Δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης από τον Εφραίμ

ΑΘΗΝΑ-ΕΦΕΤΕΙΟ- ΥΠΟΘΕΣΗ  ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ // ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΕΦΡΑΙΜ (1ος)  ΚΑΙ Ο ΑΡΣΕΝΙΟΣ (2ος).(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ)
ΑΘΗΝΑ-ΕΦΕΤΕΙΟ- ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ // ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ Ο ΕΦΡΑΙΜ (1ος) ΚΑΙ Ο ΑΡΣΕΝΙΟΣ (2ος).(EUROKINISSI-ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ) EUROKINISSI

Λόγους υγείας προκειμένου να αποφυλακιστεί επικαλείται για δεύτερη φορά ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου. Η προηγούμενη αίτηση απορρίφτηκε από την ανακρίτρια

Προσφυγή στο Συμβούλιο Εφετών κατέθεσαν οι συνήγοροι του ηγούμενου Εφραίμ, ζητώντας την αποφυλάκιση του, μετά την άρνηση της ανακρίτριας να κάνει δεκτό το αίτημα του για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Υπενθυμίζεται ότι το αντίστοιχο αίτημά του απορρίφθηκε πριν λίγες ημέρες από την ανακρίτρια της υπόθεσης Ειρήνη Καλού. Στην νέα αίτηση επικαλείται και πάλι λόγους υγείας, αλλά και ουσίας.

Ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος στις 23 Δεκεμβρίου με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, που συνεδρίασε για να λύσει την διαφωνία που είχε προκύψει μεταξύ της ανακρίτριας και του αρμόδιου Εισαγγελέα ως προς το θέμα της προφυλάκισής του.

Παράλληλα, η εφέτης ειδική ανακρίτρια της υπόθεσης των ανταλλαγών μεταξύ της αγιορείτικης Μονής και του Δημοσίου έχει ολοκληρώσει την 3χρονη κύρια ανάκριση που διενήργησε και τις επόμενες ημέρες, οπότε και θα κηρύξει το πέρας της διαδικασίας, αναμένεται να αποστείλει στον αρμόδιο Εισαγγελέα Εφετών την ογκώδη δικογραφία ώστε να υποβάλει πρόταση προς το Συμβούλιο Εφετών για την παραπομπή ή μη των συνολικά 32 κατηγορουμένων.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Βατοπέδι
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εξώδικο Εφραίμ στον Βαξεβάνη για το "Κουτί της Πανδώρας"

Υπέρ της αποφυλάκισης Εφραίμ ο εισαγγελέας

Αίτηση αποφυλάκισης υπέβαλε ο Εφραίμ

SHARE:

24Media Network