DELPHI ECONOMIC FORUM

Το Delphi Economic Forum είναι ένα διεθνές forum που πραγματοποιείται κάθε χρόνο στους Δελφούς, υπό την αιγίδια του εκάστοτε Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Ομιλητές από όλον τον κόσμο συναντιούνται στο Delphi Economic Forum για να ξεκινήσει ο παραγωγικός διάλογος για φλέγοντα ζητήματα και να εμπνεύσουν την αλλαγή.

Qualco

Qualco: Η επίδραση της ενεργειακής κρίσης και του πολέμου στην Ουκρανία

Δυναμικό "παρών" στο φόρουμ των Δελφών έδωσε ο όμιλος Qualco. Στήριξε πρωτοβουλίες γύρω από την εγκαθίδρυση ενός οικοσυστήματος καινοτομίας και οικονομικής - κοινωνικής βιωσιμότητας.

Η φθηνότερη ενέργεια είναι αυτή που δεν καταναλώνεται ποτέ

"Η φθηνότερη ενέργεια είναι αυτή που δεν καταναλώνεται ποτέ": Από πού πήρε την ατάκα ο Μητσοτάκης

O πρωθυπουργός προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις με ανακοίνωση αναστολής της ρήτρας αναπροσαρμογής από τον Ιούλιο. Η ατάκα του για την ενέργεια ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Πότε - πρόσφατα - την ακούσαμε ξανά.

Ο Adam Tooze στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Adam Tooze: Η τιμωρία της Ελλάδας το 2015 και τα δεσμά ως το 2060

Για τον Adam Tooze τα κύρια θύματα του σοκ της ελληνικής κρίσης χρέους, ήταν και είναι οι νέοι. Το κείμενό του για την παρουσία του στο πάνελ του Eteron και η σκιαγράφηση των χειρισμών των διεθνών θεσμών, πάνω στο "σώμα" της χώρας μας.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Παυλόπουλος: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχθεί εκπτώσεις για υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ υπό το βάρος ενδεχόμενων έξωθεν πιέσεων

Στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Τι ανέφερε στην ομιλία του για τα δικαιώματα της Ελλάδας επί των θαλάσσιων ζωνών της.

Ο Γιάννης Οικονόμου στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Οικονόμου: Η Τουρκία μετατοπίζεται προς τις αρχές του πολιτισμένου κόσμου

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ Δελφών για την ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή, τη στάση της Τουρκίας, την ενεργειακή μετάβαση, τις ανατιμήσεις και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Adam Tooze με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Adam Tooze στο φόρουμ των Δελφών: "Στην Ελλάδα ήσασταν θύματα όσων συνέβησαν την περασμένη δεκαετία"

Ο Βρετανός στοχαστής Adam Tooze συζήτησε με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, στην εκδήλωση του Ινστιτούτου Ερευνών "Eteron" στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Τι είπε για τον νεοφιλελευθερισμό, τον πόλεμο στην Ουκρανία και την Ελλάδα.

Ο Adam Tooze

Adam Tooze: Στο βήμα σήμερα του Delphi Economic Forum

Ο Adam Tooze, ένας από τους πιο επιδραστικούς διανοητές της εποχής μας, θα συζητήσει με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη, στο πλαίσιο του Delphi Economic Forum, για την αναζήτηση ενός νέου παραδείγματος οικονομικής δικαιοσύνης σε ταραχώδεις καιρούς.

Στιγμιότυπο από την ομιλία του Π. Ιωαννίδη στο Delphi Forum

Π. Ιωαννίδης στο Delphi Forum: "Οι νέοι αγχώνονται για το τι νοίκι θα βρουν αύριο, όχι για τα κόμματα"

Για τα ευρήματα των ερευνών στην κοινωνία και κυρίως στους νέους, μίλησε στο Delphi Forum ο διευθυντής της aboutpeople, Πέτρος Ιωαννίδης, κάνοντας ειδική αναφορά στην πρόσφατη έρευνα του Έτερον για την GenZ.

Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: "Αισιόδοξος για την αλλαγή σε πιο ήπιας μορφής δημοσιονομικών κανόνων στην ΕΕ"

Το θετικό πρόσημο των αλλαγών των δημοσιονομικών κανόνων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέφρασε ο Χρήστος Σταϊκούρας, κατά την ομιλία του στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Βασίλης Ψάλτης

Β. Ψάλτης: Αλλαγή κουλτούρας και νέα πλατφόρμα εξυπηρέτησης, οι προϋποθέσεις ανάπτυξης για τις Τράπεζες

"Οφείλουμε όλοι να προσαρμοστούμε σε ένα περιβάλλον εναλλασσόμενων – και συχνά επικαλυπτόμενων κρίσεων, να μάθουμε να τις βλέπουμε σαν ευκαιρίες θριάμβων και αλλαγών και όχι σαν απειλές καταστροφών".

Τράπεζα (φωτογραφία αρχείου)

Τραπεζίτες: Τα "κόκκινα" δάνεια φρενάρουν τις επενδύσεις

Παρά το γεγονός ότι η στρόφιγγα της χρηματοδότησης έχει ανοίξει, δεν υπάρχει ικανός αριθμός επενδυτικών σχεδίων για να απορροφήσει τους πόρους, εξέφρασαν από το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών οι πρόεδροι των τεσσάρων ελληνικών συστημικών τραπεζών.

Κώστας Μπακογιάννης

Μπακογιάννης: "Χτίσαμε πόλεις για αυτοκίνητα, πρέπει να τις χτίσουμε για εμάς"

Την ανάγκη για ανοικοδόμησης των πόλεων, με σκοπό να γίνουν πιο φιλικές προς το περιβάλλον, διαμήνυσε ο Κώστας Μπακογιάννης κατά την ομιλία του στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: "Η Ελλάδα άγκυρα ευρωπαϊκής σταθερότητας"

"Παράγοντα ειρήνης και περιφερειακής συνεργασίας" χαρακτήρισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας την Ελλάδα, εγκαινιάζοντας τις εργασίας του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών

Delphi Economic Forum: LIVE ΕΙΚΟΝΑ

Delphi Economic Forum: LIVE ΕΙΚΟΝΑ

Αρχίζει σήμερα το 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών με κεντρικό θέμα τις "Νέες Πραγματικότητες. Η λίστα των ομιλητών. Πώς να δείτε Live τα πάνελ που σας ενδιαφέρουν.

Delphi Economic Forum 2022: Πρεμιέρα με πάνω από 700 ομιλητές

Delphi Economic Forum 2022: Πρεμιέρα με πάνω από 700 ομιλητές

Τα σημαντικότερα ζητήματα και οι προκλήσεις στον κλάδο της Ενέργειας, ιδιαίτερα μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα παρουσιαστούν από κορυφαίες και διακεκριμένες προσωπικότητες στο 7ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών που ανοίγει την αυλαία του την Τετάρτη.