Δικαιώθηκε ο Μ. Σταθόπουλος

Δικαιώθηκε ο Μ. Σταθόπουλος

Δικαιώθηκε τελεσίδικα ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης, Μ. Σταθόπουλος κατά του δημοσιογράφου Μ. Τριανταφυλλόπουλου και του Alpha

Δικαιώθηκε -τελεσίδικα- ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και καθηγητής στη Νομική Αθήνας, Μιχάλης Σταθόπουλος από το Εφετείο Αθηνών, εις βάρος του δημοσιογράφου Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και του τηλεοπτικού σταθμού Alpha.

O κ. Σταθόπουλος προσέφυγε στη Δικαιοσύνη μετά από εκπομπή του δημοσιογράφου (όταν βρισκόταν στον εν λόγω σταθμό) στην οποία υπήρχαν ισχυρισμοί ότι ο πρώην υπουργός είχε παρέμβει στον τότε ανακριτή και υπόδικο για το παραδικαστικό κύκλωμα Ευάγγελο Καλούση, προκειμένου να αποφυλακίσει τον Γιώργο Ιατρίδη, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για υπόθεση ναρκωτικών.

Από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο επικυρώθηκε η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου, σύμφωνα με τον οποίο ισχυρισμοί σε βάρος του κ. Σταθόπουλου ήταν ψευδείς, υβριστικοί και συκοφαντικοί, καθώς ουδέποτε υπήρξε παρέμβαση του ενάγοντος για την αποφυλάκιση του κατηγορουμένου.

Ο δημοσιογράφος και ο σταθμός καλούνται να καταβάλουν το ποσό των 300.000 ευρώ (συν τους τόκους που προβλέπονται από το νόμο) για την ικανοποίηση της ηθικής βλάβης, η οποία αναγνωρίστηκε και στους δύο βαθμούς.

Ο κ. Σταθόπουλος έχει τονίσει ότι θα διαθέσει το ποσό που θα του επιδικαστεί στο Τμήμα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών για αξιοποίηση στην έρευνα δημοσιογραφικής δεοντολογίας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα