Οι μύθοι της Athena: από τον Μπομπ Ντύλαν και τον Λέοναρντ Κοέν στον Μίκη Θεοδωράκη. Κερδίστε προσκλήσεις

Οι μύθοι της Athena: από τον Μπομπ Ντύλαν και τον Λέοναρντ Κοέν στον Μίκη Θεοδωράκη. Κερδίστε προσκλήσεις

Οι μύθοι της Athena. Από τον Bob Dylan και τον Leonard Cohen στον Μίκη Θεοδωράκη...

Πέντε χρόνια μετά την πρώτη της sold-out εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Athena (καλλιτεχνικό όνομα της Αθηνάς Ανδρεάδη), παρουσιάζει στον Κήπο του Μεγάρου ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με τραγούδια από την δισκογραφία της, αλλά και απρόσμενες διασκευές.

Στείλτε mail και κερδίστε 2 διπλές προσκλήσεις για την Τετάρτη 10/9 στις 21:00

H  Athena καταφέρνει να παντρέψει γοητευτικά την folk-rock, pop, jazz και κλασική μουσική με τις ελληνικές της ρίζες, καταθέτοντας ταυτόχρονα τη δική της άποψη στη σύγχρονη τραγουδοποιία, ενώ οι ζωντανές της εμφανίσεις αναδεικνύουν μια performer γεμάτη πάθος και αμεσότητα που σε παρασέρνει, τόσο στα δικά της τραγούδια, όσο και στις στιγμές αυτοσχεδιασμού.

Το 2007 με τον αγγλόφωνο δίσκο της Breathe With Me η Athena έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο στη διεθνή σκηνή. Ακολούθησε το Peeling Apples (2012), και αυτό σε αγγλικό στίχο, που ενίσχυσε τη φήμη της ως εκφραστικής τραγουδοποιού και αιθέριας  ερμηνεύτριας. Η πολλά υποσχόμενη Athena είναι μια από τις ελάχιστες περιπτώσεις τραγουδοποιών-ερμηνευτριών που διαθέτει η χώρα μας, με δύο αγγλόφωνα άλμπουμ που έχουν αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από τον διεθνή και εγχώριο Τύπο.

Με φωνή κρυστάλλινη, κι ωστόσο παλλόμενη ανά στιγμές από συναίσθημα, η Athena παντρεύει γοητευτικά στα τραγούδια της το φολκ-ροκ, την ποπ και την τζαζ, και αναδεικνύει δημιουργικά τις ελληνικές ρίζες της. Στις live εμφανίσεις της γίνεται φανερή η αμεσότητα στην ερμηνεία και η άνεση στον αυτοσχεδιασμό – οι «χαμηλοί τόνοι» είναι το προκάλυμμα μιας παθιασμένης δημιουργού, που ξέρει να συγκινεί βαθιά το ακροατήριό της.

Σε πείσμα των καιρών που δημιουργούν μια τάση φυγής από την Ελλάδα, η Athena επιστρέφει στην πατρίδα της για το πρώτο της ελληνόφωνο άλμπουμ Γήινοι Άγγελοι (με συμπαραγωγό της τον Γιώργο Ανδρέου και τη συμμετοχή της Λίνας Νικολακοπούλου σε ένα τραγούδι) και επαναπροσδιορίζει τους μύθους της για να αναμετρηθεί μαζί τους σε μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση… Μύθοι της όπως ο Μπομπ Ντύλαν, ο Λέοναρντ Κοέν, ο Νικ Κέιβ, ο Τζον Λέννον, ο Έλβις Πρίσλεϋ, ο Έλβις Κοστέλλο, ο Μάνος Χατζιδάκις, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης κ.ά. έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στις επιλογές της, αφού καταφέρνει να παντρέψει γοητευτικά τη φολκ-ροκ, ποπ, τζαζ και κλασική μουσική με τις ελληνικές της ρίζες, καταθέτοντας ταυτόχρονα τη δική της άποψη στη σύγχρονη τραγουδοποιία. Η δημιουργός και ερμηνεύτρια, σ’ ένα ρεπερτόριο γραμμένο από άντρες, ανατρέπει το πρώτο άκουσμα… Είναι οι μύθοι που την επηρέασαν, «οι μύθοι της Athena» μέσα στα δικά της τραγούδια.

