Διαδικτυακό ρεκόρ για τη νέα δίκη του Σωκράτη

Διαδικτυακό ρεκόρ για τη νέα δίκη του Σωκράτη

Η νέα δίκη του Σωκράτη προσέλκυσε το ενδιαφέρον χιλιάδων χρηστών του διαδικτύου. 5,3 εκατομμύρια χτυπήματα στη σελίδα την ημέρα της δίκης

Στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών στην Αθήνα, όπου πραγματοποιήθηκε η νέα δίκη του Σωκράτη επικρατούσε το αδιαχώρητο (χίλιοι περίπου θεατές), με τα εισιτήρια να έχουν εξαντληθεί περίπου τέσσερις ώρες μετά την έκδοσή τους.

Υπήρχε όμως και το ίντερνετ. Σε 50.000 ανέρχονται οι μοναδικοί επισκέπτες που είδαν την αναβίωση της δίκης του Σωκράτη, ενώ 5,3 εκατομμύρια χτυπήματα πραγματοποιήθηκαν την ημέρα της δίκης. Η αναμετάδοση γινόταν σε ελληνικά, αγγλικά γαλλικά και στη νοηματική, με την αναμετάδοση για τα δεδομένα του ίντερνετ να είναι υπερπαραγωγή με επτά κάμερες, τηλεοπτική σκηνοθεσία και πολλές πρόβες.

Οι ιντερνετικοί θεατές μάλιστα παρακολούθησαν μεγάλο μέρος της και δεν μπήκαν στην ιστοσελίδα απλώς από περιέργεια, όπως δείχνει ο αριθμός ρεκόρ των 5,3 εκατομμυρίων χτυπημάτων στη σελίδα κατά την ημέρα της δίκης.

Οι περισσότεροι θεατές ήταν από την Ελλάδα (40.646), όμως δεν ήταν λίγοι και από τις άλλες χώρες: 1.368 από τις ΗΠΑ, 1.351 από τη Βρετανία, 670 από την Κύπρο, 559 από τη Γερμανία, 433 από τη Γαλλία, 304 από τη Βραζιλία και πάει λέγοντας. Συνολικά επισκέφθηκαν τη σελίδα της δίκης άνθρωποι από 106 χώρες.

Τη νέα δίκη του Σωκράτη παρακολούθησαν και πολλοί κωφάλαλοι αφού είχε προβλεφθεί η αναμετάδοση όχι μόνο σε ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά αλλά και στη νοηματική γλώσσα.

Η Σοφία Ρομπόλη που έκανε τη μετάφραση στη νοηματική λέει, όπως αναφέρουν "Τα Νέα", ότι η κώφωση προκαλεί και μεγάλο έλλειμμα πληροφόρησης.

"Εκτός από την ίδια την αναμετάδοση, η πρώτη μεγάλη δυσκολία είναι το πώς θα φτάσει η πληροφορία για την αναμετάδοση στους κωφάλαλους, και έγινε ιδιαίτερη προσπάθεια γι' αυτό", τόνισε.

Στη νέα "Δίκη του Σωκράτη", που έγινε με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ωνάση, το κοινό ψήφισε 67% υπέρ της αθώωσης του Σωκράτη και 33% υπέρ του Δήμου των Αθηναίων.

Διαδικτυακό ρεκόρ για τη νέα δίκη του Σωκράτη
Στιγμιότυπο από τη δίκη του Σωκράτη

"Οι θεατές ήθελαν να αποκαταστήσουν μια αδικία, ήθελαν να ξεπλύνουν μια ιστορική ενοχή" δήλωσε στα ΝΕΑ, η υποδιευθύντρια της Στέγης, κυρία Αφροδίτη Παναγιωτάκου, εξηγώντας το παγκόσμιο ενδιαφέρον για μία από τις αδιαμφισβήτητα σημαντικότερες φυσιογνωμίες του παγκόσμιου πνεύματος.

SHARE:

24Media Network