Οι ιατρικοί σύλλογοι θα δίνουν άδεια

Οι ιατρικοί σύλλογοι θα δίνουν άδεια

Άδειες άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος θα δίνουν οι ιατρικοί σύλλογοι της χώρας. Τι προβλέπει το σχετικό νομοσχέδιο

Το αίτημα 30 χρόνων να μεταφερθεί η αρμοδιότητα έκδοσης άδειας άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος, από τις περιφέρειες στους ιατρικούς συλλόγους, έκανε δεκτό ο υπουργός υγείας Α.Λοβέρδος.

Στη συνάντηση που είχε ο υπουργός με το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών δεσμεύθηκε να συμπεριλάβει ειδική διάταξη στο πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει για την υγεία μετά της 15 Αυγούστου.

Με αυτήν θα δίνεται η δυνατότητα στους ιατρικούς συλλόγους της χώρας να δίνουν άδεια άσκησης ιατρικού επαγγέλματος, αναβαθμίζοντας με τον τρόπο αυτό, συνολικά το ρόλο τους.

Μάλιστα ο υπουργός Υγείας συμφώνησε να αναβαθμιστούν τα πειθαρχικά όργανα των ιατρικών συλλόγων, κάτι το οποίο, όπως εκτίμησε ο πρόεδρος του ΙΣΑ κ. Πατούλης, θα συμβάλει σημαντικά στην αυτοκάθαρση του ιατρικού επαγγέλματος.

Ο κ. Πατούλης τόνισε ότι εφόσον περάσουν οι συγκεκριμένες διατάξεις θα ανοίξει ο δρόμος για τον πραγματικό ρόλο του ΙΣΑ , ο οποίος θα πρέπει να είναι συμβουλευτικός προς τον εκάστοτε υπουργό Υγείας και οι ιατρικοί σύλλογοι θα γίνουν επιτέλους "εργαστήρι παραγωγής πολιτικής υγείας".

Θετικά φαίνεται ότι είδε στη συνάντηση με τους γιατρούς ο Α.Λοβέρδος το αίτημά τους να μπορούν να συνταγογραφούν για τον ΕΟΠΥΥ ακόμη και γιατροί που δεν θα είναι συμβεβλημένοι με αυτόν, με την προϋπόθεση ότι θα ελέγχονται από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφισης.

Οι γιατροί παρέμειναν ανυποχώρητοι στη θέση τους να αποσυρθεί η τροπολογία που θεωρούν ότι αποτελεί "άνοιγμα" του ιατρικού επαγγέλματος σε κάθε μη γιατρό.

Ωστόσο , ο Α.Λοβέρδος τους εξήγησε ότι δεν πρόκειται να αποσυρθεί η επίμαχη τροπολογία καθώς ο ίδιος θεωρεί ότι με την υπάρχουσα νομοθεσία το ιατρικό επάγγελμα είναι ήδη ανοιχτό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Χωρίς φάρμακα από 1η Σεπτεμβρίου

SHARE:

24Media Network