Διαμαρτυρία Αγίου Όρους για την προφυλάκιση Εφραίμ

Διαμαρτυρία Αγίου Όρους για την προφυλάκιση Εφραίμ

Για πρωτοφανείς καταστάσεις στην ησυχαστική ιστορία κάνουν λόγο ιερείς και μοναχοί στο Άγιο Όρος. Επιστολή στο υπουργείο Εξωτερικών

Με επιστολή της προς τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Δήμα, καθ ύλην αρμόδιο για θέματα των Αθωνικής Πολιτείας, η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους διαμαρτύρεται για τον τρόπο, με τον οποίο εκτελέστηκε το ένταλμα προσωρινής κράτησης εναντίον του ηγουμένου του Βατοπεδίου κ. Εφραίμ.

Το ανώτατο διοικητικό όργανο της μοναστικής πολιτείας χαρακτηρίζει ανάρμοστους τους χειρισμούς της Πολιτείας όσον αφορά τα αστυνομικά μέτρα που εφαρμόστηκαν και υπογραμμίζει πως δεν θα ήταν υπερβολικό να τονισθεί ότι το "Άγιον Όρος έζησε πρωτοφανείς και αήθεις καταστάσεις στην ιστορία, την ιερότητα και τον ησυχαστικό του χαρακτήρα".

Η Ιερά Κοινότητα ζητάει την παρέμβαση του επόπτη υπουργού προς τις αρμόδιες αρχές για την αποτροπή στο μέλλον τέτοιων θλιβερών, όπως τα χαρακτηρίζει, γεγονότων, αλλά και για την πιστή τήρηση σε παρόμοιες περιπτώσεις των διατάξεων του Καταστατικού Χάρτη.

Ειδικότερα επ' αυτού σημειώνει ότι "κατά την εκτέλεση τόσο σοβαρών και ευαίσθητων αποφάσεων πρέπει να παρίσταται και ο διοικητής του Αγίου Όρους ώστε από κοινού με την Ιερά Κοινότητα και την Ιερά Επιστασία να φροντίζει για τον σεβασμό της μοναχικής ιδιότητας και την αποφυγή της διαπόμπευσης και εξευτελισμού του προσώπου, με αποτέλεσμα τον σκανδαλισμό και τον διχασμό της κοινής γνώμης".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Θρησκεία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εφραίμ: "Υπουργοί της ΝΔ επέβαλαν τις ανταλλαγές"

SHARE:

24Media Network