτων νεκρών της Χούντας

Οι καταγεγραμμένοι "νεκροί της Χούντας", φτάνουν τους 88 και τα ονόματά τους εκφωνούνται στο "προσκλητήριο νεκρών" κατά την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Πολλές εκατοντάδες ακόμα "τσακίστηκαν" στα ξερονήσια που η Χούντα τους εκτόπιζε, πεθαίνοντας αρκετά χρόνια αργότερα, χωρίς να καταγραφούν ως θύματά της.

Χούντα - Φωτό Αρχείου

Τα επτά μεγάλα ψέματα για την επταετή Χούντα

“Ναι, αλλά δεν κλέψανε. Ναι, αλλά έφτιαξε δρόμους. Ναι, αλλά ήταν πατριώτες”: Το News 24/7 απαντά με στοιχεία στα ψέματα που επαναλαμβάνουν κάθε χρόνο οι αμετανόητοι νοσταλγοί της μαύρης επταετίας

"Η Δικτατορία όπως δεν την έζησα" - Έξι νέοι μιλούν για τη Χούντα

"Η Δικτατορία όπως δεν την έζησα" - Έξι νέοι μιλούν για τη Χούντα

Τι λένε για τη δικτατορία οι νέοι; Εκείνοι που γεννήθηκαν πολλά χρόνια μετά το τέλος της και δεν έχουν άμεσα βιώματά της; Ποιες είναι οι δικές τους προσλαμβάνουσες από την επταετία;  Ποιες είναι οι αντανακλάσεις της Χούντας σήμερα;

Εφημερίδες

Τα ωραία κείμενα (των άλλων)

Ο Γιάννης Τριάντης γράφει για σπινθηροβόλα κείμενα σε εφημερίδες και ιστολόγια, που τα εκτιμάς ακόμη κι αν διαφωνείς με το περιεχόμενό τους.

Άνθρωποι γιορτάζουν καθώς ακούν τις ετυμηγορίες εναντίον πρώην ένοπλων δυνάμεων της Αργεντινής, έξω από το δικαστήριο όπου παρακολουθούν ζωντανά εικόνες της δίκης στο Μπουένος Άιρες της Αργεντινής, 29 Νοεμβρίου 2017.

Αργεντινή: Ισόβια κάθειρξη επιβλήθηκε -για 8η φορά- σε διαβόητο βασανιστή της χούντας

Έπειτα από δίκη που διήρκεσε κάτι περισσότερο από δύο χρόνια, κρίθηκαν ενόχοι ο διαβόητος βασανιστής Ετσεκολάτς και άλλοι 15 κατηγορούμενοι για 84 υποθέσεις απαγωγών, βασανισμών και φόνων.