Παπασταύρου: Στο Λουξεμβούργο για το Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ

Διαβάζεται σε 2'
Παπασταύρου: Στο Λουξεμβούργο για το Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ
O υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Σταύρος Παπασταύρου ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

Ενεργειακή ασφάλεια, χρεώσεις δικτύων και στόχοι της Ευρώπης μετά το 2030 στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, με την συμμετοχή του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρο Παπασταύρου.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου, αναχωρεί σήμερα για το Λουξεμβούργο, όπου αύριο θα λάβει μέρος στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ. Στην ατζέντα του Συμβουλίου βρίσκονται τρία βασικά ζητήματα:

  • Η πρόταση Κανονισμού για την εξασφάλιση προσιτής ηλεκτρικής ενέργειας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις, με έμφαση στον σχεδιασμό των τιμολογίων δικτύου και στη φορολογία.
  • Η ενεργειακή ασφάλεια για τον χειμώνα 2026-2027 και τα επόμενα έτη.
  • Η αξιοποίηση των Εθνικών Σχεδίων για την Ενέργεια και το Κλίμα ως εθνικών επενδυτικών σχεδίων.

Οι υπουργοί θα συζητήσουν επίσης το νομοθετικό πλαίσιο για την περίοδο μετά το 2030. Στο επίκεντρο θα βρεθούν οι στόχοι για την ενεργειακή απόδοση, τον εξηλεκτρισμό, τις διασυνδέσεις, την ευελιξία και την αποθήκευση.

Μεταξύ των υπόλοιπων θεμάτων περιλαμβάνονται οι υποδομές μεταφοράς, η αγορά CO₂ και η ανταγωνιστικότητα των ευρωπαϊκών διυλιστηρίων.

Στη συζήτηση θα εξεταστούν ακόμη η βιωσιμότητα της βιομηχανίας καυσίμων, ο ηλεκτρικός εξοπλισμός υψηλής τάσης και η σταθεροποίηση των αγορών ντίζελ.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα