Διακοπές ρεύματος μεγαλύτερης διάρκειας

Διακοπές ρεύματος μεγαλύτερης διάρκειας

Παρατεταμένες διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές της χώρας από τις 11 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα. Έκκληση από ΔΕΗ να περιοριστεί η κατανάλωση στο ελάχιστο κατά τις ώρες αιχμής της ζήτησης. Δείτε αναλυτικά σε πίνακα τις ώρες και τις περιοχές που θα κοπεί το ρεύμα

Mεγαλύτερες σε διάρκεια θα είναι σήμερα Παρασκευή οι περικοπές ρεύματος, καθώς εκτός λειτουργίας τίθεται αυξημένο ποσοστό του ηλεκτροπαραγωγικού δυναμικού της ΔΕΗ. Δείτε την αναλυτική λίστα της ΔΕΗ για τις ώρες και τις περιοχές που θα κοπεί το ρεύμα.

Συγκεκριμένα, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ για πέμπτη συνεχή ημέρα τέθηκαν εκτός λειτουργίας τρεις ακόμη θερμικές μονάδες συνολικής ισχύος 750 MW και μία μονάδα λόγω βλάβης καθαρής ισχύος 270 MW.

Η ΔΕΗ απευθύνει έκκληση προς όλους τους καταναλωτές να περιορίσουν στο ελάχιστο δυνατό την χρήση ηλεκτρικών συσκευών, μηχανημάτων, ανελκυστήρων κλπ, κυρίως κατά τις ώρες αιχμής της ζήτησης, δηλαδή από 11:00 έως 16:00 και από 20:00 έως 22:00.

Επιπλέον:

- Η ΔΕΗ είναι σε συνεχή συνεργασία με το Διαχειριστή του Συστήματος (ΔΕΣΜΗΕ), από τον οποίο και περιμένει σχετική εντολή για την έκταση των περικοπών ρεύματος που θα πραγματοποιηθούν στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα (ηπειρωτική χώρα).

- Η Επιχείρηση έχει καταρτίσει και θα ανακοινώσει μέσα στο συντομότερο χρονικό διάστημα Πρόγραμμα για την πραγματοποίηση εκ περιτροπής περικοπών ρεύματος στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα (ηπειρωτική χώρα) που θα είναι, πιθανότατα, μεγαλύτερες σε διάρκεια σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες: από τις 11:00 - 16:00.

- Επίσης, θα πραγματοποιηθούν περικοπές ρεύματος εκ περιτροπής στην Κρήτη (από 20:30 έως 22:00) και στη Ρόδο (από 19:30 έως και 22:00).

Με τα Προγράμματα των εκ περιτροπής περικοπών της ηλεκτροδότησης που καταρτίζει η ΔΕΗ, η Επιχείρηση επιδιώκει να διευκολύνει τους καταναλωτές να προγραμματίζουν καλύτερα τις εργασίες τους.

Για την ενημέρωσή τους μπορούν να επικοινωνούν με την ειδική τηλεφωνική γραμμή στο τηλέφωνο 210 9298100.

Αίτηση κήρυξης της απεργίας ως παράνομη και καταχρηστική

Η διοίκηση της ΔΕΗ κατέθεσε σήμερα αίτηση κήρυξης της απεργίας της ΓΕΝΟΠ ως παράνομης και καταχρηστικής. Η συζήτηση της αίτησης ορίστηκε για τις 2:30 σήμερα το μεσημέρι.

Οι διακοπές αυξήθηκαν σε διάρκεια ύστερα από την κίνηση της ΓΕΝΟΠ να θέσει εκτός λειτουργίας άλλες τρεις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής σε Αμύνταιο, Πτολεμαίδα και Αττική.

Αδιέξοδο στο διάλογο ΓΕΝΟΠ - κυβέρνησης

Η συνάντηση των συνδικαλιστών με τον υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, το βράδυ της Πέμπτης απέβη άκαρπη, καθώς ο υπουργός απάντησε αρνητικά στο αίτημα της ΓΕΝΟΠ να εξαιρεθεί η περαιτέρω μετοχοποίηση του 17% της επιχείρησης από το Μεσοπρόθεσμο.

Ο πρόεδρός της Νίκος Φωτόπουλος προανήγγειλε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, γνωστοποιώντας ότι η απεργία θα συνεχιστεί έως και τις 30 Ιουνίου, οπότε αναμένεται η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Δημοσιονομικού Πλαισίου.

"Η κυβέρνηση εμμένει στις θέσεις της, ο αγώνας συνεχίζεται και θα κλιμακωθεί" δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, ενώ ο γραμματέας της Ομοσπονδίας Κ. Κατσαρός έκανε λόγο για κυβερνητική αδιαλλαξία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σκληραίνει τη στάση της η ΓΕΝΟΠ

SHARE:

24Media Network