Η ελληνο-αγγλίδα τραγουδοποιός και ερμηνεύτρια Athena έχει δύο μεταπτυχιακά στο κλασσικό τραγούδι και την τζαζ στο Trinity College του Λονδίνου. Έχει πραγματοποιήσει sold-out περιοδείες και εμφανίσεις σε σημαντικά θέατρα και φεστιβάλ, συνεργασίες με καταξιωμένους διεθνώς μουσικούς, ενώ το Channel 5 της Αγγλίας την επέλεξε για ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «My Music». Το σινγκλ «Finding England» επελέγη για την εκστρατεία «Visit England», που πραγματοποιήθηκε την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012, ενώ το «Breathe Again» ακούγεται στην ετήσια τηλεοπτική διαφημιστική εκστρατεία του «Concern» στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Τραγούδια της έχουνε συγχρονιστεί επίσης σε τηλεοπτικές σειρές στην Αμερική («Smash»//NBC – Παραγωγής Steven Spielberg,  «Chicago Fire»//NBC).

Ο ξένος Τύπος έγραψε για την Athena: «Ένα ταλαντούχο ανερχόμενο αστέρι» (Billboard Magazine USA), «Είναι προφανώς μια υπέροχη τραγουδοποιός. Γενναία και πρωτότυπη» (The Guardian), «Διευρύνει τα όρια της φολκ, ποπ, τζαζ και world μουσικής, διαθέτοντας μια φωνή μεγάλης συναισθηματικής αξίας» (Uncut), «Εκτυφλωτική λάμψη και τεράστιο ταλέντο» (Daily Mail)

Την Athena (φωνή, πιάνο) συνοδεύουν οι εξαίρετοι σολίστ:

Eric Appapoulay (Plan B, Cat Stevens, Neneh Cherry, Daniel Bedingfield), κιθάρα,

φωνητικά

Richard Causon (Rufus Wainwright, Alanis Morissette), πλήκτρα, μαντολίνο

Dave Manington (Tim Garland, Tina May), κοντραμπάσο

Martyn Kaine (Amy Winehouse, Joss Stone) – ντραμς

Βαγγέλης Καρíπης (Γιώργος Νταλάρας, Αλκίνοος Ιωαννίδης, Ηaig Yazdjian, Loreena McKennitt), κρουστά

Σχεδιασμός ήχου: Παναγιώτης Πετρονικολός

Σχεδιασμός φωτισμών: Azaad Χαραλάμπους

Athena φωνή, πιάνο
Eric Appapoulay κιθάρα, φωνητικά
Richard Causon πλήκτρα, μαντολίνο
Dave Mannington κοντραμπάσο
Martyn Kaine ντραμς

Συμπαραγωγή:
Οργανισμός Μεγάρου Μουσικής Αθηνών
CRICOS

Πληροφορίες για το κοινό στο τηλέφωνο: 210 72.82.333

και στην ιστοσελίδα του Μεγάρου: www.megaron.gr

 

Επίσης:

https://www.facebook.com/ megaron.gr

http://www.pinterest.com/megaronathens/
https://twitter.com/MegaronAthens

 

 

Follow Athena:

Official Website |  ‪http://www.athenaandreadis.com/

Facebook |  ‪https://www.facebook.com/Athenamusic

Twitter |  ‪https://twitter.com/athenaandreadis

Youtube |  ‪https://www.youtube.com/user/athenaan…

Soundcloud |  ‪http://soundcloud.com/athenamusic

Instagram |  ‪http://instagram.com/athenamusic

MySpace |  ‪https://myspace.com/athenaandreadis

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα